Spausdinti šį puslapį

Parodoje RESTA pristatytos naujovės – dominavo prie žmogaus prisitaikančios detalės

Parodoje RESTA pristatytos naujovės – dominavo prie žmogaus prisitaikančios detalės Parodoje RESTA pristatytos naujovės – dominavo prie žmogaus prisitaikančios detalės

2019 m. balandžio 24–27 d. vykusi tarptautinė statybų paroda RESTA 2019 pažėrė naujienų dizaineriams, statytojams ir namus įsirengti norintiems žmonėms. Renginyje pristatytos interjero naujovės signalizuoja, jog žmonės vis dar svajoja apie minimalistinę estetiką, tačiau tuo pačiu tikisi iš namų detalių naudojimo lankstumo, t. y. lengvo jų pritaikymo prie savininko norų.

Parodoje RESTA pristatytos naujovės

Apšvietimas, judantis paskui jus

Viena naujovių – sistemos, leidžiančios lengvai reguliuoti ir kasdien perkurti namų apšvietimą. Pavyzdžiui, itin lengvai montuojami „Plug & Light“ šviestuvėliai ne tik keičia kryptis, bet ir galima reguliuoti jų skleidžiamos šviesos intensyvumą ir atspalvį – sistema palaiko šviesos stiprumo reguliavimą, taip pat šviesos spektrą nuo „šaltos“ baltos iki „šiltos“ gelsvos šviesos. Tai leidžia susikurti norimą atmosferą: susikaupti arba, priešingai, atsipalaiduoti.

Parodoje RESTA pristatytos naujovės

„Su „Plug & Light“ galite patalpos apšvietimą pakeisti vos rankos judesiu: vieną akimirką prieš jus skaitymui paruoštas darbo stalas, kitą – jauki vakarienei skirta erdvė, apšviesta malonia netiesiogine šviesa“, – aiškina Raimundas Skurdenis, jungiklių ir protingų namų centro „JUNG Vilnius“ direktorius. Mat įvairius šviestuvų gaubtus, tvirtinamus naudojant magnetus, galima ne tik sukioti 360˚ kampu, bet ir bet kuriuo metu pakeisti.

Išskirtinė „Plug & Light“ ypatybė – prie sienos šviestuvėlis atrodo pritvirtintas tai pat, kaip ir kuris nors kitas to paties dizaino jungiklis ar kištukinis lizdas, taip pat jis gali būti įmontuojamas į bendrą rėmelį. Taip sukuriamas itin vientisas stilius.

Parodoje RESTA pristatytos naujovės

Taupo specialistų laiką

Su namų įrengimu dirbantiems profesionalams parodoje RESTA pristatyti iš anksto sukomplektuojami „plug + go“ gaminiai, pasiekiantys vartotoją jau surinkti ir maksimaliai parengti naudoti. Tam reikia tik internetu išsirinkti kištukinius lizdus, jungiklius, telefono kroviklius ar kitus įrenginius, kurių pageidaujate viename rėmelyje. Gavus juos belieka sujungti su sienoje tam paliktais kištukais.

Potinkinės sistemos deriniai gali būti parinkti individualiai, pagal namų ar viešbučio (ar bet kurios kitos įstaigos) poreikius. Taip montavimo laikas sutrumpėja 70 proc., o bendros instaliacijoms tenkančios sąnaudos sumažėja apie 30 proc. Didelis privalumas – iš anksto pagal užsakymą sukomplektuojami „plug + go“ prietaisai prieš išsiunčiant yra paties gamintojo patikrinami, tad mažesnė ir klaidos galimybė.

Toks elektros įrenginių instaliavimo modelis idealiai tinka viešbučiams ar biurams, kur skirtingose patalpose kartojasi tas pats kištukinių lizdų, šviestuvų, mobiliųjų įkrovimo jungčių ir kitokių reikalingų prietaisų komplektas, o darbų apimtys – didelės. Prireikus galima net jau instaliuotą modelį pakeisti ar pritaikyti pagal naujus poreikius.

Parodoje RESTA pristatytos naujovės

Rūpesčius perkelia į virtualią erdvę

Kita parodos naujovė – pirmąkart publikai pristatyta internetinė platforma „Switch Manager“, kuri naujakuriams bei remontą planuojantiems būstų savininkams turėtų išspręsti nemenką galvos skausmą.

Kompanijos „JUNG Vilnius“ vystomoje ir kol kas dar testuojamoje „Switch Manager“ versijoje galima virtualiai pasirinkti visus namų jungiklius bei kištukus, surasti tinkamiausią jų dizainą, pažiūrėti, ar jie dera prie sienų spalvos, tapetų, ir iškart matyti bendrą projekto kainą. Šis procesas net iš patyrusių elektrikų reikalauja daug laiko, o internete visus pokyčius galima atlikti iškart ir stebėti, kaip sulig jais kinta ir kaina.

Parodoje RESTA pristatytos naujovės

„Jungiklių tipų, dizainų, spalvų, medžiagų kombinacijų yra tūkstančiai, todėl internetu tiek specialistams, tiek patiems namų gyventojams daug patogiau keisti nepatinkančias detales, priderinti naujas spalvas ar tiesiog persigalvoti“, – sako R. Skurdenis.

„Switch Manager“, dar vadinamą jungiklių konfigūratoriumi, galite išbandyti adresu http://www.jungiklis.info/ arba paspaudę čia.

Parodoje RESTA pristatytos naujovės

Vis sugrįžtantis retro

Tarp bendrų pastarųjų metų interjero tendencijų – sugrįžimas prie estetinio paprastumo ir klasikinių formų. Nieko nuostabaus, jog ir į detalių pasaulį įsisuko retro, pavyzdžiui, ir vėl siūlomi jungikliai su svirtele.

Šiemet interjeruose itin madingi metalai, chromuoti paviršiai, tad ir detalių gamintojai pasitelkia šias medžiagas ar jų savybes. Tarkime, žalvarinius jungiklius galima derinti su durų ar spintų rankenomis, o štai vonioje prie gyvatuko puikiai atrodys chromuoto paviršiaus jungiklis ar kištukinis lizdas. Dėmesys detalėms leis išgauti darnesnį namų vaizdą ir daugiau jaukumo.

Daugiau informacijos:

Elena Dumpienė
„vipcommunications“ vyr. projektų vadovė
Mob. tel. 8 685 535 77
El. p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

  • šrifto dydis
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Joomla SEF URLs by Artio