Spausdinti šį puslapį

Kodėl verta rinktis cementines (fibrocementines) dailylentes?

Kodėl verta rinktis cementinės (fibrocementines) dailylentes Kodėl verta rinktis cementinės (fibrocementines) dailylentes

PALADIJA, UAB

Cementinės dailylentės, kartais vadinamos fibrocementinėmis dailylentėmis (ang. vertimas Fiber cement plank) sparčiai populiarėjanti medžiaga Lietuvoje. Cementinės dailylentės pasižymi itin aukštomis techninėmis charakteristikomis, kurios yra būtinos siekiant fasadą išlaikyti švarų ir estetišką ilgą laiką. Cementinės dailylentės yra atsparios ugniai, drėgmei, nepūva, atsparios graužikams ir vabzdžiams, atsparios UV spinduliams, ant jų nesikaupia dulkės. Pluoštinio cemento dailylentės dažniausiai naudojamos fasadų apdailai ir pakalimams, taip pat tvoroms bei pavėsinėms.

Kodėl verta rinktis cementinės (fibrocementines) dailylentes?
CEMENTINIŲ DAILYLENČIŲ GAMYBOS PROCESAS

Fibrocementas buvo atrastas jau daugiau kaip prieš 100 metų, tačiau technologijos siekiant sukurti aukštos kokybės produktus, buvo intensyviai pradėtos  tyrinėti ir tobulinti nuo to laiko, kai statybos reglamentas uždraudė statybos gaminiuose naudoti asbestą.

Fibrocmento produktai gaminami naudojant portlando cementą, silicio dioksidą, vandenį, medienos pluošto žaliavas apdirbant vadinamu „Hatschek“ procesu. Šis procesas iš pradžių buvo sukurtas gaminti produktams iš asbesto, tačiau vėliau pritaikytas ir armuoto pluoštinio, betono kompozicinių, trumpiau fibrocementinių produktų gamybai.

„Hatscheck“ proceso metu celiuliozės pluoštas yra minkštinamas mirkant jį šiltame vandenyje ir maišomas su cemento, silicio dioksidu ir kitomis priemaišomis. Gautas mišinys yra perkeliamas ant konvejerio juostos ir transportuojamas į specialią kamerą sluoksniuoti. Šis procesas kartojamas keletą kartų, kol gaunamas reikiamas storis. Sluoksniavimo kameroje fibrocementas apdirbamas naudojant auktoklavą (presą), kuris karštoje būsenoje dideliu slėgiu spaudžia gaminį. Spaudimo metu vyksta cheminė reakcija, kurios metu susijungia cemento ir silicio junginiai bei suformuoja fibrocemento gaminį. Pilnai apdirbtas fibrocementas pasižymi itin aukštomis techninėmis charakteristikomis, dideliu stiprumu, atsparumu lenkimui, kietumu, mažu drėgmės įgeriamumu, mažu šarmingumu, atsparumu didelėms bei mažoms temperatūroms ir ugniai. Gamybos proceso metu į sudėtį gali būti įtraukti pigmenai, kurie padeda išgauti įvairias spalvas per visą gaminio tūrį. Šie produktai turi daug privalumų lyginant su medinėmis lentomis, gipso ar fanieros plokštėmis.

KOKIAS DAILYLENTES RINKTIS?

Šiais laikais pasirinkus konkrečią medžiagą vienas dažniausių klausimų kokį gamintoją pasirinkt, kaip žinia nuo to priklausys Jūsų namo išvaizda ir ilgaamžiškumas. Keletas patarimų:

1. Gamintojas. Rinktis gamintoją, kurio produktai sertifikuoti ir turi CE eksploatacinių savybių deklaraciją, pagal standartą EN 12467:2012.

2. Atsparumas. Gamintojo produkcija turėtų būti pardavinėjama Europoje bent 10 metų, taip užsitikrinsite kad šis produktas tikrai yra tinkamas Lietuvos klimatinėms sąlygoms.

3. Kokybė. Kiekvienas gamintojas savo produktui privalo pateikti montavimo instrukciją. Nes tik kokybiškai sumontuotos dailylentės tarnaus 50 metų ir ilgiau.

4. Svoris. Siekiant sumažinti sieną veikiančias apkrovas rekomenduojama atkreipti dėmesį į dailylenčių storį (standartinis storis 8mm).

5. Raštas. Siekiant estetiško vaizdo būtina atkreipti dėmesį į dailylentės rašto gylį. Gilus raštas, net ir dažytos dailylentės viena spalva atrodo natūraliai, nes gilios rievės sudaro natūralų šešėlį.

Kodėl verta rinktis cementinės (fibrocementines) dailylentes?

SHERA PLANK dailylentės (kairėje); Įprastos dailylentės (dešinėje)

Kodėl verta rinktis cementinės (fibrocementines) dailylentes?

Kodėl verta rinktis cementinės (fibrocementines) dailylentes?

Kodėl verta rinktis cementinės (fibrocementines) dailylentes?

  • šrifto dydis
Pasidalink:
Joomla SEF URLs by Artio