Spausdinti šį puslapį

Užuolaidos: 12 patarimų kaip pasirinkti

Užuolaidos: 12 patarimų kaip pasirinkti Užuolaidos: 12 patarimų kaip pasirinkti

DELDEKO TEKSTILĖ, UAB

Užuolaidos namuose sukuria jaukumą. Jei jūs planuojate pirkti užuolaidas, įsidėmėkite šiuos 12 patarimų:

1. Ilgis. Jis priklauso nuo to, kokie daiktai yra netoli tos vietos kur jūs kabinsite užuolaidas. Jei po langu yra lova, jums geriau tiks trumpesnės užuolaidos nei yra įprasta. Jei užuolaidos yra už sofos, galbūt irgi geriau pagalvoti apie trumpesnes. Renkantis užuolaidas virtuvės langui, kuris yra virš kriauklės, jums taip pat netiks užuolaidų ilgis iki grindų.

2. Stilius. Yra keletas skirtingų pasirinkimų ir viskas priklauso nuo to, kokio kambario vaizdo jūs pageidaujate. Jei jums labiau patinka šviesus erdvus interjeras, tuomet jums geriau nesirinkti sunkių, tamsių audinių užuolaidų. Ir atvirkščiai, jei jūsų prioritetas yra privatumo poreikis, tuomet jums netiks lengvos permatomos užuolaidos.

Užuolaidos: 12 būdų kaip pasirinkti?

3. Audinys. Tai labai svarbus faktorius ir ypač jei jūs turite augintinių ar mažų vaikų, kurie dažniausiai mėgsta slėptis už užuolaidų ir pačiupinėti jas rankytėmis, kuriose ką tik laikė šokoladą. Tokiu atveju valgomajame ir svetainėje geriau nesirinkti labai šviesių, teplių audinių, iš kurių sunkiai pašalinamos dėmės.

4. Priežiūra – tik sausas valymas ar galimybė skalbti. Ypač apie tai reikėtų pamąstyti renkantis užuolaidas dažnai naudojamose patalpose, valgomajame, vaikų kambariuose, t.y. ten, kur yra didelė tikimybė, kad jos išsiteps greičiau. Kur kas paprasčiau išsitepusias užuolaidas greitai įmesti į skalbimo mašiną nei nuvežti į sauso valymo įmonę ir laukti kol jos bus išvalytos. Taip pat vertėtų pasidomėti ir audinio glamžumu – ar norėsis išskalbtas užuolaidas valandą – kitą lyginti?

5. Užuolaidų karnizas. Turėkite omenyje, kad jo kaina gali sudaryti didžiąją užuolaidoms skirto biudžeto dalį. Pats audinys ir kiti priedai gali būti gerokai pigesnis nei karnizas. Todėl reikia gerai pamąstyti ar verta šioje vietoje išlaidauti. Ar tikrai karnizas bus taip matomas, kad verta jam skirti didelę sumą? O gal jį uždengs nuleistos lubos? Galbūt jums geriau pasirinkti tokį užuolaidų pakabinimo būdą, kuris uždengs karnizą ir geriau įsigyti kokybiškesnį audinį bei pataupyti renkantis karnizą?

6. Karnizo spalva. Kai kam tai galbūt visai nereikšminga smulkmena, tačiau yra ir kitaip manančių. Jei jūsų užuolaidų žiedai žalvariniai, geriau ir karnizą pasirinkti žalvario spalvos. Jei kambaryje yra tik chromuotos detalės, tuomet racionalu ir karnizą pasirinkti būtent tokį.

7. Kaina. Prieš apsisprendžiant kokią sumą išleisite užuolaidoms, apsvarstykite kiek jos svarbios jūsų kambaryje. Jei tai ilgos, ant aukštų langų kabinamos užuolaidos, kurios bus viso kambario akcentas, geriau labai stipriai netaupykite. Jei norite visai neutralių, bendrame fone susiliejančių užuolaidų, kurios turi būti kuo mažiau pastebimos ir nustelbtos kitų kambario akcentų, tuomet tikrai galima stipriai neišlaidauti. 

Užuolaidos: 12 būdų kaip pasirinkti?

8. Užuolaidų parišimai. Jei norite užuolaidas prisegti šonuose ir sukurti romantišką kambario vaizdą, neužmirkite pasirūpinti parišimo juostomis. Labai gražiai atrodo kai jos būna to paties audinio, tačiau yra ir jau gatavų universalių parišimo juostų.

Užuolaidos: 12 būdų kaip pasirinkti?

9. Papildomos lango uždangos. Jei  pas jūs yra žaliuzės ar roletai, tačiau jūs norite suteikti kambariu šiek tiek minkštumo, jaukumo, nebūtina kabinti dar papildomai ir užuolaidas. Galite pakabinti užuolaidų imitaciją, kuri dengtų vieną šoną ir gražiai prisegti ją šone.

10. Lango dydis. Jokiu būdu nespėliokite. Labai gerai ir tiksliai išsimatuokite langus prieš įsigydami užuolaidas.

11. Užuolaidų skaičius. Jei perkate jau gatavas užuolaidas, įvertinkite savo lango plotį ir gerai apmąstykite kiek užuolaidų pirkti. Standartinės užuolaidos nebūna itin didelio pločio, tad jei jūsų langas labai platus, dviejų tikrai gali būti per maža. Reikėtų įsigyti daugiau arba užsakyti pagal jūsų langų išmatavimus pasiūtas užuolaidas.

12. Užuolaidų spalva. Jei norite užuolaidas spalviškai priderinti prie kitų kambario detalių, turėkite su savimi kambario nuotraukas ar baldų audinių pavyzdžius su savimi, kad turėtumėte galimybę paderinti. Nes derinimas iš atminties dažniausiai nebūna tikslus ir po to tenka nusivilti pamačius pakabintų užuolaidų vaizdą.

Daugiau užuolaidų rūšių ieškokite deldeko.lt, mes padėsime sukurti namus apie kuriuos svajojate. Elektroninėje parduotuvėje rasite jau pagamintų miegamojo, valgomojo, vaikų kambario, vonios tekstilės prekių įvairovę. Galėsite lengvai susikurti individualius, pagal Jūsų išmatavimus tinkančius, unikalius tekstilės gaminius iš gausios kokybiškų audinių kolekcijos.
 

  • šrifto dydis
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Joomla SEF URLs by Artio