Spausdinti šį puslapį

Kokybiškos lietaus nuvedimo sistemos pasirinkimas

9 žingsniai siekiant apsaugoti jūsų stogą nuo audrų, lietaus, vėjo, ledo ir sniego 9 žingsniai siekiant apsaugoti jūsų stogą nuo audrų, lietaus, vėjo, ledo ir sniego

Lietaus nuvedimo sistemos paskirtis atrodo tokia paprasta, kad nėra apie ką ir diskutuoti. Tiesiog vandens surinkimas ir nuvedimas ten kur reikia. Tačiau renkantis lietaus nuvedimo sistemą (LNS) nederėtų apsigauti su „pigiais ir gerais“ gaminiais.

LNS gaminamos tiek iš plastiko (PVC), tiek iš vario, aliuminio ar cinkuoto plieno. Pastarųjų rinkoje yra tikrai didelis pasirinkimas, tačiau kaip neapsigauti renkantis iš ties kokybišką daiktą?

Pirmiausia, tokia sistema turi būti pagaminta iš karštai cinkuoto plieno, su daugiasluoksne apsauga iš abiejų pusių (tiek vidus, tiek laukas). Taip užtikrinama, kad nei rūgštinis lietus, nei susidariusios sąnašos latake nepažeis metalo. Plieninių sistemų gamintojai dažniausiai renkasi Švedijos koncerno SSAB plieną.

Šis plienas pasižymi labai aukštomis charakteristikomis, kaip:

  • Plieno storis – min. 0,6 mm.
  • Cinko kiekis pliene – ne mažiau 275g/m2.
  • Storas apsauginių dažų sluoksnis – ne mažiau 50 mikronų (ISO 2808 standartas).
  • Maksimali darbinė temperatūra – +100C.
  • Atsparumas UV spinduliams – RUV3 (prEN 10169-2 standartas).

Žinoma, ne vien plieno kokybė apsprendžia visos LNS ilgaamžiškumą. Svarbu, kad visos jungiamosios detalės turėtų kuo mažesnius matmenų nuokrypius ir jų sujungimas būtų ko ne idealus, pvz.: latako jungtis turi turėti užsegimo sagtį ir specialią guminę tarpinę sandarumui užtikrinti. Montuojant tokias vietas patartina naudoti dar ir silikoną.

Kiekvienas rimtas gamintojas turi suteikti realias garantijas savo gaminiui ne tik techninėms savybėms, tačiau iš spalvai. Garantijos laikotarpis turėtų būti toks: 15 metų garantija spalvai (blukimas, dažų lupimasis), 30 metų techninėms savybėms (kiauras prarūdijimas). Kuo panašios LNS, kuo skiriasi, kuris gamintojas laikosi savo įsipareigojimų – jums patars specializuotos parduotuvės vadybininkas.

  • šrifto dydis
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Joomla SEF URLs by Artio