Spausdinti šį puslapį

Skambutis aplinkosaugininkams padeda išgelbėti gyvūną ar sustabdyti aplinkos taršą

Skambutis aplinkosaugininkams padeda išgelbėti gyvūną ar sustabdyti aplinkos taršą Skambutis aplinkosaugininkams padeda išgelbėti gyvūną ar sustabdyti aplinkos taršą

Gyventojų skambučiai aplinkosaugininkams padeda nuo žūties išgelbėti dešimtis gyvūnų, sulaikyti įžūlius brakonierius, užkirsti kelią aplinkos taršai ar pažaboti neteisėtą plaukiojimą vandens motociklais. Žmonės vis aktyviau talkina pranešdami apie pažeidimus. Tai rodo vadinamosios aplinkosaugininkų dispečerinės, Valstybinės aplinkos apsaugos tarnybos Informacijos priėmimo ir valdymo centro, gaunamų pranešimų skaičius. Rugpjūtį jų buvo gauta daugiau kaip 1,3 tūkst.

Aktyviausi yra didžiųjų miestų gyventojai. Vilniečiai į Centrą kreipėsi 343, kauniečiai – 184 kartus, klaipėdiečiai – 201 kartą. Rugpjūtį, kaip ir ankstesniais mėnesiais, tarp skambučių vyravo pranešimai apie sužeistus ar atklydusius į gyvenamąsias vietoves laukinius gyvūnus (451). Antroje vietoje – apie žvejybos taisyklių pažeidimus (186).

Budintys Centro darbuotojai nedarbo metu 132 kartus siuntė regionų aplinkos apsaugos departamentų būdraujančius pareigūnus ištirti gauto pranešimo į vietą. Ir dauguma jų pasitvirtino – nustatytas 101 pažeidimas.

Pranešti apie pastebėtus gamtos apsaugos pažeidimus, aplinkos teršimo ar niokojimo atvejus galima bendruoju pagalbos telefonu 112 arba tiesiogiai aplinkosaugininkų dispečerinei tel. (8~5) 273 2995 visą parą, taip pat poilsio ir švenčių dienomis.

2015-09-10. LR APLINKOS MINISTERIJA. Skambutis aplinkosaugininkams padeda išgelbėti gyvūną ar sustabdyti aplinkos taršą . Visuomenės informavimo skyrius. www.am.lt

  • šrifto dydis
Pasidalink:
Joomla SEF URLs by Artio