Spausdinti šį puslapį

Universalios padangos žiemą – mitai ir tiesa

Universalios padangos žiemą – mitai ir tiesa Universalios padangos žiemą – mitai ir tiesa

Yra vairuotojų, kurie rudenį nepaskuba pasikeisti automobilio padangų – vietoje žieminių jie renkasi universalias. Tačiau nesusipažinę su šių padangų specifika jie kelia pavojų sau, automobilio keleiviams bei kitiems eismo dalyviams. Su kokiais mitais susiduria automobilių vairuotojai rinkdamiesi universalias padangas?

Universalios padangos su kelio danga sukimba geriau geriau nei vasarinės

Šios padangos viso labo garantuoja 10 % geresnį sukibimą su kelio danga nei vasarinės padangos.

Žieminės padangos sukurtos tik važiuoti apsnigta kelio danga

Žieminės padangos pagamintos naudojant gumos mišinius ir įvairius komponentus, leidžiančioms joms likti lanksčiomis esant žemesnei nei 7°C temperatūroje. Kokybė lemia geresnį stabdymą, valdymą esant žemesnei temperatūrai net tuomet, kai kelio danga nėra apsnigta.

Universalios padangos tinkamos žiemai

Universalioms padangoms pagaminti naudojama kietesnė guma – automobilis geriau važiuoja sniegu, didėja užšalimo temperatūra, tačiau sukibimas važiuojant šlapiomis gatvėmis prastėja.

Visiems metų laikams skirtos padangos yra kietesnės už žiemines, todėl jų sukibimas su ledu prastesnis. Protektoriaus raštas taip pat ne toks agresyvus kaip žieminių, todėl  universalios padangos ne taip gerai sukimba su sniegu.

Esant menkiems oro pokyčiams universalios padangos – idealus pasirinkimas. Tačiau tuomet, kai temperatūra minusinė ar sninga, reikėtų rinktis saugumą ir reikiamą sukibimą užtikrinančias žiemines padangas.

Esant minusinei temperatūrai, žieminės padangos išlieka lanksčios. Be to, žieminės padangos turi gilius, specialių raštų protektorius, todėl geriau sukimba su sniegu ir purvu.  Stabdymo su žieminėmis padangomis laikas žymiai trumpesnis nei su universaliomis.

Universalios padangos tikrai netinka kiekvienam vairuotojui – nebent, esant nepalankioms oro sąlygoms žiemą, ruošiatės likti namuose.

Žieminės padangos brangesnės

Universalios dažnai pasirenkamos nenorint kiekvieną sezoną padangų montuoti iš naujo. Yra manančių, jog gyvenant miesto centre žieminės padangos nėra būtinos, dažnai tiesiog nenorima pirkti žieminių padangų.  

Žieminių padangų kaina panaši kaip ir kitų rūšių padangų.  Svarbu pastebėti, jog visą sezoną naudojant vienas padangas, jos ir dėvisi greičiau. Tad net ir neužsitikrinus visiško saugumo, universalias padangas taip pat reikės keisti.

Keturiais ratais varomam automobiliui nereikia žieminių padangų

Automobiliu su keturiais varomais ratais manevruoti lengviau, tačiau stabdant tai nepadeda. Žiemos metu, važiuojant apsnigtu keliu, manevruoti nelanksčiomis, blogai sukimbančiomis ar prasto protektoriaus padangomis sunku.

Renkantis automobilio padangas, reiktų atkreipti dėmesį į tris momentus: ridą,  jūsų regionui būdingas oro sąlygas, vairavimo ypatumus.

Universalios padangos nėra sukurtos specialiai žiemai –  netinkamo pirkinio išvengsite susipažinę su tokių padangų savybėmis, apsvarstę kitas saugumą keliuose lemiančias aplinkybes.

  • šrifto dydis
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Joomla SEF URLs by Artio