Spausdinti šį puslapį

Į Lietuvą atvyksta verslininkas, planuojantis apgyvendinti žmones Marse

Į Lietuvą atvyksta verslininkas, planuojantis apgyvendinti žmones Marse Į Lietuvą atvyksta verslininkas, planuojantis apgyvendinti žmones Marse

Kosmines ekspedicijas į Marsą planuojančios įmonės „Mars One“ vadovas, danų verslininkas Bas`as Lansdorpas rugsėjo 4 d. viešės antrajame Ūkio ministerijos rengiamame Vilniaus inovacijų forume „Innovation Drift“. Ambicingo projekto „Mars One“ tikslas – ne tik nuskraidinti žmones į Marsą, bet ir sudaryti jiems sąlygas gyventi Raudonojoje planetoje savarankiškai.

„Unikali projekto „Mars One“ idėja – ne tik šokiruoja savo užmojais, bet ir įrodo, kad aukštųjų technologijų pasaulyje įmanoma viskas. Tikiu, kad Baso Lansdorpo įžvalgos įkvėps ne vieną Vilniaus inovacijų forumo dalyvį išdrįsti išsiskirti iš minios savo neįprastomis idėjomis bei gebėjimais, o kuriant genialias technologijas pamažu keisti ir visą pasaulį“, - sako ūkio ministras Evaldas Gustas.

Nemažai kritikos sulaukusio „Mars One“ projekto vadovas pažymi, kad rengiantis tokiai inovatyviai misijai kritikos išvengti yra neįmanoma. Pasak jo, naudingos, konstruktyvios pastabos yra naudojamos tobulinant misijos planą.

„Mano patarimas verslininkams – visada klausyti savo širdies. Jeigu darysi tai, ką mėgsti, tau niekada nepristigs motyvacijos, atsidavimo ir dėmesingumo. Ir nepamiršk, kokios nuostabios inovacijos savo laiku buvo kritikuojamos. Mokykis iš kitų, bet tikėk savimi“, – sako bene ekscentriškiausias inovacijų forumo „Innovation Drift“ pranešėjų B. Lansdorpas.

Danų verslininkas atsimena, kad pirmoji idėja apgyvendinti žmones Marse kilo, kai jis buvo studentas:

„Žiūrėdamas į Marso paviršiaus nuotraukas 1997 m., labai norėjau ten nukeliauti pats. Aš nagrinėjau šią idėją metų metus kartu su draugais ir kolegomis, kol visos dėlionės dalys susidėjo į visumą. Tuomet pardaviau kitoje kompanijoje turėtas akcijas, kad galėčiau finansuoti „Mars One“ „startuolį“ ir 2011 m. pradėjau skirti šiam projektui visą savo laiką“, – pasakoja B. Lansdorpas.

Pasak jo, pagrindinis misijos į Marsą finansavimo šaltinis – privačios investicijos.

„Numatome kelis investicijų grąžos šaltinius. Pavyzdžiui, TV transliacijų teises, partnerystę su verslu ir intelektinės nuosavybes teises“, – dėsto B. Lansdorpas. Skaičiuojama, kad pirmus keturis žmones nuskraidinti į Marsą kainuos 6 milijardus JAV dolerių. Šių metų rugsėjo 4 dieną B. Lansdorpas savo pranešimą skaitys parodų ir kongresų centre „Litexpo“, Vilniuje, inovacijų forumo „Innovation Drift“ metu.

Ūkio ministerijos ir Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūros (MITA) organizuojamame Vilniaus inovacijų forume 2015 originaliomis idėjomis bei verslo sėkmės patirtimi taip pat dalysis „Google“ rinkodaros vadovas Baltijos šalyse Regimantas Urbanas, Pasaulio ekonomikos forumo (WEF) informacijos ir komunikacijos projektų viešajame sektoriuje direktorius Danil Kerimi, didįjį hadronų greitintuvą valdančios organizacijos CERN tyrimų ir skaičiavimų direktorius Dr. Sergio Bertolucci bei dar 40 pranešėjų.

Daugiau informacijos apie renginį ir jo programą galima rasti internete:  www.innovationdrift.com.

Vilniaus inovacijų forumą organizuoja Ūkio ministerija ir Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra (MITA). Renginys finansuojamas Europos regioninės plėtros fondo lėšomis.

2015-08-11. LR ūkio ministerija. Į Lietuvą atvyksta verslininkas, planuojantis apgyvendinti žmones Marse. www.ukmin.lt

 

  • šrifto dydis
Pasidalink:
Joomla SEF URLs by Artio