Spausdinti šį puslapį

Ceolitas – universalus natūralus mineralas

Ceolitas – universalus natūralus mineralas Ceolitas – universalus natūralus mineralas

Ceolitas yra natūralus mineralas, pasižymintis išskirtinėmis fizinėmis savybėmis, kurios susidarė dėl šio mineralo ypatingos kristalinės struktūros. Per milijonus metų vulkaninių pelenų sluoksniai buvo veikiami aukštos temperatūros ir slėgio ir tai sudarė sąlygas fiziniams ir cheminiams pokyčiams, kurie sukūrė įvairias ceolito grupes, taip pat ir klinoptilolitą.

Plati paskirtis bet vienas universalus produktas – ceolitas

Ceolitai yra naudojami medicinoje (kaip sudėtinė vaistų dalis), kosmetikos priemonėse, žemės ūkyje (kaip dirvožemio priedai arba kai reikia išvalyti užterštą dirvožemį), gyvulininkystėje (kaip maisto papildas), taip pat kaip priemonė amoniakui šalinti iš geriamojo vandens ir įvairių vandens telkinių, pvz. baseinų.

Ceolitas – universalus natūralus mineralas

Kuo ypatinga Ceolito struktūra?

Šiuo metu pasaulyje yra žinoma 120 ceolitų rūšių, o net dvi iš jų, kaip minėjome, yra tinkamos vartoti ir žmonėms, ir gyvūnams. Viena jų – klinoptilolitas, kurio porėtą struktūrą nulėmė milijonus metų vykę fiziniai ir cheminiai pokyčiai vykę aukštai temperatūrai ir slėgiui veikiant vulkaninių pelenų sluoksnius. Būtent dėl porėtumo ceolito plotas yra kur kas didesnis, tad ant jo gali vykti įvairios cheminės reakcijos ir katijonų sąveikos mainai, o tuštumos ir kanalai, sudarantys iki 50% ceolito tūrio, leidžia jam surinkti iki 4 mikronų dydžio sveikatai žalingas daleles.

Ceolitas – universalus natūralus mineralas


Pagrindinis colito (klinoptilolito) principas yra Jonų mainai. Ceolitas turi natūralų neigiamą krūvį, kuris jam suteikia aukštą katijonų mainų gebą (CEC). Jis absorbuoja amoniako jonus (NH4+) ir kitus vandenyje ištirpusius katijonus. Jis pašalina sunkius metalų katijonus (Pb, Cu, Cd, Zn, Co, Cr, Mn ir Fe; Pb, Cu beveik 97%), organinius teršalus ir nepageidautinus vandens kvapus. Bet svarbiausia, kad Ceolitai būdami tokie patys efektyvūs kaip ir kitos jonų mainų dervos, yra kur kas pigesni nei kitos priemonės. Todėl nenuostabu, kad dėl aktyvių katijonų mainų, ekologiškos struktūros ir žemos kainos, ceolitai (klinoptilolitai) tampa vis populiaresni ir populiaresni pasaulyje.

Ceolitas – universalus natūralus mineralas


Ceolito nauda žmogaus ir gyvūno organizmui, dirvožemiui bei vandens telkiniams

Ceolitas – universalus natūralus mineralas

Ceolito panaudojimas aplinkos apsaugoje, vandens valyme, amoniako šalinime

Vandens priežiūroje ceolito panaudojimas yra labai platus. Ceolito naudojimo tikslas yra padidinti valymo proceso biologinį aktyvumą, pagerinti dumblo nuosėdų charakteristikas ir prižiūrimo nuotekų vandens kokybę. Jo pagalba sumažinamas anglies ir mangano kiekis, bendras azoto kiekis bei sureguliuojamas pH. Ceolitas taip pat yra naudojamas amoniako pašalinimui iš nuotekų vandens. Ceolito panaudojimas teikiamai veikia technologinių parametrus, tokių kaip, perteklinio dumblo gaminimasis, medžiagos apkrovimo tūris ir dumblo apkrovimo tūris, dumblo amžius, dumblo rodiklis.

Ceolitas baseinuose, tvenkiniuose, akvariumuose ir žuvininkystės ūkiuose:

  • Absorbuoja toksines medžiagas, tokias kaip sunkieji metalai ir amoniakas.
  • Filtruoja iki 4 mikronų dydžio daleles.
  • Sudaro sąlygas veikti nitrifikatoriams.
  • Gerina bendrą ekosistemų kokybę ir užtikrina higieną.
  • Neleidžia formuotis dumbliams ir samanoms.
  • Ir optiškai, ir biologiškai švarina vandenį.
  • Šalina dujas ir blogus kvapus.

