Spausdinti šį puslapį

Švieslangiai ir dūmų šalinimo liukai AWAK - saugumas, natūralus apšvietimas ir komfortas

Švieslangiai ir dūmų šalinimo liukai AWAK - saugumas, natūralus apšvietimas ir komfortas Švieslangiai ir dūmų šalinimo liukai AWAK - saugumas, natūralus apšvietimas ir komfortas

ICOPAL, UAB

Stoglangiai užtikrina optimalų patalpos apšvietimą, jais galima apšviesti ypač dideles patalpas. Kartais jie būna vienintelis natūralios šviesos šaltinis patalpoje. AWAK įmonė - ICOPAL grupės narė, siūlo įvairių patalpos apšvietimo būdų. Industriniuose ir komerciniuose pastatuose, tokiuose kaip sandėliai, prekybos  centrai ar gamyklos, rekomenduojama švieslangius įrengti virš judėjimo srautų arba ten, kur reikalaujama gerai apšviesti patalpas.

Patalpose, kuriose reikalingas pastovus apšvietimas, geriausia naudoti skaidrius švieslangius. Aukštesnės kokybes pastatuose. pvz. biuruose, konferencijų salėse ir t.t., rekomenduojama naudoti konferencinius švieslangius su matiniu stiklu, pro kuriuos krintanti šviesa yra išsklaidoma. Konferenciniai švieslangiai nuo stogo atrodo kaip įprastiniai švieslangiai, tačiau iš patalpos atrodo kaip kabantis plafonas.

Švieslangiai ir dūmų šalinimo liukai AWAK - saugumas, natūralus apšvietimas ir komfortas

Saugumas

Gaisro atveju, daugiau kaip 85 proc. nelaimingų atsitikimų įvyksta apsinuodijus anglies monodoksidu. Dūmų ventiliacijos dėka galima išvengti tokių nelaimių. Dūmų šalinimo sistema atsidaro automatiškai. Nuodingos dujos, išsiskiriančios gaisro metu, pasklinda ore. Pašalinus dusinančius ir matomumui trukdančius dūmus, evakuojami žmonės iš pavojingos zonos, gaisrininkai efektyviau gesina gaisrą.

Švieslangiai ir dūmų šalinimo liukai AWAK - saugumas, natūralus apšvietimas ir komfortas

Dūmų šalinimas su pneumatine pavara

Sistema įsijungia automatiškai, suveikus temperatūriniam paleidimo įrenginiui. Standartinė paleidimo temperatūra yra 680C arba 930C. Sistemą galima valdyti rankiniu būdu, pajungus į centrinę signalizacijos dėžę.

Dūmų šalinimas su elektrine pavara

Sistema įsijungia automatiškai, suveikus dūmų ar temperatūros detektoriams, kurie prijungti prie centrinių signalizacijos dėžių. Centrinės signalizacijos stotys turi 24 V maitinimo šaltinį, užtikrinantį elektros tiekimą 24/48 val. visoje dūmų šalinimo sistemoje. Galima įrengti tokią sistemą, kuri būtų valdoma rankiniu būdu paspaudus avarinį mygtuką. Abi sistemos yra universalios ir leidžia kontroliuoti ne tik dūmų šalinimą. bet ir ventiliaciją.

Švieslangiai ir dūmų šalinimo liukai AWAK - saugumas, natūralus apšvietimas ir komfortas

ICOPAL AWAK gaminiai:

Dūmų šalinimo sistemos su pneumatine arba elektrine pavara;

Švieslangiai – akriliniai ir polikarbonatiniai;

Šviesai laidūs takai – polikarbonatas AWAK tipo aliuminio rėme;

Išlipimo liukai.

  • šrifto dydis
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Joomla SEF URLs by Artio