Spausdinti šį puslapį

Kas gyvenime jums patinka labiausiai? Mylėti? Būti sveikiems? Turtingiems?

Kas gyvenime jums patinka labiausiai? Mylėti? Būti sveikiems? Turtingiems? Kas gyvenime jums patinka labiausiai? Mylėti? Būti sveikiems? Turtingiems?

Vertinga dovana, paliksianti neišdildomą įspūdį Jūsų vaikams

O jei žinotumėte stebuklingą būdą kaip tai padidinti kelis kartus, ar jį panaudotumėte? Na pvz. gal norėtumėte, kad jūsų sąskaita padidėtų kelis ar keliolika kartų? Toliau skaitykite atsargiai, nes tai stipru, tai labai galinga.

Su juo reikia elgtis labai atsargiai, reikia kantrybės, daug mokslo, pakantumo, klaidų, reikia mokėti atleisti, suprasti, padrąsinti, parodyti, padėti, įkvėpti, bet svarbiausia reikia tikėti. Tikėti, kad jūsų vaikai gali bet ką! O tas būdas - tai esame mes, tėvai. Mes turime labai dideles galias, bet patys dažnai to nežinome ar pamirštame. Jei vaikui parodysime viską teigiamai - tai jis net bėdas, klaidas supras kaip teigiamą dalyką pakeliui į sėkmę. O jei bausime, nurodinėsime - tai ...

Štai du paveiksliukai gerai iliustruojantys šią mintį. Kurį paveiksliuką rinksimės - yra mūsų rankose. Ir jo pasekmė gali sustiprėti.

Visiems vaikams reikia truputėlį pagalbos, truputėlį vilties ir kažko, kas jais tiki! :)


Kas gyvenime jums patinka labiausiai? Mylėti? Būti sveikiems? Turtingiems?

O ar norėtume, kad mūsų vaikai gyventų geriau už mus, pralenktų mus? Ko jiems reikia? Gero pavyzdžio, geros mokyklos, geros auklės, ar tiesiog laiko, praleisto kartu su vaikais? Tačiau laiko turi ne visi.

Kiek yra sunkiai dirbančių žmonių, kurie daug ko negali sau leisti, kurie dirba nemėgstamą darbą ar turi begales įsipareigojimų, arba žmonių kurie turi visko, bet neturi laiko, sveikatos? Juk dažnas yra girdėjęs posakį “kad su dabartinėmis žiniomis 10 metų atgal”. Kodėl taip nutinka? Gal mūsų tam niekas neruošė? Ką galima būtų padaryti, kad taip nenutiktų mūsų vaikams? Ko reikia, kad vaikai lengviau ir anksčiau suprastų kas juos traukia, kas patinka, kad jie patys sugebėtų atsirinkti ir pasverti sprendimą?

Kviečiame kartu su Kortagais pasinerti į fantazijų ir nuotykių pasaulį, kuriame nutinka begalė dalykų panašių į tuos, kurie nutinka ir realiame pasaulyje - draugystė, meilė, kova, apgavystė, atradimai, žinios, nusivylimai ir t.t. Tačiau niekada nebūna taip, kaip tikimės :) o tuomet gauname naudingų pamokų.

Kortagai gali padėti ugdyti vaiko mąstymą. Čia nebus paruoštų formulių ar atsakymų, bet čia galime išmokti logiškai dėlioti mintis, suprasti sprendimo pasekmes, nebijoti klysti, ir mokytis iš klaidų, bet svarbiausia – kad vaikai išmoktų užduoti sau teisingus klausimus. Tuomet nesvarbu į kokią situaciją pateks vaikas/paauglys/žmogus - jis sugebės rasti gerą sprendimą ar išeitį.

Kortagai – ne vadovėlis. Tai nuotykių knyga, nukelsianti mus į vaikystę, kartais priversianti suvirpėti širdį, kartais nusijuokti, kartais pergyventi, o iš tikrųjų patirti viską, ką mes patiriame realiame gyvenime, tik šiek tiek kitaip. Gerų akimirkų su Kortagais!

Kortagai – lietuviškos nuotykių knygos vaikams, lavinančios mąstymą, skatinančios savarankiškumą ir padedančios tėvams ugdyti vaikus. Sėkmės skaitant ir mėgaujantis!

Linas Kėvelaitis

KORTAGAI - Knygos vaikams
  • šrifto dydis
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Joomla SEF URLs by Artio