Amoniaką pirmuoju numeriu paminėjome neatsitiktinai. Patekęs į vandenį per prakaitą, kūno riebalus, šlapimą, susikaupusias nereikalingas maisto medžiagas, jis tampa sunkiai kontroliuojamas, skatina dumblių augimą, sumažina deguonies gebėjimą pernešti hemoglobiną ir yra toksiškas vandens gyvybei! Taigi, Ceolitas ir yra tas mineralas, kuris turi sugebėjimą pašalinti amoniaką iš vandens, naudojant tris skirtingus – mechaninio, cheminio ir biologinio filtravimo metodus.

Ceolitas – universalus natūralus mineralas

Platus ceolito panaudojimas namuose, sode ir naminių gyvūnų priežiūroje

Ceolitas ir jo produktai yra plačiai naudojami namų ūkyje, kaip kraikas, skirtas katėms ar kitiems mažiems gyvūnams, kuris maksimaliai absorbuoja amoniaką. Taip pat kaip filtrų užpildas, akvariumų gruntas ar dekoratyvinis akmuo. Kaip trąšos vaisių ir daržovių sodams, vejoms, kambarinėms gėlėms. Ceolitas dėl savo konkrečių sorbavimo savybių yra naudojamas kaip natūralus filtras organinėmis medžiagomis valyti, todėl tinka įvairiems Jūsų namų ūkio ir sodo poreikiams.

Ceolitas žmogaus ir gyvūno organizme:

  • Absorbuoja patogenines bakterijas ir bakterinius toksinus žarnyne.
  • Skatina toksinų, sunkiųjų metalų ir organinio fosforo pasišalinimą iš organizmo.
  • Saugo nuo mikrobų ir stiprina imuninę sistemą.
  • Skatina antioksidacinių fermentų susidarymą organizme.
  • Skatina kaulų formavimąsi ir gerina jų gijimą po traumų.
  • Teigiamai veikia plaukų struktūrą ir jų išvaizdą.
  • Saugo nuo radiacijos ir t.t.

Ceolitas – universalus natūralus mineralas

Ceolito panaudojimas žemės ūkyje

Ceolitas ir jo veiklioji medžiaga, klinoptilolitas, yra naudojamas įvairioms žemės ūkio reikmėms. Ceolitas gali būti naudojamas kaip pašarų priedas gyvūnų veisimui. Šis produktas pirmiausiai veikia kaip technologinė medžiaga. Pavyzdžiui: veikia kaip vandens reguliatorius, amoniako rišiklis, birumą skatinanti medžiaga, sunkiųjų metalų ir mikotoksinų rišiklis ir t.t.

Tačiau ceolito naudojimas žemės ūkyje yra daug platesnis. Ceolitas naudojamas dirvos kokybei pagerinti, dirvožemio maistinių medžiagų hidratacijai ir išlaikymui. Ceolito savybės yra naudojamos trąšų ir substratų gamyboje, kuriant ekologiškus priedus sodų, vejų, stadionų ir t.t. apželdinimui ir aeracijai. Išskirtinės ceolito savybės suteikia puikias vandens absorbavimo galimybes, todėl ceolitas yra plačiai naudojamas grūdų konservavimui ir saugojimui Europoje.

Ceolitas dirvožemyje:

  • Daro dirvos paviršių puresniu (geresnė ventiliacija).
  • Reguliuoja dirvožemio vandens režimą.
  • Pritaiko dirvos paviršiui pH.
  • Padeda išsaugoti maistingąsias medžiagas.

Ceolitas – universalus natūralus mineralas

Ceolito panaudojimas statybose

Ceolitas taip pat yra naudojamas grindų liejinių, stogų, blokų gamybai. Ceolitas mišiniuose veikia kaip stabilizatorius. Naudojant didesnes ceolito dozes – naudinga naudoti Portlando cementą, norint padidinti jo atsparumą sulfatams. Todėl šis cementas yra rekomenduojamas sudėtingiems panaudojimams agresyviose sulfato aplinkose, pavyzdžiui, cemento suspensijoje, inkreciniame skystame cemente ir betone, skirtame specialiems pamatams. Taip pat ceolito sumažina vandenyje tirpstančio chromo (VI) kiekį cemente ir yra naudojama kaip antikorozinė medžiaga ir priemaiša dedama į cementą.

Ceolitas – universalus natūralus mineralas

Ceolito panaudojimas pramonėje

Pramoninės poreikiai ir reikalavimai yra labai specifiniai ir įvairus. Todėl atkreipiame dėmesį į šiuos poreikius ir pasiūlome individualius sprendimus klientams. Ceolitas gali tarnauti kaip sorbcinis sausiklis (džiovinimo agentas). Jis absorbuoja kvapus, o taip pat tarnauja kaip popieriaus ir plastiko užpildas. Viena iš šio produkto funkcijų yra įvairių mišrių produktų ir jų junginių stabilizavimas.

Įvairių frakcijų ceolitą galite įsigyti čia: https://www.baseinuchemija.com/smelio-filtru-uzpildas-ceolitas-zeolitas

Daugiau informacijos apie produktus: Tel. 8 639 33 900 arba el.p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

  • šrifto dydis
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Joomla SEF URLs by Artio