Spausdinti šį puslapį

Plastikos chirurgas Klaipėdoje padeda atrasti tobulas kūno formas

Plastikos chirurgas Klaipėdoje padeda atrasti tobulas kūno formas Plastikos chirurgas Klaipėdoje padeda atrasti tobulas kūno formas

PLASTINĖ IR REKONSTRUKCINĖ CHIRURGIJA

„Tas, kuris nenori būti gražesnis, yra neteisus,“ – teigia plastikos ir rekonstrukcijos chirurgas Gintaras Gelžinis.  Estetinės (grožio) plastinės chirurgijos pagalba galima pridėti, atimti, patempti, pakelti ar priglausti tai, kas trukdo džiaugtis savu kūnu. Gydytojas Gintaras Gelžinis sako, jog didžiąją dalį klientų sudaro moterys, pageidaujančios pasididinti krūtinę.

Dažniausiai krūtų plastinės operacijos atliekamos 30-35 metų moterims. Daugiausia tai būna vieną arba du vaikus pasigimdžiusios motinos, daugiau atžalų neplanuojančios. Šiuo amžiaus tarpsniu jos teikia didžiulį dėmesį savo grožiui. Lieknos moterys nori pasididinti krūtis arba jas pakelti, nes po gimdymo išsitampiusi oda nebegrįžta į buvusią formą. Būna ir nedidelės krūtys, kurios po gimdymo dar labiau sumažėja, beveik išnyksta. „Tai slegia psichologiškai. Vienos moterys susitaiko, kad neturi krūtų – nėra tai nėra, o kitos pasiryžta operacijai ir džiaugiasi, gavusios tai, ko nori“, – teigia gydytojas.

Pas chirurgą Gintarą Gelžinį moterys krūtis didinasi vidutiniškai 300 mililitrų implantais. Jos gali rinktis ne tik būsimą krūtų dydį, bet ir implanto formą – lašo arba apvalią. Taip pat yra keletas krūtų implantus gaminančių firmų. Kaip teigia gydytojas, niekas negali pasakyti, kurios iš jų geresnės, nes kokybės atžvilgiu visų firmų implantai yra tolygūs.

Dvigubai rečiau nei didinimo, atliekamos krūtų mažinimo operacijos. Įdomu tai, kad šiais atvejais dažniausiai nuimama ne 300 gramų, o pusė ar visas kilogramas.
 
Po krūtų didinimo populiariausios yra krūtų pakėlimo, krūtų mažinimo, sutrikusios pilvo sienos plastikos, paodės riebalų nusiurbimo operacijos. Tiesa, vyrų, pageidaujančių plastikos chirurgo Gintaro Gelžinio paslaugų, taip pat pasitaiko, nors jie sudaro tik 1-2 proc. visų klientų. Dažniausiai vyrus jaudina ginekomasija (krūtų atsiradimas), paodės riebalų perteklius.

Kita dalis pacientų – vaikai su atlėpusiomis ausimis. Atlėpusios ausys sukelia psichologinę ir estetinę problemą. Tokiems vaikams rekomenduojama operaciją darytis dar prieš einant į pirmą klasę tam, kad išvengtų pašaipų, „atlėpausio“ pravardės.

Pasitaiko žmonių, kurie neteko daug svorio po gimdymo, dėl didelio nervinio streso arba atlikus skrandžio mažinimo operaciją. „Kai netenkama 20-30 kilogramų svorio, oda nesugeba susitraukti ir sudrimba. Bet viso kūno nepatempsi vienu metu. Tada pacientas pasirenka „skaudžiausią“ jam vietą. Vieniems veidas, kitiems nukarusios, ištuštėjusios krūtys, sudribusi pilvo, šlaunų ar žastų oda. Visų operacijų iš karto atlikti neįmanoma. Gali atlikti vieną arba dvi operacijas vienu metu ir žmogui aktualiausia problema pasinaikina. Jis tada laimingas. Po kelių mėnesių, jis gali atvykti kitoms operacijoms,“ – sako chirurgas.

Kaip vyksta operacijos procesas? „Pirmiausia žmogus turi pats su savimi susitarti, apsispręsti, kas jam nepatinka, ar jis gali su tuo susitaikyti, ar jam per daug sunku susitaikyti,“ – proceso pradžią apibūdina Gintaras Gelžinis. Paskui klientas ateina į konsultaciją, kurios metu chirurgas paaiškina, ką realiai galima padaryti, kokie numatomi estetiniai rezultatai. Po konsultacijos paskiriamas operacijos laikas (3-10 dienų ar vėliau). Taupant laiką, tyrimai atliekami iš anksto, o į ligoninę atsigulama likus porai valandų iki operacijos. Pacientės parą arba dvi praleidžia stacionare, o paskui joms skiriamas ambulatorinis gydymas. Fizinio aktyvumo ribojimas trunka nuo kelių savaičių iki pusantro mėnesio.

Senėjimo procesai prasideda nuo 30 metų. Chirurgas Gintaras Gelžinis pataria iš senėjimo proceso nedaryti tragedijos ir nepanikuoti. „Aš į senėjimą žiūriu labai ramiai. Ar aš norėčiau atrodyti jaunatviškesnis? Taip. Ar aš ką nors konkrečiai darau dėl to? Nieko, tiesiog sportuoju – žaidžiu futbolą, o medicininiais sprendimais nieko nedarau. Kodėl nedarau? Patinku sau toks, koks esu,“ – priduria gydytojas.  

Straipsnis paremtas pagal: Tobulų formų paieškos pas grožio chirurgą Klaipėdoje. Gintarė Valuckytė. http://klaipedos.krasto.info

  • šrifto dydis
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Joomla SEF URLs by Artio