Spausdinti šį puslapį

Lietuvos graplingo čempionate – S. Greičichos pergalė

Lietuvos graplingo čempionate – S. Greičichos pergalė Lietuvos graplingo čempionate – S. Greičichos pergalė

Lietuvos graplingo federacija (Lithuanian Grappling federation)

www.grappling.lt

www.grapplingfederation.com

Pagrindinę Lietuvos graplingo federacijos surengto šalies čempionato taurę iškovojo pirmosiose varžybose po traumos dalyvavęs 24-erius metus įvairiais kovos menais užsiimantis Sergejus Grečicha.

„Geriau tokios patirties neturėti, tačiau tokios traumos užgrūdina psichologiškai. Tuo metu turi labai daug laiko apmąstymams, ką darei gerai, o ką blogai. Pamatai žmones iš arti. Pamatai, kurie iš tikro norėjo tau padėti, o kurie tik imitavo pagalbą. Ši pergalė psichologiškai man labai svarbi“, – kalbėjo pavasarį sunkią operaciją iškentęs sostinės „Smauglio“ kovos menų klubo atstovas S. Grečicha. Lietuvos čempionatą kovotojas pradėjo 76 kg svorio kategorijoje, kur visas tris pergales iškovojo skausmingais veiksmais. Vėliau veiksmas persikėlė ant absoliučios įskaitos tatamio, tačiau vaizdas nesikeitė. Naujasis šalies čempionas net ir kovodamas su kitos svorio kategorijos varžovais pergales rinko priversdamas juos pasiduoti.

„Man atrodo, kad 76 kg svorio kategorija buvo viena pajėgiausių. Fiziškai nesijaučiu pavargęs, tačiau psichologinis krūvis buvo labai didelis. Negali galvoti į priekį, nes turi nusiteikti būsimai kovai. Viską darai monotoniškai kaip robotas“, – pasakojo stipriausias 2016 metų Lietuvos graplingo kovotojas.

„Kai pavasarį patyriau traumą, daug kas mane nurašė. Kita dalis sakė, kad saugočiau sveikatą ir mesčiau sportą, tačiau aš save nuteikinėjau, kad reikia eiti į priekį. Po reabilitacijos pradėjau nuo penkių atsispaudimų. Įsivaizduokite, kokia turėjo būti našta, kai prieš traumą galėdavau padaryti kelis šimtus prisitraukimų, o po jos – penkis atsispaudimus. Tačiau sporto aš buvau labai pasiilgęs. Treniravausi po du kartus per dieną, įgijau gerą sportinę formą ir į Uteną važiavau nugalėti. Norėjau, kad varžovai žinotų, jog aš esu stipriausias, o dabar galiu pasidžiaugti, kad pastangos atsiperka“, – pasakojo S. Grečicha.

Negalėdamas pats sportuoti, naujasis čempionas savo energiją skyrė treniruodamas vaikus. Tarp jų jau netrūksta ir šalies čempionų. „Aš griežtas treneris, bet tuo pačiu kiekviename vaike matau čempioną. Jeigu vaikas atėjo, turiu jį išmokyti. Kol kas sekasi puikiai suderinti veiklas, tad labai tuo džiaugiuosi“, – kalbėjo kovotojas.

Šis Lietuvos graplingo čempionatas buvo paskutinis, prie kurio organizavimo prisidėjo į Seimo mandatą federacijos prezidento postą iškeitęs Kęstutis Smirnovas. Lapkričio 14 dieną, prisiekęs Seimui, jis federacijos valdymą atidavė į kitas rankas.

„Kęstas padarė viską, kad ši federacija būtų tokia funkcionali, punktuali ir tvarkinga. Nė kiek nenorėdamas įsiteikti, galiu pasakyti, kad man, kaip sportininkui, yra malonu dalyvauti Lietuvos graplingo federacijos rengiamuose turnyruose. Aš turiu su kuo palyginti, nes dalyvauju ir sambo, MMA, taip pat kovose narvuose. Galiu užtikrinti, kad graplingas su punktualumu ir tvarka niekada neprasilenkia. Kaip bus be Kęsto? Neabejoju, kad gerai. Kai surinkta stipri komanda, vieno žmogaus išėjimas tvarkos sugriauti negali. O pačiam Kęstui noriu palinkėti sėkmės. Neabejoju, kad tokį atkaklumą turintis žmogus puikiai tvarkysis ir Lietuvos labui“, – dabar jau apie buvusį prezidentą kalbėjo S. Grečicha.

  • šrifto dydis
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Joomla SEF URLs by Artio