Spausdinti šį puslapį

Profilaktinė dantų apžiūra ir burnos higiena – patikimas būdas išsaugoti nuosavus dantis

Profilaktinė dantų apžiūra ir burnos higiena – patikimas būdas išsaugoti nuosavus dantis Profilaktinė dantų apžiūra ir burnos higiena – patikimas būdas išsaugoti nuosavus dantis

ANGITIA, UAB, odontologijos klinika. Dantų implantavimas, protezavimas ir visos odontologo (stomatologo) paslaugos

angitia.lt

www.dantu-implantai.info

www.dantu-protezavimas.info

www.dantu-implantavimas.info

Odontologijos klinika UAB „Angitia“ teikia profesionalias dantų priežiūros paslaugas ir konsultacijas. Klinikos odontologai siekia atkreipti dėmesį į profilaktinės dantų apžiūros svarbą, kuriai dažniausiai skiriama nedaug laiko. Tačiau jei labiau pasirūpintume dantų profilaktika, dantis gydyti, atkurti arba implantuoti tektų ženkliai rečiau arba neprireiktų visiškai.

Profilaktinė dantų apžiūra ir burnos higiena, arba savalaikis dantų akmenų bei kietųjų apnašų valymas, yra patikimas ir nebrangus būdas išsaugoti visaverčius savo dantis visą gyvenimą, – sveikus, laiku sugydytus, ir, svarbiausia – nuosavus. Profilaktiniai apsilankymai  pas odontologą padeda išsaugoti ne tik sveikus dantis, bet kartu užkirsti galimas nesveikų dantų pasekmes ir kainuoja mažiau, nei dantų gydymas arba implantavimas. Merilendo universiteto sociologiniai tyrimai rodo, kad žmonės, besilankantys reguliariai odontologo profilaktikai, išleidžia ženkliai mažiau pinigų dantų priežiūrai už tuos, kurie kreipiasi tik prireikus dantis gydyti arba atkurti prarastus.

„Amerikos visuomenės sveikatos žurnalas“ („American Journal of Public Health“) profilaktinės dantų apžiūros ir procedūrų vengimą įvardijo kaip vieną rimčiausių priežasčių, dėl kurių žmonės vidutiniškai išleidžia dideles pinigų sumas būtent dantų gydymui.

Odontologijos klinikos „Angitia“ specialistų teigimu, panaši situacija yra ir Lietuvoje. Kol atrodo, kad dantys dar sveiki ar bent jau nesukelia rimtesnių problemų, t. y. – nieko neskauda, – į dantų profilaktinę apžiūrą bei galimų problemų prevenciją tiesiog numojama ranka.

Profilaktinė dantų apžiūra

Dantų problemos neprasideda staiga, netikėtais skausmais. Dažniausiai formuojasi paties žmogaus nepastebėti infekcijos židiniai, kurie ilgainiui sukelia dantų skausmą.

Skausmas tėra tik simptomas, kurį gali pagreitinti daugelis įvairių aplinkybių, pvz., atšalę orai, pervargimas, peršalimas, ar apskritai nusilpęs imunitetas. Tuomet žalingi burnos ertmės mikroorganizmai paspartina savo juodą darbą, ir skausmas, – kaip neišvengiamas negydomo danties signalas, – bus juntamas greičiau.

Rimtos dantų problemos dažnai prasideda nuo minkštųjų dantų apnašų bei kietųjų apnašų, arba dantų akmenų, kurių nedidelis kiekis didelių nepatogumų nekelia. Todėl nuvalyti dar nepavojingas apnašas ir dantų akmenis, t. y. atlikti burnos higieną ir tuo pačiu profilaktinę apžiūrą užtrunka greičiau, kainuoja mažiau, nesukelia jokio diskomforto ir, svarbiausia, išsaugo sveikus dantis arba laiku sugydytus dantis bei apsaugo nuo kitų sveikatos sutrikimų, kaip gendančių ir negydomų dantų rezultato.

Profilaktinė dantų apžiūra

Dantų ligų ir jų sukeliamų sveikatos problemų prevencija yra ypatingai svarbi. Laikantis teisingų dantų priežiūros įpročių, reguliariai lankantis pas odontologus, šalinant vos atsiradusias dantų problemas, nuosavus dantis galima išsaugoti visam gyvenimui. Prevencinė odontologija padeda išvengti dantų ėduonies, dantų emalės erozijos, pulpito, gingivito, periodontito, žandikaulio kaulo atrofijos ir kitų dažnų sutrikimų.

  • šrifto dydis
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Joomla SEF URLs by Artio