Spausdinti šį puslapį

Lietuvos graplingas žengia į Daugpilį

Lietuvos graplingas žengia į Daugpilį Lietuvos graplingas žengia į Daugpilį

Lietuvos graplingo federacija (Lithuanian Grappling federation)

www.grappling.lt

www.grapplingfederation.com

Lietuvos graplingo federacijos direktorius Adrijus Kupstas bei sekretorius Erikas Kazlauskas ką tik grįžo iš Daugpilio, kur su šio Latvijos miesto vadovais buvo pasiektas susitarimas dėl graplingo populiarinimo bei bendradarbiavimo su lietuviais. Federacijos vadovai sako, kad kelionė pasiteisino visu šimtu procentų.

„Džiugu, kad į mūsų apsilankymą labai teigiamai pažiūrėjo pats meras. Jis iškart pakvietė sporto skyriaus atstovus, sudėliojo darbus, pasakė, kas ką turi daryti. Lieka tik daryti“, –  entuziastingai apie pirmąją savo kelionę direktoriaus poste kalbėjo A. Kupstas.

Vos pradėjęs savo veiklą direktoriaus poste, minėjote, jog kelionė į Daugpilį bus pirmas rimtas jūsų blynas. Neprisvilo?

Manau, kad ne. Netgi, norėčiau palinkėti, kad ir kiti blynai būtų tokie patys. Iš tikro, jei turėjome tikslo lubas, tai jas pasiekėme. Sutarėme ne tik dėl bendradarbiavimo, tačiau ir pažado, kad vietiniai sportininkai turės kur sportuoti.

Prieš išvyką padarėme namų darbus. Puikią prezentaciją paruošė Erikas Kazlauskas, be to, išsiaiškinome, kokia apskritai situacija Daugpilyje su koviniu sportu. Taigi norinčių sportuoti ten netrūksta, tačiau jie neturi sąlygų.

Įsivaizduokite, per paskutinius 20 metų kovinio sporto entuziastai buvo priversti pakeisti 14 salių. Tai yra be proto daug ir tai yra diskomfortas. Tarkime, sportuoti kažkur ir tave iškelia už 20 kilometrų. Praeina kažkiek laiko – vėl iškelia.

Buvusiai valdžiai sportas buvo nusispjauti, o dabartinė – šiuolaikiškesnė, jaunesnė, norinti veikti. Jei tai, ką kalbėjome, nebus tik tušti žodžiai, situacija kardinaliai pasikeis.

Kuo pasireikš bendradarbiavimas?

Visų pirma, norime Daugpilyje rengti kasmetinį turnyrą. Iš pradžių planuojame žemesniu lygiu, tačiau jei vietiniai įrodys, kad geba dirbti gerai, galvojame ir apie Baltijos šalių turnyrą, o gal net ir Europos čempionatą.

Aišku, apie tai dar anksti kalbėti, nes kaip tame posakyje sakoma: „Ne kalbom, o darbais mes tėvynę mylime“.

Ar šiaip Daugpilis sportiškas miestas?

Kalbant apie neolimpinį sportą, tai jis, švelniai tariant, buvo pridusintas. Pastaruoju metu atsigauna ir MMA, ir džiudžitsu, ir graplingas, ir pankrationas, ir panašiai. Tokie dalykai yra tampriai susiję su valdžios palaikymu. Jei jis yra – viskas ok, jei ne – išsilaikyti beveik neįmanoma.

Kas toliau jūsų veikloje?

Kadangi atostogų metas, tai kol kas tik įsibėgėjam. Jau sutarta, kad pirmą rugsėjo savaitę vyksiu į Rygą. Sutarėme su Vladislavu Černiavskiu, kaip vystyti graplingą ten. Vladislavas ne kartą matė mūsų organizuojamus turnyrus, tad su juo problemų nekils. Be to, artėja Europos čempionatas. Turime pradėti ruoštis jam.

  • šrifto dydis
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Joomla SEF URLs by Artio