Spausdinti šį puslapį

Baidarių nuoma Kartenoje – puiki pramoga aktyvaus laisvalaikio mėgėjams

Baidarių nuoma Kartenoje – puiki pramoga aktyvaus laisvalaikio mėgėjams Baidarių nuoma Kartenoje – puiki pramoga aktyvaus laisvalaikio mėgėjams

BaidaresKartenoje.lt

www.baidareskartenoje.lt

Šiltuoju metu laiku Minijos upe praplaukia šimtai baidarių. Per Kretingos rajoną vingiuojanti Minija baidarininkams negaili staigmenų: įspūdingų gamtos vaizdų, patogių paplūdimių, protingų pavojų.

Minija – ilgiausia vakarų Žemaitijos upė, tekanti vakarų Lietuvoje, vingiuojanti per Gargždus, Priekulę ir Telšius. Jos ilgis siekia apie 213 km. Minijos baseino plotas yra 2942,1km. Mėgstantiems aktyvų poilsį Minija ir jos pakrantės – ideali vieta. Upė – labai graži, vaizdinga, akmenuota, įdomi plaukti dėl slenksčių ir srovių, o išsilaipinimo vietos įspūdingos savo vaizdais. Minijos upę poilsiui renkasi žmonės iš įvairiausių šalies vietovių, tad upė stebina savo judrumu.

Baidarių nuoma Kartenoje

Baidarių sezonas prasideda kovo pabaigoje, intensyvusis sezonas baigiasi rugpjūčio pabaigoje. Tačiau esant geram orui baidares keliautojai nuomojasi ir rugsėjį. Vienas populiariausių maršrutų, kurį renkasi aktyvaus poilsio mėgėjai – tai maršrutas Aleksandravas – Kartena. Maršruto ilgis apie 24 km, o jo metu praplauksite didžiąją Dyburių kilpą su daugybe akmenų ir slenksčių, pasigrožėsite Dyburių vaizdais ir atodanga. Plaukimo laikas apytiksliai – 5 – 6 valandos.

Baidarių nuoma Kartenoje

Kelionė baidarėmis prasidės Aleksandrave.

Toliau priplauksite Diburius ir žymiąją didžiąją Dyburių kilpą. Pro ją reikia plaukti atidžiai, nes visur akmenys, daug slenkstukų – sunkus ir sudėtingas ruožas.

Toliau plaukdami pasieksite užtvanką ir Cigonalį. Tai aukštas, status šlaitas, nuo kurio atsiveria gražūs Dyburių vaizdai. Nuo čia rėvos pradeda mažėti, ilgesni ir jų patvenktiniai ruožai.

Dar už 3 km pasieksite intaką Prystovus, kur stūkso didelė atodanga. Prasidės virtinė rėvų, didelių akmenų, ramesnėse patvenktose vietose – tanki vandens augmenija.

Toliau priplauksite Dauginčius ir piliakalnį Pilelė, pusmetrinį slenkstį, išgriauto malūno užtvankos vietoje. Kiek tolėliau – intakas Kūlupėnai.

Dar už 1,5 km Minijos ir Salanto santaka, kur stūkso nedidelis Sauserių piliakalnis, netoli Žalčio dauba, Kūlgrinda Temužinės miške, toliau Lapgaudžių miškas, kuriame Minija įteka į Salantą ir pakeičia kryptį. Ji tampa gilesnė, lėtesnė, rėvos žemesnės, o jų patvenkti ruožai ilgesni.

Dar už 1,5 km pasieksite Karteną, Kartenos piliakalnį, medinę Kartenos bažnyčios varpinę.

Kelionė baigsis kuomet priplauksite geležinkelio stotį.

Baidarių nuoma Kartenoje

Keliautojai pamėgę šį vandens telkinį noriai renkasi plaukimą baidarėmis įvairiomis Minijos atkarpomis. Norintieji trumpesnio maršruto gali rinktis 1 ar 2 dienų kelionę baidarėmis, o tikri gamtos mylėtojai gali netgi perplaukti visą Minijos upę nuo jos ištakų iki žiočių. Tai tikrai įspūdinga kelionė visiems, norintiems iš arčiau susipažinti su gamta, pailsėti nuo miesto triukšmo ir beplaukiant stebėti upės pokyčius, jai artėjant link jūros. Beje, tokia kelionė užtruktų apie savaitę laiko.

  • šrifto dydis
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Joomla SEF URLs by Artio