Spausdinti šį puslapį

Plastikiniai langai: Ką reikėtų žinoti renkantis langus?

Plastikiniai langai: Ką reikėtų žinoti renkantis langus? Plastikiniai langai: Ką reikėtų žinoti renkantis langus?

Adams LT, UAB

Vienas iš svarbiausių naujų namų įrangos elementų yra tinkamų langų pasirinkimas. Įmonės UAB "Adams LT" direktorius pateikia pagrindinius punktus į kuriuos rekomenduotina atsižvelgti kiekvienam, renkantis langus statomam būstui arba pasiryžusiam pasikeisti senus langus į naujus. "Pagrindiniai elementai į kuriuos reikėtų atkreipti dėmesį yra langų kokybė ir klasė, stiklo rūšis bei izoliacinės savybės. Svarbus taip pat yra ir gamintojas, jo patirtis, atsiliepimai apie jį bei jo turimi sertifikatai ir pažymėjimai, nes tai suteikia produktui aukštos kokybės garantiją". Taigi kiekvienas plastikinių langų pirkėjas turi žinoti šią pagrindinę informaciją:

Atitinkamas profilis

Ką turėtume žinoti apie langų klasę? Visų pirma, langų iš PVC pagrindas yra profiliai, kurie gali būti įvairių klasių, pvz. A, B, C ir t.t. Aukščiausia iš galimų klasių yra A klasė. Ji reiškia, jog langų išorinės sienelės yra 3 mm storio. Tai užtikrina langų stabilumą ir patvarumą, o taip pat didesnę apsaugą nuo triukšmo ir temperatūros pokyčių. Plonesnių sienelių profiliai yra priskiriami prie žemesnių B ir C klasių. Jos neturi tokio aukšto atsparumo pažeidimams, yra labiau linkusios kampų skilimams bei deformacijoms.   

Plastikiniai langai: Ką reikėtų žinoti renkantis langus?Langų stiklas

Dar vienas svarbus elementas yra langų stiklas. Šiuo metu labiausiai paplitę yra stiklo paketai susidedantys iš kelių stiklo lakštų. Juos sudaro du ar daugiau stiklo lakštų tarpusavyje sujungtų distanciniu rėmeliu, pagamintu pvz. iš aliuminio. Tarp stiklo lakštų galima papildomai įdėti specialų plastikinį rėmelį, vadinamu termorėmeliu, kuris sumažina energijos nuostolius net iki 10% ir apriboja stiklo rasojimo reiškinį.    


Šilumos laidumo koeficientas

Labai didelę svarbą lango naudojimo komfortui turi šilumos laidumo koeficientas U, kuris turi būti apskaičiuojamas visam langui, o ne tik pvz. lango stiklui. Koeficientas U nurodo mums kiek šilumos “pabėga” per 1m² lango paviršių, todėl kuo jis yra žemesnis, tuo yra geriau, nes kuo žemesnis koeficientas, tuo mažiau pabėga šilumos. Koeficientas „U” turi būti apskaičiuojamas kiekvienam langui individualiai, pvz. matavimų metu.

Papildomi elementai

Langų naudojimo komfortą galime padidinti parenkant jiems papildomus elementus, pvz. užraktą blokuojantį neteisingą rankenos padėtį bei užkertantį kelią lango sąvaros iš rėmo iškritimui, esant neteisingai rankenos padėčiai, tinklelius nuo uodų arba orlaidės, kurios automatiškai reguliuoja oro drėgmės lygį patalpose. Kitos įdomios galimybės, tai pvz. žemas balkono slenkstis „win step“, kuris užtikrins patogų išėjimą „be kliūčių“ į balkoną, o taip pat durų skląstis „win-click“, kurio dėka balkono ar terasos duris iš išorinės pusės galima uždaryti nenaudojant rankenos. Norint apsaugoti savo namus nuo įsilaužimų, verta languose panaudoti papildomus priešįsilaužiminius elementus, tokius kaip priešįsilaužiminiai užraktai arba rankena su raktu. Tačiau geriausias sprendimas būtų sertifikuotų priešįsilaužiminių langų įsigijimas, kurie be aukščiau įvardintų elementų turi dar padidinto atsparumo stiklą, kuris susideda iš tvirtai sujungtų dviejų float stiklo lakštų ir keturių aukšto patvarumo priešįsilaužiminių folijų.

Plastikiniai langai: Ką reikėtų žinoti renkantis langus?

Prekybos ir paslaugų įmonė UAB "Adams LT" gamina, montuoja ir prekiauja Passiv-Line, Veka, Aluplast, Schüco, Brügmann-Salamander plastikiniais langais, Aliplast aliuminiais langais, kompozitinėmis durimis Vikking, plastikinėmis, stumdomosiomis, aliuminio ir šarvuotomis durimis, žaliuzėmis, roletais, širmomis ir apsauginėmis žaliuzėmis ir aliuminėmis konstrukcijomis. Bendrovės specialistai Jums patogiu metu nemokamai atvyks pas Jus, atliks langų ar kitų gaminių matavimus, suteiks visą reikalingą informaciją, parengs tikslią ir pilną darbų sąmatą. Ir visą tai mes darome nemokamai ir be jokių įpareigojimų.

  • šrifto dydis
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Joomla SEF URLs by Artio