Spausdinti šį puslapį

Audiometrija šunims ir katėms - gyvūnų klausos jautrumo įvertinimas

Audiometrija šunims ir katėms - gyvūnų klausos jautrumo įvertinimas Audiometrija šunims ir katėms - gyvūnų klausos jautrumo įvertinimas

JAKOVO VETERINARIJOS CENTRAS, UAB

Audiometrija  – tyrimas, kurio metu Jakovo veterinarijos centro specialistai specialiu aparatu – audiometru - įvertina gyvūno klausos jautrumą.

Kaip atliekamas tyrimas?

Jakovo veterinarijos centre naudojamas BAERCOM™ klausos tyrimo aparatas. Šis tyrimas tai - smegenų kamieno akustiniu būdu sukeltųjų potencialų tyrimas (BAER). Tyrimo metu gyvūnui atitinkamose galvos vietose į odą įvedami 3 elektrodai, bei į tiriamąją ausį įdedama ausinė, kuri skleidžia įvairaus stiprumo signalus. BAER padeda nustatyti klausos nervo, sensorinių kelių sutrikimus, taip pat smegenėlių ir įcentrinių kelių sutrikimus. Matuojant klausą atsižvelgiama į garso stiprumą (dB) ir į jo aukštį (Hz). Tokiu būdu ištiriama gyvūno klausa, nustatomas pakenkimo lygis, pakenkimo vieta. Gauti duomenys pateikiami grafike - audiogramoje.

Tyrimas atliekamas gyvūnams nuo 1 mėn. amžiaus. Siekiant, kad tyrimo rezultatai nebūtų klaidingi - gyvūnas lengvai seduojamas. Tyrimo trukmė - iki 30 min.

Audiogramos pavyzdys:

Audiometrija šunims ir katėms - gyvūnų klausos jautrumo įvertinimas

Dešinėje pusėje matomi ausies tyrimo rezultatai – be pakitimų, kairėje – ausis, kuria negirdima.

Paveldimas kurtumas nustatytas 80 veislių šunims, todėl audiometriją rekomenduojama atlikti visiems šunims, kurie paveldėjo geną, lemiantį baltos spalvos kailį.

 Audiometrija šunims ir katėms - gyvūnų klausos jautrumo įvertinimas

Plačiau apie Jakovo veterinarijos centrą

Jakovo veterinarijos centras - tai Vilniaus mieste esanti smulkių gyvūnų veterinarijos klinika, besispecializuojanti šunų ir kačių gydyme. Gydykla dirba be poilsio dienų nuo 9.00 iki 22.00 val. vakaro, sekmadieniais iki 21.00 val. vakaro. Čia dirba puikūs aukštos kvalifikacijos specialistai, kurie padės išspręsti visus jums rūpimus klausimus susijusius su Jūsų augintiniu.

Jakovo veterinarijos centras - tai pirmoji Vilniaus mieste privati veterinarijos klinika, savo darbą pradėjusi jau 1991 metais. Nuo 1995 metų veterinarijos klinikos veterinarijos gydytojai ėmė dirbti specializacijos principu kas suteikė galimybę ženkliai padidinti gydytojų kvalifikaciją.

Klinikoje atliekamos visos veterinarijos paslaugos, susijusios su šunų ir kačių ligų diagnostika, gydymu bei profilaktika. Klinika aprūpinta puikia aukštos kokybės diagnostine įranga (naujausio modelio skaitmeniniu echoskopu, rentgeno diagnostikos aparatais, elektrokardiografu, laboratoriniais kraujo bei šlapimo tyrimų analizatoriais ir kt.), ir tai leidžia veterinarijos specialistams tiksliai ir greitai nustatyti paciento diagnozę ir įvertinti jo būklę. Taip pat jau daugelį metų veterinarijos klinikoje dirba patyrusi laboratorijos gydytoja, kuri profesionalios laboratorinės įrangos dėka atlieka įvairius tyrimus - bendrą kraujo tyrimą, atskirus jo parametrus, biocheminius kraujo tyrimus, kaprologinį (išmatų) tyrimą, šlapimo tyrimus, chlamidiozės ir kitus tyrimus.

Kiekvienas klinikoje dirbantis gydytojas dirba pagal specializaciją, todėl klientas gauna išsamią informaciją ir kvalifikuotą veterinarinę pagalbą. Oftalmologija, kardiologija, odos ligos, vidaus ligos, taip pat rentgeno diagnostika ir traumatologija yra puikiai išvystytos veterinarijos sritys, kurių specialistai mielai padės išspręsti iškilusias problemas.

 

  • šrifto dydis
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Joomla SEF URLs by Artio