Spausdinti šį puslapį

Aliuminio sistemos Reynaers energiją taupantiems pastatams

Aliuminio sistemos Reynaers energiją taupantiems pastatams Aliuminio sistemos Reynaers energiją taupantiems pastatams

REYNAERS VILNIUS, UAB

Gautas pasyvaus namo sertifikatas dar labiau sustiprina solidžią "Reynaers" kaip ilgaamžių aliuminio sistemų energiją taupantiems pastatams kūrėjo reputaciją. Šie pasiekimai - tvaresni, ilgaamžiškesni ir pažangesni aliuminio sprendimai, skirtų Europos statybų pramonei, pasekmė.

Sertifikatą, CS 104 durims su termoizoliacine plokšte pasyviems namams, suteikė Darmštate (Vokietija) įsikūręs itin gerbiamas Pasyvių namų institutas, kurio vadovas - garsusis Dr. Volfgangas Feistas. Vertinant būtinuosius  šiluminius rodiklius, su sistema CS 104 Rozenheime atlikta daugybė griežtų bandymų. Tai pirmosios aliuminio durys, kurioms suteiktas minėtasis sertifikatas.

Kai šilumos laidumo izoliacijos rodiklio Ud reikšmė 0,75 W/mZK, sumontavus tokias duris, šilumos izoliacijos reikšmė 0,80 W/mŽK. Taip pat buvo pasiekta 4 oro laidumo klasė visais bandymų atvejais, nors pasyvių namų sertifikatui gauti pakanka 3 oro laidumo klasės. CS 104 sistema - yra skirta gaminti langus, duris ir vitrinas. Langų ar vitrinų analogiškos šiluminės charakteristikos, visada būna geresnės nei durų.

Greta CS 104 langų - durų sistemos, daug inovacijų sulaukė ir "Reynaers" aliuminio - stiklo fasadinė sistema CW 50-HI. Ši sistema sertifikuota, Vokietijos įgaliotosios organizacijos Rozeinheime, kaip tinkama pasyviems namams. Rozeinheimo institutas yra tarptautinis akredituotas mokslinių bandymų institutas. Čia atliekami įvairios paskirties statybinių medžiagų testai, išbandomi langai, aliuminio - stiklo fasadinės konstrukcijos, pramoninės ir komercinės paskirties durys, vartai bei kiti statybiniai elementai. Institutas turi teisę rengti bandymų ataskaitas, reikalingas CE žymai gauti ir suteikti statybų inspekcijos bandymų sertifikatus, pvz., pagal langų, priešgaisrinių sienų ir stiklo bandymų rezultatus.

Šiam sertifikatui gauta bendroji šilumos izoliacijos rodiklio reikšmė, kuri turi būti ne didesnė kaip 0,7 W/m2K, kai naudojamas Ug=0,7 W/m2K stiklas ir Up=0,25 W/mŽK plokštė. Fasadinės sistemos, kurios buvo panaudos Reynaers CW 50-Hl sistemos profiliai,  šilumos izoliacijos reikšmė 0,66 W/m2K.

Žaliųjų galimybių plėtra

Pristatydama langų ir durų sistemą CS104 rinkai, "Reynaers" pasiekė neprilygstamų statybų pramonei skirtų aliuminio sistemų izoliacijos rodiklių. Ši energijos taupymo koncepcija ir optimalus estetinis vaizdas suteikia architektams laisvę kūrybiškai projektuoti ir nenutolti nuo pasyvaus namo principų, užsakovams ir vartotojams leidžia turėti ilgaamžes, energiją taupančias konstrukcijas. Ilgaamžiškumą dar labiau sustiprina išskirtinis stabilumas, nereiklumas priežiūrai, atsparumas korozijai ir beveik 100% aliuminio perdirbimas. "Reynaers" yra sulaukę pripažinimo už pastangas šioje srityje, gavusi garbingus Šveicarijos MINERGIE sertifikatus keletui savo produktų:

  • CP 155-LS/HI yra itin gerai izoliuota stumdomų durų sistema, kurios Uw reikšmė lygi 1,0 W/m2K. Neprarasdamas slankumo, šis modelis išsiskiria dideliais ekspansyvaus stiklo paviršiais tvirtuose rėmuose, palikdamas architektams ir gamintojams laisvę naudotis alternatyviais šio novatoriško, energiją taupančio ir tvaraus modelio variantais. Šio tipo standartinės slankiojančios durys gali būti gaminamos net iki 400 kg svorio iki 3000 mm aukščio. Stiklo paketo storis šioje konstrukcijoje gali siekti iki 61 mm.
  • CS 86-HV - paslėptos varčios variantas su kelių kamerų sistema, skirtas langams ir durims, Uw = 1,0 W/m2K. Paslėpta varčia - tai tokia langų konstrukcija, kai iš lauko pusės visur matomi vienodo pločio rėmai, o varčios profilio nesimato. Stiklinimo storis gali siekti iki 46 mm.
  • CS 86-HI (aukštos izoliacijos variantas) su trijų stiklų paketu; sertifikuotas MINERGIE-P; Uw = 0,75 W/m2K. CS 86-HI - tai puikus sprendimas aplinkosauga besirūpinantiems architektams, konstruktoriams ir statybininkams. Šios sistemos dizainas, taupumas energijai ir saugumo standartai suderinti taip, kad atitiktų naujausius techninius reikalavimus ir statybos tendencijas. Stiklinimo storis gali siekti iki 62 mm.

