Spausdinti šį puslapį

Graplingo metai: nuo krikšto Vilniuje, baikerių šventės iki antrojo Europos čempionato

Graplingo metai: nuo krikšto Vilniuje, baikerių šventės iki antrojo Europos čempionato Graplingo metai: nuo krikšto Vilniuje, baikerių šventės iki antrojo Europos čempionato

Lietuvos graplingo federacija (Lithuanian Grappling federation)

www.grappling.lt

www.grapplingfederation.com

Besibaigiant metams, kaip ir daugelis kitų organizacijų, Lietuvos graplingo federacija skaičiuoja nuveiktus darbus, dėlioja pliusus ir minusus, planuoja kito sezono veiklą. Augančios organizacijos pagrindinis kitų metų tikslas bus praktiškai identiškas tam, kurį graplingo šeima išsikėlė lygiai prieš metus.

„Mums, kaip jaunai federacijai, svarbiausias tikslas – augti. Kol kas visais metais savo planą įvykdydavome. Nematome priežasties, kodėl to nepavyks padaryti 2017-aisiais”, – dėstė Lietuvos graplingo federacijos generalinis sekretorius Erikas Kazlauskas.

Naujieji metai startuos didžiuliu turnyru sostinėje, kuriam impulsą davė šių metų turnyras. Vos prasidėjus 2016-iesiems, surengtas Vilniaus atvirasis čempionatas, kuris pasiekė visų laikų dalyvių rekordą.

„Per dvejus gyvavimo metus sostinėje nebuvome surengę nė vieno turnyro, tad, natūralu, kad šiek tiek prisibijojome. Paprasčiausiai, nežinojome ko laukti. Buvome nusibraižę pesimistinį variantą, galvojome – apie realistinį, tačiau to, kas buvo – net neįsivaizdavome. Graplingo šeima viršijo visas įmanomas optimistines prognozes, metų planas praktiškai buvo įvykdytas per pirmąjį turnyrą”, – prisiminimais dalinosi buvęs federacijos prezidentas, o šiuo metu Lietuvos Respublikos Seimo narys Kęstutis Smirnovas.

2016-ieji įsimins ne tik graplingo entuziastams vyrams, bet ir moterims. Per pirmuosius dvejus metus ignoruotos dailiosios lyties atstovės varžėsi praktiškai kiekviename turnyre, o jų skaičius augo ir augo.

„Nenorėčiau sakyti, kad mes merginas ignoravome. Tiesiog reikėjo išlaukti, kol susidarys normalus jų skaičius varžytis. Iki šiol manau, kad startavome pačiu tinkamiausiu laiku”, – dėstė buvęs prezidentas.

Lietuvos graplingo federacija ėmėsi vienyti kovines sporto šakas bei pasirašė bendradarbiavimo sutartis tiek su dziudo, tiek su sambo federacijomis. Panašu, kad šis procesas nenutrūks ir kitais metais.

„Dažnai mus bando pavaizduoti, kaip didžiausius priešininkus, tačiau toks požiūris nėra teisingas. Mūsų sportininkai neretai dalyvauja tiek sambo, tiek brazilų džiudžitsu, tiek dziudo, tiek daugelyje kitų kovos menų varžybų. Lygiai tas pats ir su tų šakų atstovais, kurie dažnai renkasi graplingo turnyrus. Toks pasidalinimas ne kenkia, o kaip tik yra į naudą”, – kalbėjo E. Kazlauskas.

2016-ieji graplingui įsimins ir dėl to, kad pirmą kartą buvo įkelta koja į Klaipėdą. Uostamiestyje buvo surengtos Lietuvos atvirosios graplingo taurės pirmenybės, kurias po itin atkaklios kovos laimėjo sostinės „Smauglio“ sporto klubas.

„Galiu tik pasidžiaugti, kad Klaipėda pagaliau įtraukiama į graplingo tinklą. Uostamiestyje sporto klubai ir dabar pritraukia daug žmonių, tačiau neabejoju, jog šis graplingo turnyras padės pritraukti dar daugiau. Mes, kaip miesto vadovai, galime garantuoti, kad padėsime viskuo, jog šis renginys būtų pačio aukščiausio lygio“, – prieš tą turnyrą kalbėjo Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Populiarėjantis graplingas vasarą buvo įtrauktas net į baikerių šventę. Pirmąsyk mūsų šalyje pagal graplingo taisykles buvo kovojama po atviru dangumi, o dėl įsismarkavusio lietaus dvikovą teko net atidėti.

Antrosios sezono pusės puošmena – antrasis Europos čempionatas, kurio nugalėtoju absoliučioje įskaitoje tapo ukmergiškis Teodoras Aukštuolis. Sunkiai įsivažiavusi kovinio sporto žvaigždė vėliau pergales rinko vieną po kitos ir pelnytai užsitikrino čempiono vardą.

Kaip jau minėjome, 2017-ieji graplingui prasidės atviruoju Vilniaus čempionatu, kurio globėju bus sostinės meras Remigijus Šimašius. Didžiausio Lietuvos miesto graplingo federacija neaplenks ir kovą bei spalį. Pavasarį suplanuotas Lietuvos taurės čempionatas, o spalį – Europos pirmenybės.

  • šrifto dydis
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Joomla SEF URLs by Artio