Spausdinti šį puslapį

Šunų ligos – jų diagnostika ir gydymas

Šunų ligos – jų diagnostika ir gydymas Šunų ligos – jų diagnostika ir gydymas

Lentvario veterinarijos klinika, MB

lentvariovetklinika.lt

Auginant gyvūną, visada svarbu, kad jis jaustųsi puikiai. Keturkojui turi būti užtikrinta visavertė mityba, pakankamas fizinis aktyvumas, o prireikus – profesionali veterinarinė pagalba. Šunų ligų yra tikrai daug ir įvairių, tačiau kai kurios jų yra dažnesnės nei kitos. „Lentvario veterinarijos klinikos“ gydytojai atskleidžia dėl kokių šunų susirgimų yra kreipiamasi dažniausiai.

Otitas – ausies landos uždegimas

Otitas – tai ausies landos uždegimas, kuris išsivysto dėl patekusių infekcijų arba neteisingo šėrimo. Šis susirgimas dažniausiai yra diagnozuojamas nulėpausiams šunims (pavyzdžiui, spanieliams, seteriams, bigliams, ir t.t.), nes sudrėkus ausims atsiranda palanki terpė daugintis bakterijoms. Nors šunų gydymas įprastai būna efektyvus ir nėra labai sudėtingas, tačiau otito tikrai galima išvengti: rekomenduojama po maudynių nusausinti ausis, reguliariai patikrinti jų švarą, parinkti tinkamą pašarą.

Ūminė arba lėtinė babeziozė

Babeziozė – erkių platinama liga, kurios eiga gali būti ūminė arba lėtinė. Augintiniui gali pakilti kūno temperatūra, šlapimo spalva tampa tamsesnė nei įprastai, šuo tampa vangus, mažiau valgo. Pastebėjus šiuos simptomus labai svarbu kuo skubiau kreiptis į veterinarijos kliniką – jei babeziozė bus pradedama gydyti kiek įmanoma anksčiau, gydymo eiga bus gerokai paprastesnė ir sklandesnė.

Konjunktyvitas – akių junginės uždegimas

Konjunktyvitas – tai akių junginės uždegimas, dažniausiai išsivystantis tuomet, kai į akis patenka svetimkūnių (dulkių, vabzdžių, plaukų, ir t.t.). Augintinio akis parausta ir pabrinksta, pasirodo išskyrų, gali atsirasti šviesos baimė. Akių ligos visuomet sukelia tikrai didelį diskomfortą, tad svarbu pasirūpinti, kad šunų gydymas būtų pradedamas kiek įmanoma anksčiau.

Šunidžių kosulys

Šunidžių kosulys – tai užkrečiama liga, kuria dažniausiai užsikrečia parodose dalyvaujantys šunys. Augintinis ima sausai kosėti, gali pasireikšti ir kiti simptomai. Šunų gydymas dažniausiai yra atliekamas skiriant antibiotikus, pasveikstama per maždaug 2 savaites. Jei siekiama apsisaugoti nuo šios ligos, augintinį rekomenduojama paskiepyti (vakcina galioja metus).

Dantų ligos

Šunų dantų ligos yra gana dažnai nustatomos. Norint jų išvengti, šunų dantis būtina profilaktiškai valyti, o prireikus svarbu atlikti apnašų ir akmenų valymą veterinarijos klinikoje (procedūra atliekama taikant sedaciją (lengvą narkozę))

„Lentvario veterinarijos klinika“ – veterinarinė pagalba ir paslaugos Jūsų mylimiems augintiniams

„Lentvario veterinarijos klinika“ savo veiklą pradėjo prieš beveik dvidešimt metų. Igametė darbo patirtis leidžia pasiūlyti aukščiausios kokybės paslaugas ir platų teikiamų paslaugų spektrą. Veterinarijos klinika Lentvaryje dirba visomis savaitės dienomis, o prireikus galima kreiptis dėl skubios veterinarinės pagalbos. Klinikoje dirbantys veterinarai nuolat tobulina savo žinias, ir į kiekvieną pacientą žvelgia su meile ir pagarba.

„Lentvario veterinarijos klinikoje“ teikiamos paslaugos

  • Konsultavimas gyvūnų priežiūros klausimais.
  • Gyvūnų ženklinimas mikroschema (ženklinimas, registravimas duomenų bazėje, dokumentų paruošimas vykstant į užsienio šalis).
  • Profilaktinių procedūrų atlikimas (gyvūnų vakcinavimas, nagų kirpimas, priemonių nuo parazitų parinkimas).
  • Gyvūnų dantų apnašų ir akmenų valymas (taip pat traukiami neiškritę pieniniai dantys, atliekamas dantų poliravimas).
  • Gyvūnų vidaus ligų gydymas (diagnozuojamos ir gydomos užkrečiamos ir neužkrečiamos vidaus ligos).
  • Akušerinė pagalba gyvūnams (teikiamos konsultacijos, prireikus atliekamas Cezario pjūvis).
  • Chirurginės procedūros gyvūnas (atliekama šunų ir kačių sterilizacija, šalinami navikai, ir t.t.).
  • Gyvūnų odos susirgimų ir ausų ligų gydymas (ausų niežų gydymas, odos ligų diagnozavimas ir gydymas).
  • DNR profilio tyrimas šunims (nuo 2018 metų sausio 1 dienos veisiamiems šunims šis tyrimas tapo privalomu).
  • Laboratoriniai tyrimai.
  • Higieninis augintinių kirpimas.

Klinika, pelniusi klientų pasitikėjimą

Per ilgus gyvavimo metus veterinarijos klinika Lentvaryje spėjo užsitarnauti klientų pasitikėjimą ir apie čia dirbančius specialistus atsiliepia labai palankiai. Džiugina tai, kad kiekvienam pacientui yra skiriamas ypatingas dėmesys, o augintinių šeimininkams yra suteikiama išsami informacija apie gydymo galimybes ir augintinių priežiūrą sveikimo laikotarpiu.

  • šrifto dydis
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Joomla SEF URLs by Artio