Spausdinti šį puslapį

Kada reikėtų rinktis AHD, o kada IP vaizdo stebėjimo sistemą?

Kada reikėtų rinktis AHD, o kada IP vaizdo stebėjimo sistemą? Kada reikėtų rinktis AHD, o kada IP vaizdo stebėjimo sistemą?

AUDIONAS, UAB

HD analoginės kameros labai geras sprendimas senų analoginių kamerų tinklams pakeisti, nekeičiant  esamos infrastruktūros, taip sutaupant ženklią dalį lėšų, lyginant su IP tinklais.

AHD vaizdo stebėjimo sistemos struktūra (žr. pav.)

Kada reikėtų rinktis AHD

AHD sistemos yra idealu lokaliuose objektuose, kur vaizdo stebėjimo tinklą sudaro ne daugiau 16 vaizdo kamerų. Tokie objektai gali būti: individualūs namai, parduotuvės, degalinės ar objektai, kuriuose jau buvo ar yra sumontuotos seno tipo analoginės kameros. AHD kameros tinka naudoti automobilių numerių nustatymo sistemose, veido atpažinimo sistemose, kadangi kaip ir IP sistemose yra skaitmeninė vaizdo didinimo funkcija. AHD sistemose kabelinės linijos ilgis gali būti iki 500 m, palyginus su IP be papildomos įrangos iki 100 m. Ją lengva įsirengti patiems. Vaizdo stebėjimas ir įrašų peržiūra vykdoma per mobilius įrenginius tiek vietoje, tiek bet kuriame pasaulio taške kur yra internetas. Galima jungti įvairių gamintojų AHD kameras.

Trūkumas – plėtros galimybė. Vaizdo sistema nėra pilnai apsaugota nuo trikdžių, kartais atsirandančių kabelinėse linijose.

IP (Internet protocol) vaizdo stebėjimo sistemos struktūrinė schema (žr. pav.)

Kada reikėtų rinktis AHD

Matome, kad pagrindinis IP vaizdo sistemų privalumas, galimybė „globalizuoti“ išsimėčiusius objektus, panaudojant bevielius tinklus (WLAN), vidinius kompiuterinius tinklus (Ethernet) bei platųjį internetą.

Tai techniškai sudėtingesni projektai, reikalaujantys žinių ir kvalifikacijos, taigi ir brangesni, tačiau yra idealus sprendimas kompanijoms, valstybinės ar municipalinės valdžios objektų apsaugai, kelių eismo saugumo kontrolei, pasieniui ir t.t. IP kamerų tinklą paprastai sudaro iki 16, 32/64 kamerų tinklas atskirais atvejais, esant gerai išvystytai optinio tinklo infrastruktūrai gali būti iki 128/254 kamerų. Į tokį tinklą gali būti jungiamos įvairios rezoliucijos IP kameros arba to paties gamintojo arba kelių gamintojų, jei palaiko Onvif standartą.

Čia slypi IP ir privalumai, bet ir trūkumai. Privalumas – integracija – tie patys kompiuteriniai tinklai naudojami tiek duomenų, tiek vaizdo kamerų vaizdui perduoti,  didelis ip tinklų atsparumas trikdžiams.

Trūkumas – saugumas (apsaugoti nuo įsibrovimo būtini sudėtingesni slaptažodžiai – tiek įrašymo įrenginiams, tiek Ip kameroms), vaizdo signalo vėlavimas iš vaizdo kameros iki įrašymo įrenginio, taigi ir galimas dalies informacijos praradimas. Didesni administravimo kaštai tinklo techniniam stoviui palaikyti. Pats tinklas būna stipriai apkraunamas. Tikslinga naudoti vieno gamintojo įrangą.

Atskirais atvejais naudinga rinktis IP kamerą, kai pačių kamerų poreikis minimalus, sakykim, viena kamera.

Pasirinkus IP kamerą su atminties laikmenos palaikymu (SD atminties korta), nereikalingas įrašymo įrenginys. Kamerą programiškai integravus į namų kompiuterinį tinklą, turite galimybę stebėjimo, įrašo peržiūros galimybę per mobilius įrenginius tiek vietoje, tiek bet kuriame pasaulio taške, kur yra internetas.

  • šrifto dydis
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Joomla SEF URLs by Artio