Spausdinti šį puslapį

Efektyvi betono apsauga ir priežiūra impregnantu C2 PROTECTOR

Efektyvi betono apsauga ir priežiūra impregnantu C2 PROTECTOR Efektyvi betono apsauga ir priežiūra impregnantu C2 PROTECTOR

STOTRAS, UAB

www.stotras.lt

Statybos produktų prekybos srityje veiklą vystanti įmonė UAB „Stotras“ Lietuvoje prekiauja JAV pagamintu impregnantu „C2 protector“. Betoną ir išlietas betono grindis apsaugantis impregnantas iš kitų rinkoje esančių produktų išsiskiria itin trumpu džiūvimo laiku. Juo padengtų paviršių nebereikia papildomai poliruoti.

Efektyvi betono apsauga ir priežiūra impregnantu C2 PROTECTOR

Betonas – tvirta ir ilgaamžė medžiaga, todėl dažnai naudojama statant pramoninės paskirties objektus. Tačiau šiuose objektuose betonas, ypač iš betono išlietos grindys, patiria pastovią trintį dėl naudojamų mechanizmų bei gamybos procesų, gali būti suliejamos aliejais, alyva ir kitais produktais... Natūralu, kad siekiant, jog betoninės grindys tarnautų ilgus metus, o jas prižiūrėti būtų paprasta bei lengva, reikia tinkamai jomis pasirūpinti.

Impregnantai – užsienyje populiarus būdas apsaugoti betonines grindis

Patikima betono apsauga itin aktualu įvairių pramonės objektų – gamyklų, sandėlių, logistikos centrų – savininkams. Šiuose objektuose betoninės grindys turi išlaikyti dideles apkrovas, sunkią techniką, pastovią trintį... Dėl visų šių veiksnių grindys greičiau dėvisi, trumpėja jų tarnavimo laikas.

Užsienyje – pavyzdžiui, Didžiojoje Britanijoje – jau yra spėję išpopuliarėti betoninių grindų impregnantai, kuriais padengti paviršiai įgyja atsparumą dėmėms, juos lengviau valyti bei prižiūrėti, be to, jie ilgiau išlieka tvirti ir saugūs naudoti.

Padengti grindis imprengnantu – itin paprasta. Tereikia nupurkšti ir paskleisti medžiagą paviršiumi, bei leisti jam gerai išdžiūti. Šis procesas nėra automatizuojamas, jį atlikti galima naudojant rankinius purkštuvus. Džiūvimo laikas ir grindų paruošimas naudojimui priklauso nuo konkretaus naudojamo produkto. Priklausomai nuo pasirinkto produkto, gali tekti grindis ir poliruoti.

Efektyvi betono apsauga ir priežiūra impregnantu C2 PROTECTOR

Pagrindiniai impregnantų naudojimo privalumai bei trūkumai

Nupurškus grindis „C2 protector“, naudotis patalpomis galima praėjus vos porai dienų nuo produkto panaudojimo. Šis produktas yra gaminamas ličio pagrindu – būtent dėl šios medžiagos naudojimo impregnantu padengtos grindys pasidaro ženkliai atsparesnės maisto, alyvos, aliejų ir vandens dėmėms. Medžiaga tolygiai padengia grindis ir leidžia paviršiui kvėpuoti bei nesulaiko drėgmės viduje, dėl to dėmės neįsigeria į betoną.

Taip pat svarbu ir tai, kad produktu nupurškus grindis mažėja trintis tarp betono ir kitų objektų – gamybai reikalingų mechanizmų, žaliavų ir kt. Sumažinus trinties poveikį panaikinamas betono dulkėtumas.

Dėl šių priežasčių, betonines grindis pasidaro itin paprasta prižiūrėti bei valyti, o patalpos išlaiko tvarkingą išvaizdą. Kadangi impregnantas yra bekvapis, jį galima saugiai naudoti tiek lauke, tiek vidaus patalpose. Be to, ši medžiaga yra visiškai saugi naudoti įvairios paskirties objektuose – įskaitant ir maisto pramonę. Tik svarbu tik laikytis visų saugumo instrukcijų produkto purškimo metu bei užtikrinti pakankamą ventiliacijos kiekį grindų džiūvimo periodu.

Impregnatorius „C2 protector“ ne tik prailgina betoninių grindų tarnavimo laiką ir palengvina grindų valymą bei priežiūrą, bet ir prisideda prie darbuotojų sveikatos saugojimo – naudojant impregnantą, jiems nereikia pastoviai kvėpuoti betono dulkėmis.

Efektyvi betono apsauga ir priežiūra impregnantu C2 PROTECTOR

Produktas tinka ir neseniai išbetonuotoms grindims – jį naudoti galima po betonavimo praėjus vos 7–10 dienų. Išpurškus grindis impregnantu, apsaugą nuo alyvos, aliejaus ir vandens jos įgauna per 48 valandas.

Priešingai nei naudojant daugumą kitų rinkoje esančių impregnantų, grindis nupurškus „C2 protector“, jų nereikia papildomai poliruoti, o paviršius išlieka neslidus bei patogus ir saugus naudotis.

Visgi ši medžiaga nėra tinkama paviršiams, kurie yra dažnai pastoviai veikiami vandens ar tiems, kurie yra žemiau vandens lygio. Naudojant „C2 protector” ant seno ar nekokybiškai išlieto betono, impregnantas nekompensuos struktūrinių defektų, įtrūkimų, tarpų ir tuštumų.

Patvaresnės grindys už priimtiną kainą

Dengiant ar atnaujinant dangą ją dažniausiai užtenka nupurkšti vos vienu „C2 protector“ sluoksniu. Esant poreikiui, galima purkšti ir pakartotinį sluoksnį, kurio išeiga jau bus mažesnė.

Apytikrės padengimo normos:

Porėtas betonas – 1 -2,5 m2/L.

Vidutiniškai porėtas betonas – 2,5 – 10 m2/L.

Neporėtas betonas – 10 – 20 m2/L.

Pastaba: dengti vienu prisotintu sluoksniu.

Impregnantu nupurškus grindis, joms yra suteikiama apsauga nuo trinties bei įvairiose pramonės bei gamybos srityse naudojamų medžiagų poveikio. Periodiškai (kas 2–3 metus) atnaujinant grindų padengimą  „C2 Protector“ produktu, betoninės grindys tarnaus nuo 10 iki 15 metų ilgiau.

UAB „Stotras“ įsikūrusi Kaune. Nuo pat 1999 m. įmonė sėkmingai vysto savo veiklą statybos produktų prekybos srityje. UAB „Stotras“ atlieka šiuos darbus: lengvo betono su putų polistirolo granulėmis gamyba ir liejimas, betoninių grindų kietinimas ir apsauginio sluoksnio užnešimas. Įmonė priima perdirbimui putų polistirolo atliekas ir išduoda pažymas.

  • šrifto dydis
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Joomla SEF URLs by Artio