Spausdinti šį puslapį

Kovinio sporto legendos iš Latvijos pamokos Lietuvos graplingo žvaigždėms

Kovinio sporto legendos iš Latvijos pamokos Lietuvos graplingo žvaigždėms Kovinio sporto legendos iš Latvijos pamokos Lietuvos graplingo žvaigždėms

Lietuvos graplingo federacija (Lithuanian Grappling federation)

www.grappling.lt

www.grapplingfederation.com

Įvairiausių turnyrų nugalėtojai, daugelio kovinio sporto šakų laureatai Teodoras Aukštuolis, Sergejus Greičicho bei dar kelios dešimtys sportininkų Palangoje dalyvavo stovykloje, kur patirties sėmėsi iš Latvijos kovinio sporto legendos Vladislavo Černiavskio.

Pastarasis graplingo pasaulyje yra pasižymėjęs kaip pirmasis Europos čempionas veteranų grupėje. 2015 metais Lietuvoje vykusių pirmenybių absoliučios svorio kategorijos finale jo efektingas metimas iki šiol laikomas vienu gražiausiu pergalingų veiksmų per visą graplingo istoriją.

Ši stovykla vyko iškart po Palangoje surengto bendro sambo ir graplingo federacijų renginio, kuriame varžėsi beveik šimtas kovinio sporto entuziastų. Šias varžybas rengęs Ernestas Doržinkevičius ir pakvietė V. Černiavskį į Lietuvą.

„Prieš trejus metus Palangoje dalyvavau turnyre, kuriame pavyko triumfuoti. Nuo to laiko su Ernestu palaikome gerus santykius, jis mane pakvietė, o aš sutikau“, – su šypsena pasakojo V. Černiavskis.

Stovykloje jis buvo atsakingas už skausmingus rankos laužimo veiksmus – vieną kertinių elementų graplinge.

„Galbūt galėjo susirinkti daugiau vyresnės auditorijos, bet, apskritai kalbant, stovykla buvo puiki. Joje visi dalyviai ne tik gavo, bet ir davė. Aš ne išimtis. Koviniame sporte visada galimybė yra išgirsti kažką naujo. Neabejoju, kad visi išgirdo“, – pasakojo V. Černiavskis.

Ketvirtus metus mūsų šalyje veikianti Lietuvos graplingo federacija diktuoja madas tarp Baltijos graplingo meistrų. Latvijos atstovai yra antri.

„Manyčiau, kad tai susiję su tuo, kad jūsų šalyje graplingo imtynininkų yra daugiau. Ir kiekybė perauga į kokybę. Turime tikslą – auginti jaunus sportininkus, tačiau tam reikalingas laikas“, – pasakojo legenda.

Stovyklos organizatoriai neslepia, kad nepaisant permainingo oro pirmasis blynas neprisvilo. Lietuvos graplingo federacijos nariai šią vasarą planuoja dar ne vieną panašaus pobūdžio mokomąją stovyklą.

  • šrifto dydis
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Joomla SEF URLs by Artio