Spausdinti šį puslapį

Kodėl į automobilį verta dėti reguliuojamo aukščio amortizatorius?

Kodėl į automobilį verta dėti reguliuojamo aukščio amortizatorius? Kodėl į automobilį verta dėti reguliuojamo aukščio amortizatorius?

Reguliuojamo aukščio amortizatoriai automobilio pakabą pritaiko individualaus vairavimo stiliui.

Reguliuojamo aukščio amortizatoriai yra universalūs, nes galima reguliuoti jų aukštį. Reguliuojamo aukščio amortizatoriai neretai yra ir reguliuojamo kietumo, todėl šie amortizatoriai pagerina automobilio stabilumą ir elgesį kelyje.

Tokių amortizatorių aukštį galima keisti tiesiog pasukant veržles pagal gamintojo nurodymus. Reguliuojamo aukščio amortizatoriuose neretai yra įtaisytos spyruoklės, kurios padeda automobiliui prisitaikyti prie įvairaus kelio paviršių, atitinkamai reaguoti į posūkius ir padeda automobiliui judėti ekstremaliomis sąlygomis. Reguliuojami amortizatoriai leis automobiliui prisitaikyti ne tik skirtingose trasose, bet ir prie vairuotojo stiliaus.

Kada naudingi reguliuojamo aukščio amortizatoriai?

Norint išvystyti didelį greitį ir važiuoti įvairia sudėtinga kelio danga, reguliuojamo aukščio amortizatoriai yra tinkamiausias pasirinkimas. Todėl ypač naudinga juos rinktis sportiniuose automobiliuose.

Reguliuojamo aukščio amortizatoriai leidžia universaliau išnaudoti pakabą ir pagal poreikius pasirinkti aukštį ir ratų išvirtimo balansą.

Reguliuojamo aukščio amortizatorių priežiūra

Reguliuojamo aukščio amortizatorius reikia prižiūrėti ir reguliariai keisti. Amortizatoriai dažniau genda, jei vairuojama nepalankiomis oro ir kelio sąlygomis. O tai ypač aktualu tokio tipo amortizatoriams, nes su jais būdinga vairuoti prastesnėmis kelio sąlygomis ir labiau automobilį varginančiu stiliumi.

Nereikėtų taupyti perkant pigius amortizatorius ar ilginant jų naudojimo laiką. Amortizatorių reikėtų keisti po 60-80 tūkst. km. ridos.

Laiku nepakeisti amortizatoriai neatlieka savo funkcijų ir neužtikrina gero ratų sukibimo su kelio danga bei neapsaugo automobilio nuo smūgių važiuojant nelygiu keliu. Automobilis netenka stabilumo bei pailgėja automobilio stabdymo kelias. Be to, susidėvėję amortizatoriai dėl padidėjusios vibracijos kenkia automobilio pakabai ir jos dalims.

  • šrifto dydis
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Joomla SEF URLs by Artio