Spausdinti šį puslapį

Automobilių stiklai: kada verta taisyti, o kada keisti?

Automobilių stiklų keitimas ir remontas - GLASSDRIVE Automobilių stiklų keitimas ir remontas - GLASSDRIVE

Saint-Gobain Glass Estonia SE filialas Autover GLASSDRIVE

Automobilių pramonė – viena imliausių technologijų pažangai. Priekiniai automobilių stiklai – ne išimtis. Per pastarąjį dešimtmetį šios detalės technologija gerokai ištobulėjo, o be pagrindinių funkcijų stiklas jau atlieka ir daugybę pagalbinių: pagerina matomumą važiuojant lietingu oru, mažina šviesos atsispindėjimą, slopina triukšmą, saugo nuo karščio, ledo ar įsilaužėlių.

Novatoriškų sprendimų ir daviklių gausa stiklų kainas gerokai išaugino, todėl vis dažniau lietuviai, užuot keitę pažeistą stiklą nauju, nusprendžia jį remontuoti. „Kai nedidelis akmenukas atsimuša į stiklą, dažniausiai įskyla tik išorinis sluoksnis. Tokį nedidelį pažeidimą galima suremontuoti, nes keisti stiklą nauju - per brangu. Laiku nesutaisius įtrūkimo, jis gali išplisti per visą stiklą“, - pasakoja stiklų keitimo, remonto bei tamsinimo paslaugas teikiančio „GlassDrive“ serviso vadovas Vytautas Rupeika. Jis pažymi, kad kokybiškai suremontavus įtrūkusį ar įskilusį stiklą, jis tampa toks pat stiprus kaip anksčiau. Pasak specialisto, stiklo keitimo „operacija“ užtrunka apie 4-5 valandas, kadangi reikia laukti kol išdžius klijai, tuo tarpu įskilusios „akutės“ ar kitokio defekto, kurio skersmuo ne daugiau kaip 2 centimetrai, remontas truks tik nuo pusvalandžio iki valandos. Tokios vietos yra užliejamos skystu stiklu ir pakaitinamos ultravioletiniais spinduliais.

Automobilių stiklai: kada verta taisyti, o kada keisti?

V.Rupeikos teigimu, visada svarbu įvertinti ne tik tai, ar stiklo įdaužą galima tinkamai sutvarkyti. Jei stiklas senas, galbūt verčiau jį keisti nauju. Laikui bėgant dėl valytuvais trinamo purvo, krušos ir iš po kitų automobilių ratų atskriejančių akmenukų stiklą išvagoja įbrėžimai ir duobutės. „Kartais dėl susidėvėjimo, pažeidimo tipo ar vietos remontas yra neįmanomas, tad stiklą reikia keisti. Tuomet kiekvieno valia rinktis, ar jis nori pigaus, ar kokybiško daikto. Bet vertėtų žinoti, ko netenkama perkant pigią Rytų šalyse gamintą produkciją“, - pastebi pašnekovas.

Automobilių stiklai: kada verta taisyti, o kada keisti?

„Klientas paprastai supranta, kad originalus stiklas turi būti su VW, BMW ar „Mercedes“ ženklu, tačiau šie automobilių gamintojai patys stiklų negamina, o juos užsako iš specialių stiklų gamybos koncernų. „GlassDrive“ atstovaujamas „Saint Gobain Sekurit“ - vienas didžiausių stiklų gamintojų pasaulyje, tiekiantis savo produkciją automobilių gamybos koncernams „Audi“, „Volkswagen“, BMW, „Mercedes“, „Citroen“, „Renault“, „Peugeot“, „Ford“ ir kitiems. Kaune įsikūrusio serviso specialistai nuolat konsultuojasi su „Saint Gobain“ atstovais, todėl klientui užtikrinama geriausia kokybė, suteikiamos garantijos.“

Automobilių stiklai: kada verta taisyti, o kada keisti?

Kad klientui būtų dar patogiau, „GlassDrive“ specialaus telefono numerio 1886 pagalba visoje Lietuvoje administruoja draudiminius įvykius, susijusius su automobilių stiklų pažeidimais. „Turime kompiuterines programas, kurios palengvina bendravimą su draudikais. Kasko draudimu automobilius apdraudusiems klientams visai nereikia važiuoti į savo draudimo kompanijas parodyti sudaužyto automobilio stiklo. Visus reikiamus dokumentus galima susitvarkyti pas mus“, - pasakojo V.Rupeika. Sudužus automobilio stiklui, galima užsiregistruoti ir „GlassDrive“ interneto svetainėje, tokiu atveju serviso atstovai susisieks su automobilio savininkais patys.

Automobilių stiklai: kada verta taisyti, o kada keisti?

1. Garsaus prancūzų stiklo koncerno „Saint Gobain“ padalinys Lietuvoje „GlassDrive“ prekiauja automobilių stiklais, juos keičia, remontuoja, tamsina. Stiklo keitimas trunka 4-5 valandas, tuo tarpu remontuojant sugaišite tik kiek daugiau nei pusvalandį. Taip pat šį „operacija“ leis gerokai sutaupyti.

2. „Glassdrive“ turi sutartis su dauguma draudimo bendrovių. Priklausomai nuo jūsų turimo poliso, „Glassdrive“ paslaugos gali būti nemokamos.

3. „Glassdrive“ taip pat teikia stiklų tamsinimo soliarine plėvele ir automobilių žibintų poliravimo paslaugas.

  • šrifto dydis
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Joomla SEF URLs by Artio