Spausdinti šį puslapį

Internetinių svetainių kūrimo užkulisiai

Internetinių svetainių kūrimo užkulisiai Internetinių svetainių kūrimo užkulisiai

Internetinių svetainių kūrimas svarbu ir verslo įmonėms, ir visiems, kurie mąsto, kad turi ką pasakyti, ir nori dalytis mintimis nuosavame portale. O kokie šios srities užkulisiai?

Užkulisiai – ne tik teatre

Nors tiesiogine prasme užkulisiai suprantami kaip teatro dalis, kuriant interneto svetaines ši sąvoka kuo puikiausiai tinka. Susipažinus su visais procesais įdomu perteikti įspūdžius. Nes tai, ką mato į puslapį užsukęs interneto vartotojas, yra galutinis produktas. O kelias iki to galutinio produkto ne visada lygus ir lengvas.

Reikia gairių. Viskas prasideda nuo pageidavimų išsakymo. Jei klientas nežinos, ko nori, tai ir svetainę bus sunku sukurti. Todėl abi pusės (ir teikėjas, ir užsakovas) turėtų apsikeisti klausimais bei atsakymais. Nes tik turint gaires galima judėti į priekį.

Lankstumas. Nors kūrėjas gali būti nurodęs, pavyzdžiui, tris skirtingus paslaugų planus, visai tikėtina, kad konkretus modelis iš esmės priklausys nuo susitarimo, ypač atsižvelgiant į užsakovo pageidavimų specifiką.

Kelių žmonių komanda. Internetinių svetainių kūrimas neapsieina be diskusijų. Paprastai savo nuomonę „ištransliuoja“ bent keletas įmonėje dirbančių žmonių. Vadinamasis „brainstormingas“ duoda neblogų vaisių, tačiau iki jų „skynimo“ gali praeiti nemažai laiko. Taip pat verta paminėti, kad išankstinė idėja pasižymi savybe kisti. Mąstyta vienaip, bet ilgainiui suvokiama, jog derėtų daryti kitaip.

Vaizdas ir tekstas. Į diskusiją neretai įsitraukia ir tekstų rašytojai. Stengiamasi, kad teksto būtų nei per daug, nei per mažai (kad jis tilptų į dizaino rėmus, į konkrečius laukelius).

Tolesni procesai. O toliau – daugiau įvairaus turinio (straipsnių), taip pat optimizacija (SEO) ir t. t. Tikrai yra ką veikti, bet kai puslapis nepriekaištingai funkcionuoja, ta veikla gana sklandi.

Paradinė pusė

Kai darbai atlikti, kai svetaine jau galima normaliai naudotis ir kai jau apsilanko vienas kitas internautas, atsiveria vadinamoji paradinė pusė – dailu, patogu, įdomu. Bet iki šitokio rezultato tenka nemenkai padirbėti.
Internetinių svetainių kūrimas ir įdomus, ir sudėtingas. Patirties ir talento kombinacija – štai kas priartina puikų rezultatą (tokį rezultatą, kurį teigiamai įvertina ir užsakovai, ir į svetainę sugužantys lankytojai).

  • šrifto dydis
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Joomla SEF URLs by Artio