Spausdinti šį puslapį

Keraminės čerpės – universali stogo danga

Keraminės čerpės – universali stogo danga Keraminės čerpės – universali stogo danga

Kiekvienas, kuris pasistatė ar ketina statyti namą, žino, kiek daug priklauso nuo stogo dangos medžiagos pasirinkimo. Teisingai parinktas ir sumontuotas stogas tarnaus daugiau nei vieną dešimtį metų, patikimai apsaugodamas namus bet kokiomis oro sąlygomis.

Yra įvairių tipų namų stogai, taip pat stogo dangos. Norėdami pasirinkti tinkamiausią variantą, turėtumėte atsižvelgti į jų savybes. Norėdami tai padaryti, turite išsiaiškinti, kokie yra stogų tipai. Nuotraukos suteikia išsamiausią stogo dangos vaizdą. Tuo pačiu metu stogo tipas turi įtakos ne tik namo išvaizdai, bet ir patalpų temperatūros palaikymui. Toliau šiame straipsnyje aptariami pagrindiniai šiuolaikiniai stogų ir jų dangų tipai.

Stogų tipai

Pagrindiniai kriterijai, pagal kuriuos skirstomi stogų tipai:

  • stogo nuolydis;
  • šlaitų skaičius.

Atsižvelgiant į stogo nuolydžio kampą, jie yra skirstomi į plokščius ir šlaitinius.

Savo ruožtu šlaitiniai stogai taip pat yra suskirstyti į įvairius tipus, kurių pavadinimuose atsižvelgiama į šlaitų skaičių: vienšlaičiai, dvišlaičiai ir kt.

Privataus būsto statyboje, populiariausi stogų tipai yra dvišlaičiai ir valminiai. Jie tinka tiek namams su ventiliuojama palėpe, tiek pastatams su izoliuota palėpe.

Dvišlaitis stogas

Lietuvoje populiariausi dvišlaičiai stogai, kuomet stogą sudaro du šlaitai, nukreipti priešingomis kryptimis, kurie taip pat suformuoja trikampes galines sienas.

Keraminės čerpės – universali stogo danga

Valminis stogas

Vis dažniau įrengiamas valminis stogas, susidedantis iš 4 šlaitų, iš kurių 2 yra trikampio formos, o 2 – trapecijos formos. Taip pat valminį stogą gali sudaryti keturi šlaitai – 4 trikampiai, susiliejantys viename taške.

Keraminės čerpės – universali stogo danga

Stogo dangų medžiagų rūšys

Renkantis stogo dangos medžiagą, susiduriame su didžiuliu jų rūšių įvairove. Stogo dangos skiriasi gamybos medžiaga ir turi įvairius parametrus. Kokios stogo dangos medžiagos yra naudojamos dažniau nei kitos?

Dažniausiai naudojamos šios stogo dangos:

Viena iš pirmaujančių pagal patikimumą ir ilgaamžiškumą stogo dangų yra čerpės. Čerpių stogo danga yra pagaminta iš įvairių žaliavų ir gali būti naudojama skirtingomis sąlygomis pagal savo savybes.

Stogo čerpių tipai

Statant privačius namus naudojamos šios čerpių rūšys:

  • lanksčios (minkštos) čerpės;
  • plieninės čerpės;
  • keraminės čerpės;
  • betoninės čerpės;
  • kompozicinės čerpės.

Įvairių tipų stogo dangos, pagamintos iš keramikos, tampa beveik universalia stogo danga, tinkančia bet kokiam stogui: ne tik paprastam šlaitiniam, bet ir sudėtingesnei stogo konstrukcijai, pavyzdžiui, cilindriniam, kūginio ar piramidės tipo.

Keraminės čerpės yra stipri ir patvari medžiaga, turinti aukštą garso izoliacijos lygį. Dangos atsparumas ugniai priklauso nedegių medžiagų klasei. Be to, jos puikiai atrodo ir papuošia bet kokios, net ir neįprasčiausios formos, stogą. Todėl visi, kurie galvoja apie savo namo stogo sutvarkymą, turėtų atkreipti dėmesį į šią stogo dangos medžiagą.

UAB „Arpekas“ siūlomos čerpės yra idealus pasirinkimas, norint įrengti patvarų stogą. Medžiaga yra patvari, lengvai montuojama, o siūlomas asortimentas patenkins net reikliausius vartotojus. Keraminės čerpės į Lietuvą importuojamos iš Europos. Įmonė kartu su gamintojais yra atsakingi už aukščiausią gaminių kokybę ir patvarumą. Stogo danga visada išlaikys savo spalvą ir savybes per visą čerpių tarnavimo laiką.

  • šrifto dydis
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Joomla SEF URLs by Artio