Spausdinti šį puslapį

Pastato sandarumas ar varža: du draugai ar priešai?

Pastatų apšiltinimas purškiamų poliuretano putų technologija - GAMO termovata Pastatų apšiltinimas purškiamų poliuretano putų technologija - GAMO termovata

JUODASIS GINTARAS, UAB

www.gamo.lt

Šiltas pastatas daugeliui asocijuojasi su storu šiltinimo medžiagos sluoksniu atitvarinėse konstrukcijose. Kitaip tariant – su „storais kailiniais“. Tuo tarpu storas šiltinimo medžiagos sluoksnis – su gera sienų, bei stogo varža. Tačiau, ar toks pastatas iš tiesų yra šiltas ir sandarus?

Kodėl Lietuvoje tiek mažai šiltų ir ekonomiškų namų?

Šoktelėjus kuro kainoms ar užsitęsus žiemai, pradedama piktintis ir ieškoti kaltų. Kaltinama šildymo sistema, blogas kaminas neapšiltinti pamatai ar grindys, norima papildomai apšiltinti sienas ar stogą. Tačiau net ir papildomai apšiltinus rezultatas lieka beveik toks pats.

Gera varža ar stora šiltinimo medžiaga šilumos išsaugoti nepavyks, jei kylantis šiltas oras pro lubas išeis, o šaltas oras dėl šoninio vėjo pateks į patalpas. Įsivaizduokite, kaip atrodys jūsų namas apvertus jį aukštyn pamatais. Nuėmus pamatus ir pripylus vandens, vanduo bėgs per per elektros instaliaciją, šviestuvų lizdus, liuką į palėpę, įskilusią gipso kartono apdailą ar medines dailylentes, vėdinimo difuzorius, nesandarius ortakius ir t.t.

Kodėl vanduo bėgs? Todėl, kad namo sandarinimui nebuvo skirta pakankamai dėmesio. Niekas idealiai nesandarino garo ir vėjo izoliacijos, o tik ją prakeitė. Tuo tarpu elektrikas, vesdamas laidus, pažeidė garą izoliuojančią plėvelę, nes ši trukdė šviestuvui ir t.t.

Kaip išlaikyti šilumą?

Kad name būtų šilta, pirmiausia reikalingas tinkamas sandarinimas. Norint išlaikyti šilumą, reikalinga varža. Kitaip tariant reikia, kad šiltinimo medžiaga būtų tinkamo storio ir stogas apšildytas sandariai.

Šiltinimo medžiagą uždėti ant sienų, pamatų ar stogo nėra sudėtinga. Tačiau, norint sandariai užkloti sandarinimui naudojamas vėjo ir garo izoliavimo plėveles, tenka ieškoti statybos juvelyrų. Be to, sandarinimo medžiagos nepigiai kainuoja ir jų reikia daug.

„GAMO“ termovata šiltam ir ekonomiškam pastatui

Termovata „GAMO“ – Kanadoje sukurta purškiama sandariojo šiltinimo technologija. Šia vata jūsų namas būs greitai užsandarintas ir tuo pačiu apšiltintas. „GAMO“ –  ekologiška, mažo tankio, atvirų porų, lanksti medžiaga. Cheminės sudėties požiūriu, ji priskiriama tik jos pačios klasei (kadangi nėra tokios medžiagos muitinės klasifikatoriuje, ši medžiaga į Lietuvą ir ES įvežama ir sertifikuojama kaip poliuretanas).

Efektyvus energijos panaudojimas sandariame ir gerai apšiltintame name  ženkliai mažina šildymo išlaidas ir taupo gamtinius išteklius. Šiltinimas „GAMO“ termovata – labiausiai ištobulintas namo šiltinimo sprendimas šiuolaikiniame pastate.

Atvirų porų putos „H2Foam Lite“

Atvirų porų putos „H2Foam Lite“ – putos naujiems ir renovuojamiems pastatams. Atvirų porų putos „H2Foam Lite“ skirtos gyvenamo namo su šlaitiniu stogu visų konstrukcijų šiltinimui, medinių, rąstinių bei karkasinių namų šiltinimui, šiltinimui namo viduje ir išorėje.

Uždarų porų putos „H2Foam Forte“

Uždarų porų putos „H2Foam  Forte“ – putos naujiems ir renovuojamiems pastatams, komercinės, gamybinės paskirties pastatams šiltinti. Taip pat – betoninių, metalo konstrukcijų šiltinimui, šiltinimui tik namo išorėje.

„GAMO“ termovatos privalumai

„GAMO“ termovata – lengviausiai montuojama ir labiausiai tinkama šiltinimo medžiaga mūrinio, plieninio ir medinio karkaso statiniams. Ši medžiaga padeda sukurti sveiką mikroklimatą pastato viduje, didina pastato ilgaamžiškumą, padėdama sumažinti drėgmės keliamas bėdas visą pastato naudingo tarnavimo laikotarpį. Taip pat ši medžiaga gali padėti smarkiai sumažinti reikalingos aušinimo ir šildymo įrangos galingumo apimtis iki 35% bei jos eksploatacinius kaštus iki 50%.

„GAMO“ termovata yra vienintelė šiltinimo medžiaga sertifikuota pagal „EnvirodesicTM“ sertifikavimo programą skirtą sveikesnei statinio viduje esančio oro kokybei.

Naudojant „GAMO“ termovatą, naujai pastatytas ar renovuotas pastatas yra pastoviai apsaugotas nuo vėjo, išorinių teršalų bei oru perduodamo triukšmo, o taip pat atsparus drėgmės kondensacijos sukeliamoms problemoms. „GAMO“ termovata apšiltinta ir užsandarinta namo vidaus aplinka yra rekomenduojama tiems, kurie kenčia nuo alergijos, kvėpavimo takų problemų bei jautrumo cheminėms medžiagoms.

Kreminės spalvos putos visiškai sustingsta apytiksliai po 20 sekundžių, ir gali būti uždengiamos nedelsiant. Perteklinė izoliacinė medžiaga yra lengvai apipjaustoma. „GAMO“ termovata kimba faktiškai prie visų pastato statyboje naudojamų medžiagų. Po apšiltinimo „GAMO“ termovata nesusitraukia, nenusėda ir nesuyra. Taip pat ji išlaiko savo efektyvumą neprarasdama šiluminės varžos savybių senstant. Produktas nepatrauklus termitams, vabzdžiams bei graužikams.

„GAMO“ termovata suteiks didesnę architektūrinių sprendimų laisvę projektuojant pastatus. Ši medžiaga taip pat gali išspręsti sudėtingo pastatų šiltinimo, triukšmo ir drėgmės problemas esamuose pastatuose. „GAMO“ termoputas patariama naudoti kompleksiniams izoliacijos naudojimo sprendimams pramonės, žemės ūkio bei komercinės paskirties projektams.

Gamo termovata

1994 m. įkurtos UAB „Juodasis gintaras“ veikla – sandarus statomų, pastatytų ar renovuojamų pastatų šiltinimas. Kvalifikuoti specialistai šiltina įvairių tipų namus, sienas, lubas, stogus, grindis, pertvaras, fasadus. Darbai atliekami profesionaliai ir atsakingai, klientams siūlomi tik aukštos kokybės produktai ir paslaugos.

  • šrifto dydis
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Joomla SEF URLs by Artio