Pasyviųjų namų ir MINERGIE koncepcijų įdiegimas ilgainiui taps planetos švarai ir žalumui palankiais sprendimais. Architektai, savininkai, gamintojai ir statytojai, naudodami sertifikuotas ir išbandytas su pasyviųjų namų koncepcija suderinamas medžiagas, užsitikrina didesnį patogumą ir tvarumą. Jie gali pasikliauti sertifikuotų produktų kokybe ir sutaupyti nemažai laiko bei lėšų, kurių prireiktų statybos sertifikatams gauti, reikalingiems skaičiavimams atlikti.

 Aliuminio sistemos Reynaers energiją taupantiems pastatams

Dar daugiau tvarumo

Minėtieji patobulinamai atitinka "Reynaers" skelbiamą visuotinę verslo strategiją ir jau teigiamai pagarsėjusius investicijų į tvarius, nedideliu energijos poreikiu išsiskiriančius, sprendimus bei pasyvių namų statybą, rezultatus. Šios technologijos taps vis svarbesnės statybų sektoriui, kadangi "Reynaers" veda statybų pramonę link idealaus, visiškai nulinio, energijos poreikio pastatų visoje Europoje iki 2020 m. Artėjant 2020-iesiems galima tikėtis dar daugiau naujovių.

"Reynaers" sukūrė šią strategiją, vedami kilnaus tikslo. Mes laikomės savo oficialių ketinimų ir tęsiame naujovių paiešką, kad planeta taptų žalesnė ir kad būtų pasiektas nulinės energijos pastatų visoje Europoje iki 2020 m. tikslas. Visa tai - laikantis sveiko ekonominio verslo modelio. Daugiau nei 40% Europos Sąjungoje sunaudojamos energijos skiriamas šildymui vėsinimui, apšvietimui ir pastatų tvarkymui, kuriuose gyvename ir dirbame. Kad  įmonė įgyvendintų šiandienos visuotinius klimato pokyčių tikslus, iki 2050 m. privalo sumažinti šį skaičių bent jau 60%. Įmonė "Reynaers", užima unikalią padėtį naujų ir esamų pastatų poveikio aplinkai mažinimo aspektu. Įmonės langų ir durų sprendimai, stumdomos durys ir priešgaisrinės sistemos užtikrina išskirtinę izoliaciją. Du sertifikatai - dar vienas įmonės vizijos ir pasiryžimo švarinti pasaulį įrodymas.

Pagrindinė "Reynaers Aluminium N.V." veikla - naujų, tobulesnių aliuminio sistemų kūrimas, profilių ir komplektuojamųjų detalių gamybos koordinavimas, izoliavimas ir paviršiaus padengimas, rinkodara, tiekimas, techninė bei konsultacinė pagalba gamintojams ir architektams.

Ši bendrovė visame pasaulyje pripažįstama kaip tarptautinė aliuminio sistemų projektuotoja ir tiekėja, o Europoje laikoma viena iš šios srities lyderių.

UAB "Reynaers Vilnius" yra atstovybė Lietuvoje. Mes padedame architektams projektuojant pastatus, konsultuojame užsakovus, dirbame su langų gamintojais, juos mokome kaip tinkamai naudoti aliuminio sistemas, taip pat atliekame tam tikrus skaičiavimo ir projektavimo darbus. Linas Kalvelis, atstovybės vadovas sako: "Šiandien, kai Lietuvoje pagrinde yra atsižvelgiama į kainą, o ne į produkto kokybę, mums tikrai  malonu pristatyti svarbias naujienas, kurios neužilgo mums visiems bus labai aktualios. Turime įvairiausių produktų skirtų įvairiems klimatiniams regionams, tačiau tikrai norime ir siekiame, kad Lietuvoje būtų naudojamos kuo kokybiškesnės aliuminio sistemos. Kai po kelių metų pasikeis šilumos ir energijos taupymo reikalavimai - šios sistemos taps neatsiejama kokybiškų pastatų dalis. Tad tiems kas siekia ilgalaikių investicijų, geros grąžos, pastatų vertės ir ekonomiško būsto - jau dabar gali tai turėti".

  • šrifto dydis
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Joomla SEF URLs by Artio