Spausdinti šį puslapį

Kaip pasirinkti polikarbonatą šiltnamiui ar kitai šviesai laidžiai konstrukcijai įrengti?

Kaip pasirinkti polikarbonatą šiltnamiui ar kitai šviesai laidžiai konstrukcijai įrengti? Kaip pasirinkti polikarbonatą šiltnamiui ar kitai šviesai laidžiai konstrukcijai įrengti?

AVERTO SIA

Vis rečiau ir rečiau galima pamatyti polietilenu dengtus ir brangius, trapius stiklinius šiltnamius. Palaipsniui šias dangas keičia korinis polikarbonatas. Taip pavadintas jis buvo dėl savo vidinės struktūros, kurią sudaro du ar keli skaidrių plokščių sluoksniai, sujungti tarpusavyje dideliu standumo briaunų (jungių) kiekiu. Dėl tokios struktūros ši polimerinė medžiaga pasižymi unikaliomis savybėmis: laidumu šviesai ir šilumai, tvirtumu, mažu svoriu ir, svarbiausia, nedidele kaina. Šiuo metu korinis polikarbonatas – populiariausia šiltnamių dengimo medžiaga.

Visos AVERTO korinio polikarbonato rūšys gaminamos iš granuliuotų žaliavų ekstruzijos būdu ir dengiami nuo UV spindulių apsaugančia danga. „TitanPlast“ ir „Sotek“ korinio polikarbonato rūšių apsauginio sluoksnio storis sudaro atitinkamai 25, 40 ir 50 µm (mikrometrų).

Kaip pasirinkti polikarbonatą šiltnamiui ar kitai šviesai laidžiai konstrukcijai įrengti?

Pagrindiniai kriterijai, į kuriuos reikia atkreipti dėmesį, norint įsigyti kokybišką polikarbonatą:

1. Šiltnamio karkasui dengti naudojamas tik korinis polikarbonatas, kurio lakštų storis – 4 ir 6 mm. Nerekomenduojama naudoti 3,6 mm ir 3,8 mm storio lakštų. Šio polikarbonato kokybė nėra gera, todėl naudositės juo ne daug metų.

2. Prieš perkant polikarbonatą, būtina nuspręsti, kiek jo lakštų prireiks. Lakštų skaičius apskaičiuojamas pagal bendrą šiltnamio ilgį ir standartinius polikarbonato matmenis. Standartinis polikarbonato lakšto dydis: 2,1x6 m ir 2,1x12 m.

3. Apsauga nuo UV spindulių. Derėtų nepamiršti, kad korinis polikarbonatas, kaip ir bet kuris polipropilenas, suyra nuo saulės spindulių poveikio. Jį būtinai turi dengti apsaugos nuo UV spindulių sluoksnis. Yra pardavėjų, teigiančių, kad nuo UV spindulių apsaugančių priedų yra polikarbonato sudėtyje – t. y. žaliavoje, iš kurios gaminamas polikarbonatas. Tai nėra natūralu, toks polikarbonatas tikrai suirs po 2–3 metų.

4. Garantinis laikotarpis. Kuo aukštesnės kokybės polikarbonatas, tuo ilgesnio galiojimo garantija jam suteikiama ir, atitinkamai, jo kaina negali būti maža. Kokybiško korinio polikarbonato garantijos laikotarpis – ne mažiau 10 metų.

5. Žymės „LIGHT“, „Eko“, „Ekonom“ – tai palengvintas polikarbonatas, jo kaina kiek mažesnė. Kodėl? Pavyzdys: lakšto storis vietoje 4 mm – 3,5 mm, atitinkamai, tankis bus sumažintas iki 0,52–0,6 kg/m². Todėl jo eksploatacijos laikas bus trumpesnis.

Kaip pasirinkti polikarbonatą šiltnamiui ar kitai šviesai laidžiai konstrukcijai įrengti?

Korinio polikarbonato privalumai akivaizdūs:

Polikarbonatas 6 kartus lengvesnis ir 200 kartų tvirtesnis už silikatinį stiklą, todėl šiltnamiui nebūtinas tvirtas pamatas. Dviejų sluoksnių korinio polikarbonato lakšto laidumas šviesai siekia 88 %. Taip pat svarbu, kad perėję pro polimero sluoksnius, šviesos spinduliai išsisklaido. O štai „kietieji“ UV spinduliai beveik nepereina pro polikarbonatinius lakštus. Toks apšvietimas neleidžia atsirasti spinduliniams nudegimams ir daro augalams teigiamą poveikį. Šilumos izoliacinėmis ir ilgaamžiškumo savybėmis korinis polikarbonatas smarkiai lenkia polietileninę plėvelę. Jo daugiasluoksnė struktūra leidžia išsaugoti šilumą. Lakštai nepraranda savo savybių temperatūroje nuo -40 iki +120 laipsnių Celsijaus.

Kaip pasirinkti polikarbonatą šiltnamiui ar kitai šviesai laidžiai konstrukcijai įrengti?

Pagrindiniai korinio polikarbonato naudojimo ypatumai:

1. Tvirtindami lakštus, užtikrinkite, kad standumo briaunos nebūtų išdėstytos horizontaliai, nes tarp sluoksnių kaupsis kondensatas;

2. Nesulenkite lakšto mažesniu spinduliu, nei rekomendavo gamintojas;

3. Lakštui pjauti naudokite statybinį peilį, pjūkliuką smulkiais dantimis arba elektrinį siaurapjūklį;

4. Prieš montuodami plokštes, užsandarinkite galus, naudodami lipniąją juostą;

5. Geriausia montuoti plokštes naudojant specialų polikarbonatinį profilį;

6. Vykdant taškinį polikarbonato lakštų sutvirtinimą prie šiltnamio korpuso, naudojami savisriegiai su polikarbonatui skirtomis poveržlėmis arba suveržiamosios juostos;

7. Pabaigus montavimo darbus, būtina nuimti apsauginę plėvelę;

8. Šalinant dulkes ir nešvarumus nuo polikarbonatinės dangos paviršiaus, rekomenduojama naudoti minkštą audinį ar kempinę, suvilgytą šiltame muiluotame vandenyje.

Kaip pasirinkti polikarbonatą šiltnamiui ar kitai šviesai laidžiai konstrukcijai įrengti?

AVERTO padidinto tvirtumo korinis polikarbonatas, skirtas šviesai laidžioms atitvarinėms pastatų ir įvairios paskirties statinių konstrukcijoms įrengti, šviesai laidiems stogams, arkinėms perdangoms, pavėsinėms, šiltnamiams, oranžerijoms ir kitoms statybinėms konstrukcijoms, kurioms būtina naudoti padidinto tvirtumo polikarbonatą, gaminti.

Kaip pasirinkti polikarbonatą šiltnamiui ar kitai šviesai laidžiai konstrukcijai įrengti?

  • šrifto dydis
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Joomla SEF URLs by Artio