Spausdinti šį puslapį

Kineziterapinė mankšta mamoms su kūdikiais – naudinga fiziškai ir emociškai

Kineziterapinė mankšta mamoms su kūdikiais – naudinga fiziškai ir emociškai Kineziterapinė mankšta mamoms su kūdikiais – naudinga fiziškai ir emociškai

LAIKAS GYVENTI, UAB

UAB „Laikas gyventi“ siūlo kineziterapines mankštas mamoms su vaikučiais. Gimus kūdikiui, mamoms itin aktualu atgauti buvusias kūno formas ir po šio gana sudėtingo laikotarpio bendrai atstatyti gerą kūno savijautą. Žinia, kad judėjimas – vienas geriausių receptų, tačiau pirmuosius mėnesius ar metus nuo kūdikio atsitraukti ilgesniam laikui gana sudėtinga. Išeitis  – mamos ir vaiko kineziterapinės mankštos.

Kineziterapinės priemonės sporte ir gydyme taikomos labai plačiai. Tai puikus būdas bendrai fizinei būklei gerinti, reabilitacijai, kadangi tinkami kūno judesiai padeda atnaujinti, pagerinti ar išlaikyti kaulų, raumenų, širdies kraujagyslių bei kitų organizmo sistemų funkcinę būklę. Kineziterapinės mankštos, ar kalbėsim apie skirtas tik suaugusiems, ar apie mamų ir kūdikių, būna įvairaus intensyvumo, jose derinami judesiai ir kvėpavimas.

Mamos ir kūdikio kineziterapinėse mankštose dėmesys skiriamas tiek vaikui, tiek mamai. Priklausomai nuo kūdikio amžiaus, mamos išmoksta, kaip saugiai padėti mažyliui įgyti naujų įgūdžių, pavyzdžiui, apsiversi, šliaužti, sėdėti, kaip stiprinti raumenukus arba padėti atsipalaiduoti,  jeigu kūdikis įsitempęs. Mankštose naudojamos tokios priemonės kaip gimnastikos kamuoliai, mažo svorio svareliai ir kamuoliukai, elastinės gumos. Mankštai tinkamas kūdikių amžius – 3-12 mėn., mankšta trunka apie 50-60 min.

Kūdikiams tai – lyg žaidimas, tačiau judant stimuliuojamas organizmo augimas ir vystymasis, mažyliui susiformuoja teisingų judesių pavyzdžiai, skatinamas stambiosios motorikos vystymasis. Sportuodamos mamos ne tik gerina  kūno savijautą, bet ir stiprina ryšį su kūdikiu, išmoksta, kaip taisyklingai jį mankštinti.

Grupėje daugiausiai sportuoja penkios mamos, dėl to dėmesio užtenka kiekvienai. Kūdikiai jaučiasi gerai, juk jie yra laikomi, glaudžiami, nuolat šalia mamos, jie stebi aplinką, vieni kitus. Žinoma, pasitaiko ir jautresnių dienų, kada mažyliai greičiau pavargsta arba išalksta, jiems nerimsta pilvelis arba dygsta dantukas – dėl to jų nuotaika būna dirglesnė, bet tai yra natūralus dalykas ir su šiais neramumais paprastai susitvarkoma.

UAB „Laikas gyventi“ specialistai teikia potraumino gydymo, kineziterapijos, nugaros skausmų gydymo paslaugas, kineziterapines mankštas suaugusiems ir mamoms su vaikučiais, gydomąjį masažą.

  • šrifto dydis
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Joomla SEF URLs by Artio