Spausdinti šį puslapį

Sienų šiltinimas GAMO termovata – energetiškai efektyvesniam namui

Sienų šiltinimas GAMO termovata – energetiškai efektyvesniam namui Sienų šiltinimas GAMO termovata – energetiškai efektyvesniam namui

JUODASIS GINTARAS, UAB

www.gamo.lt

Namo sienos yra šiltinamos siekiant išvengti šilto oro pasišalinimo iš patalpos per nesandarumus sienose. Taip pat esant tinkamai neapšiltintam namui, mažos šiluminės varžos atitvarinės konstrukcijos šilumą atiduoda šaltam išorės orui arba išorinėms konstrukcijoms.

Kodėl reikia šiltinti namo sienas?

Per nesandarumus sienose šiltas oras pasišalina iš patalpų, be to, dėl mažos šiluminės varžos atitvarinės konstrukcijos šilumą atiduoda šaltam išorės orui arba išorinėms konstrukcijoms.

Kaip šiltinamos sienos iš vidaus?

Ant sienų įrengus karkasą (karkaso elementų storis turi būti ne mažesnis už norimo užpurkšti „GAMO“ termovatos sluoksnio storį), lygiu sluoksniu užpurškiama „GAMO“ termovata. Pagal karkaso išorę nupjaunamas termovatos perteklius, o prie karkaso iš karto galima tvirtinti sienų apdailos medžiagas, atitinkančias sąlygas, nurodytas atitikties deklaracijoje.

Kaip šiltinamos sienos iš išorės?

Sienas iš išorės rekomenduojame šiltinti tada, kai sienose nėra tuščių oro tarpų, nes juose esantis oras sušilęs kyla į viršų ir per įvairius nesandarumus viršutinėje sienų dalyje išneša didžiąją dalį šilumos.

Ant sienos įrengus karkasą apdailos medžiagoms tvirtinti (karkaso elementų storis turi atitikti norimo užpurkšti „GAMO“ termovatos sluoksnio storį arba būti storesnis už jį), lygiu sluoksniu užpurškiama „GAMO“ termovata, o pagal karkaso išorę nupjaunamas termovatos perteklius. Tada prie karkaso tvirtinama apdailos medžiagos, atitinkančios sąlygas, nurodytas atitikties deklaracijoje. „GAMO“ termovatos paviršius negali būti tinkuojamas.

Laikančias sienas iš vidaus rekomenduojama šiltinti ne storesniu, nei 5 cm storio „GAMO“ termovatos sluoksniu ir tik tuo atveju, kai nėra galimybės šiltinti iš išorės.

Išorės sienas rekomenduojama šiltinti maksimaliai efektyviu – 10 cm storio „GAMO“ termovatos sluoksniu (pasirinkdamas šiltinimo medžiagos sluoksnio storį, užsakovas turi įvertinti statybos techninio reglamento reikalavimus).

Kas yra „GAMO“ termovata?

Tai naujosios kartos sandaraus šiltinimo technologijos panaudojimo rezultate gaunama medžiaga, garantuojanti pilną apšiltintų konstrukcijų sandarumą ir puikią šiluminę varžą. „GAMO“ termovata užtikrina, kad bus užsandarinti visi plyšiai, per apšiltintas konstrukcijas neišeis šiltas oras ir neįeis šaltas, o tai yra šilumos išsaugojimo pastate pagrindas.

Specialios įrangos pagalba ant šiltinamo paviršiaus užpurkšta medžiaga per 3 – 5 sekundes išsiplečia iki 100 kartų, sudarydama minkštą šiltos, elastingos ir sandarios baltos termovatos sluoksnį.

Be to, „GAMO“ termovata ne tik sandari, bet ir „kvėpuojanti“ – laidi vandens garams, todėl apšiltintos drėgnos konstrukcijos niekada nesupelys ir nesupus, o lengvai išdžius.

„GAMO“ termovata yra minkšta ir elastinga medžiaga, todėl graužikams ją suardyti yra sunku ir jie šioje medžiagoje negyvena.

  • šrifto dydis
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Joomla SEF URLs by Artio