Spausdinti šį puslapį

Pamatų šiltinimas - patikima namo apsauga nuo drėgmės poveikio

Pamatų šiltinimas - patikima namo apsauga nuo drėgmės poveikio Pamatų šiltinimas - patikima namo apsauga nuo drėgmės poveikio

Aruodas, UAB

Atlikti eksploatuojamų pastatų stebėjimai rodo, kad daugiausia gedimų yra statinio cokoliuose bei žemėje įgilintose konstrukcijose. Gedimai dažniausiai būna susiję su drėgmės poveikiu. Kuomet prie cokolių daroma uždara nuogrinda, ant jos kaupiasi drėgmė ir įvairūs teršalai, veisiasi samanos bei kiti organizmai. Lietus aptaško cokolių apdailą ir jie tampa drėgni, murzini, dėmėti, iš jų veržiasi druskos. Lietus bei grunte esanti drėgmė su teršalais pro atsitiktines vietas gali prasiskverbti į cokolio bei žemėje esančio šiltinimo sistemą.

Iš šiltinimo sistemos migruojanti į išorę drėgmė gadina tinkuotų cokolių apdailą. Norint išvengt išvardytų gedimų rekomenduojama prie tinkuojami cokolių daryti tik atviras vėdinamas ir drenuojamai nuogrindas. Ant atvirų vėdinamų ir drenuojamų nuogrindų nesikaupia drėgmė ir teršalai, mažiau aptaškomas  cokolių paviršius, mažiau drėgsta ir teršiasi šilumos izoliacija, mažiau genda cokolių apdaila. Kai prie cokolių tenka daryti betoninių plytelių ar kitokią uždarą nuogrindą, rekomenduojama cokoliams naudoti vėdinamą šiltinimo sistemą su lakštinių medžiagų apdaila. Iš tokios šiltinimo sistemos vėdinimu tarpu greičiau pasišalina atsitiktinė drėgmė, cokolių apdaila genda retai. Be to, cokolio šiltinimo sistema yra remontabili, t.y. joje atsiranda gedimai, tai juos galima nesunkiai pataisyti.

Pamatų šiltinimas

Kai cokolių apdailai naudojamos apdailos plytelės, nuogrindos gali būti daromos atviros vėdinamos ir drenuojamos arba uždaros. Kai pastate nėra rūsio, cokolių šilumos izoliacija įleidžiama į gruntą arba iki nuogrindos ne mažiau kaip 600 mm pirmo aukšto grindų šilumos izoliacijos.

Siekiant sumažinti šiltinimo sistemoje drėgmės bei teršalų susikaupimą, rekomenduojama šilumos izoliacijos plokščių klijuojamą paviršių ištisai tepti klijais. Kuomet atitvarų paviršiai yra nutepti bitumine hidroizoliacija, šilumos izoliacijai klijuoti prie jų turi būti naudojami alkidiniai arba kiti klijai, gerai sukimbantys su bitumine hidroizoliacija. Grunte esantį polistirolą rekomenduojama dengti gumbuota drenažine membrana. Ji apsaugo šilumos izoliaciją mechaninių pažeidimų, bei drėgmės susikaupimo. Cokolių tinkui rekomenduojama naudoti skiedinius, turinčius vandenį bei teršalus atstumiančius priedus (silikoną, polipropileną ir pan.).

Pamatų šiltinimas

UAB „Aruodas“ sukaupę ilgalaikę patirtį šiltinimo ir hidroizoliacinių medžiagų pardavimo srityje, patikimam pamatų apšiltinimui rekomenduoja:

„Alpol“ bituminę mastiką pamatų hidroizoliacijai ir polistirolio klijavimui,

Pamatų šiltinimas

„Yetico AQUA EPS 120“ polistirolą,

Pamatų šiltinimas

„Alpol“ mozaikinį tinką pamatų apdailai.

Pamatų šiltinimas

Remdamiesi savo patirtimi, UAB „Aruodas“ specialistai profesionaliai pakonsultuos, patars, atliks detalius medžiagų ir kainų paskaičiavimus, pasirūpins operatyviu statybinių medžiagų pristatymu į objektą. Įmonės tikslas – malonus aptarnavimas, kokybiškos medžiagos - patenkinti klientai, kurie sugrįš pas mus dar kartą ir rekomenduos mus draugams ir pažįstamiems. Bendrovė su prekių gamintojais dirba tiesiogiai, todėl visada pasiruošusi greitai pateikti atsakymus į Jūsų rūpimus klausimus, operatyviai tiekti statybines medžiagas palankiomis kainomis į objektus.

Apšiltinimo ir apdailos medžiagos namo pamatui ir fasadui
  • šrifto dydis
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Joomla SEF URLs by Artio