Spausdinti šį puslapį

Kineziterapija – įvairių gydymo technikų kompleksas

Kineziterapija – įvairių gydymo technikų kompleksas Kineziterapija – įvairių gydymo technikų kompleksas

MASAŽO NAMAI, UAB-MASAŽO NAMAI ir ŠEIMOS MASAŽO NAMAI masažo ir grožio procedūrų centrai Vilniuje: veido ir kūno masažas, kosmetologija, masažo kursai

www.masazonamai.lt

Kineziterapijos populiarumas įgauna pagreitį pasaulyje. Kineziterapeutas vakarų šalyse darosi toks pats svarbus kaip ir odontologas ar gydytojas. Kineziterapija gali padėti išvengti sveikatos sutrikimų bei greičiau atsigauti po ligų ar traumų. Kineziterapija padeda greičiau atsistoti ant kojų, grįžti į darbą bei užsiimti mylimomis veiklomis. Kineziterapeutas tampa nepakeičiamu specialistu, nes jis gali suteikti kokybiškas sveikatinimo paslaugas, specialiai pritaikytas kiekvienam žmogui.

Kineziterapija (iš lot. kalbos – gydymas judesiu) yra įvairių gydymo technikų kompleksas, kuris padeda gydyti tam tikrą sutrikimą ar ligą ir užkirsti kelią sutrikimo atsinaujinimui ateityje. Pagrindinis kineziterapijos tikslas yra grąžinti žmogų į prieš susirgimą buvusį fizinio aktyvumo lygį, išlaisvinti nuo skausmo ir padėti jam grįžti prie įprastos profesinės ir buitinės veiklos. Kineziterapija yra rekomenduojama po įvairių sveikatos sutrikimų: nesvarbu, ar tai būtų širdies, neurologinis, plaučių, medžiagų apykaitos sutrikimas, ar griaučių ir raumenų sistemos trauma. Kokybiškai atliekama kineziterapija padės vėl džiaugtis gyvenimu.

Geriausi rezultatai pasiekiami tada, kai kineziterapija yra pritaikyta individualiems paciento poreikiams. Prieš skiriant kineziterapijos procedūras būtina įvertinti ligos pobūdį, priežastį, adaptacines organizmo galimybes, asmens fizinį išsivystymą, jo amžių, profesijos ypatumus.

Labai svarbu, kad kineziterapijos užsiėmimai būtų sistemingi. Gydomojo kurso metu palaipsniui didinamas kineziterapijos užsiėmimų krūvis, kineziterapijos seansų skaičius, judesių amplitudė, pratimų pakartojimų skaičius, jų sudėtingumas bei intensyvumas.

Sėkmingam rezultatui labai didelę įtaką turi sąmoningas ligonio dalyvavimas kineziterapijos užsiėmimuose, jo bendradarbiavimas su kineziterapijos specialistais.

Kineziterapija turi didelę naudą pacientams, kenčiantiems nugaros, stuburo, sąnarių skausmus. Kineziterapija gali būti ir kompleksinė nutukimo gydymo dalis, normalizuojanti medžiagų apykaitą bei gerinanti bendrą vidaus organų veiklą. Ypatingai ryškią kineziterapijos naudą ir sveikatos pagerėjimą junta tie asmenys, kurie kenčia nuo širdies veiklos ir kraujotakos sutrikimų, išsiplėtusių venų, užkalkėjusių kraujagyslių ar turi širdies ydą. Kineziterapijos užsiėmimai gerina smegenų veiklą, padeda atsipalaiduoti, didina serotonino kiekį bei gerina nuotaiką.

Siekiant užtikrinti kineziterapijos efektyvumą, taikomi skirtingi procedūrų metodai – aktyvūs (gydomoji gimnastika, įvairūs žaidimai bei sporto elementai) ir pasyvūs (masažai, gydomosios vonios bei kitos terapijos).

Kineziterapija - įvairių gydymo technikų kompleksas, padedantis gydyti tam tikrą sutrikimą ar ligą ir užkirsti kelią sutrikimo atsinaujinimui ateityje

 

  • šrifto dydis
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Joomla SEF URLs by Artio