Spausdinti šį puslapį

Pastatų šiltinimo purškiama termovata ICYNENE privalumai

Pastatų šiltinimo purškiama termovata ICYNENE privalumai Pastatų šiltinimo purškiama termovata ICYNENE privalumai

JUODASIS GINTARAS, UAB

www.gamo.lt

Įmonės UAB „Juodasis gintaras“ specialistai, nuo 1994 m. teikdami pastatų šiltinimo paslaugas, o nuo 2007 metų vieni pirmųjų Europoje tapę išskirtiniais Kanados firmos ICYNENE Inc. atstovais, supažindina su Icynene® purškiamos termovatos privalumais.

Kaip teigia įmonės specialistai, naudojant „Icynene®“ gaminius, gyvenamieji namai ir pastatai tampa sveikesni, labiau tausojama energija. Šiltinant Icynene® termovata užtikrinimas aukščiausio lygio sandarumas, gerokai mažesnės energijos sąnaudos ir greitas atsiperkamumas. Termovata visiškai nekenkia sveikatai, nes sudaryta iš 99 proc. švaraus oro, neturi teršalų arba pavojingų medžiagų, ištirta atliekant nepriklausomą bandymą pagal ISO 16000-9 standartą, yra rekomenduojama Lėtinių ligų ir ligų, sukeltų aplinkos poveikio, asociacijos (angl. – Association for the Chronic & Environmental Injury Illness, AMICA). „Icynene®“ gaminiai gaminami Kanados gamykloje, sertifikuotoje pagal ISO 9001-2010 standartą.

Įmonė „Icynene®“ yra pasaulinė elastingos atvirų porų termovatos gamybos lyderė nuo 1986 m., siūlanti daug įvairių purškiamųjų šilumos izoliacijos gaminių. Garantuojama, kad visi „Icynene®“ gaminiai tarnaus tiek pat, kiek ir pastatas. Bet kuris purškiamasis „Icynene®“ šilumos izoliacijos gaminys gali būti naudojamas ir gyvenamuosiuose, ir komerciniuose pastatuose, įskaitant naujus ir jau eksploatuojamus pastatus.

Daugelio rūšių šilumos izoliacijos medžiagos atitinka tik nustatytą šilumos laidumo koeficientą, tačiau tobulėjant statybų technologijoms suprantame, kad toks sandarumas, kurį užtikrina „Icynene®“, yra labai svarbus kaip bendra pastato eksploatacinė ypatybė. Neleisdama nutekėti orui, „Icynene®“ termovata energijos sąnaudas sumažina iki 50 proc., išmetamo anglies dvideginio kiekį per metus – tūkstančiais tonų. Šilumos izoliacijos ir jos montavimo kaina atsiperka viso labo per kelerius metus.

„Icynene®“ šilumos izoliacijos gaminiai akredituoti pagal šias LEED (pastatų sertifikavimo sistema) kategorijas: energija ir atmosfera, inovacijos ir dizainas, medžiagos ir ištekliai, gyvenamosios aplinkos patalpų kokybė. Remiantis Nacionalinės namų statytojų asociacijos (angl. – National Association of Home Builders) Nacionaliniais ekologiškos statybos standartais (angl. – National Green Building Standard™) patvirtinta, kad „Icynene®“ gaminiai yra saugūs aplinkai.

„Icynene®“ šilumos izoliacijos gaminių pranašumai:

Pinigų taupymas - „Icynene®“ purškiamoji termovata yra labai greitai atsiperkantis aukščiausios klasės gaminys:

  •     mažesnės sąskaitos už elektros energiją – „Icynene®“ termovata padės 50 proc. sumažinti patalpų šildymo ir vėsinimo išlaidas. Ji pasižymi aukštu apsaugos nuo šilumos praradimo koeficientu ir puikiu sandarumu, todėl savo name sunaudosite mažiau energijos;
  •     mažinamas patalpų šildymo ir vėsinimo įrangos kiekis – galėsite sumažinti patalpų šildymo ir vėsinimo įrangos kiekį, nes nereikės jos montuoti arba keisti;
  •     atsiperkamumas ir namo perpardavimas – investavę į šilumos izoliaciją, sukuriančią oro barjerą ir taip mažinančią oro nuotėkį, grąžą gausite labai greitai. Be to, jei namą parduosite, pirkėjai gali mokėti daugiau dėl to, kad jame sunaudojama gerokai mažiau energijos.

Sveikata - Name sumontavus šilumos izoliaciją, į vidų nepateks įvairūs teršalai, galintys neigiamai veikti jūsų sveikatą:

  •     mažesnis pavojus susirgti kvėpavimo takų ligomis – natūralūs dirgikliai, kurių yra ore, gali sukelti alergiją, astmą ir padidėjusį jautrumą cheminiams preparatams;
  •     mažesnis teršalų kiekis – sumontavus šilumos izoliaciją mažėja dulkių, purvo, pelėsių, drėgmės, radono, išmetamųjų dujų ir smalkių kiekis, tad jūsų namas ir oras jame yra švarūs;
  •     apsauga nuo pelėsio – mažinamas drėgmės, kuri į namą patenka kartu su oru, lygis, todėl name neatsiranda pelėsis, galintis sukelti astmą ir alergiją, taip pat akių gleivinės dirginimą, slogą ir kosulį.

Komfortas - Namą sandarinant „Icynene®“ šilumos izoliacija, gaunamas kokono efektas, tad namuose padidėja komfortas:

  •     sumažėja skersvėjų – nesant šilumos izoliacijos, iš namo nuteka tiek oro, kurio kasdien pakaktų pripildyti 2 orlaiviams;
  •     nelieka karštų ir šaltų zonų – susandarinus tokių šiltų ir (arba) šaltų bei nevėdinamų patalpų kaip garažai ir rūsiai siūles, name galima palaikyti vienodą temperatūrą;
  •     sumažėjęs triukšmas – atvirų porų purškiamoji termovata „Icynene®“ padeda izoliuoti tokias namo patalpas kaip TV ir skalbimo kambariai, taip pat išorės triukšmą iš gatvės – eismo ir žaidimo aikštelių triukšmą ir pernešamą triukšmą, pavyzdžiui, tualete nuleidžiamo vandens skleidžiamą garsą.

Jūsų namo apsauga - Jeigu norite pailginti namo tarnavimo laiką, jums padės „Icynene®“ šilumos izoliacija:

  •     apsauga nuo drėgmės – 99 proc. drėgmės, kuri atsiranda ant namo sienų, pernešama oru. Jei savo name sumontuosite „Icynene®“ šilumos izoliaciją, galėsite sumažinti drėgmės, patenkančios į vidų, lygį ir žalą, kurią daro pelėsis ir drėgmė;
  •     apsauga nuo kenkėjų – graužikai, termitai ir kiti kenkėjai nesimaitina „Icynene®“ purškiamąja termovata. Taip pat jie negali susisukti lizdų, nes tai kieta medžiaga, kurią jiems sunku įveikti. Taigi jūs apsaugote savo namą;

Palyginimas su šiltinimu stiklo pluoštu

 PURŠKIAMOJI PUTA

purskiamoji-puta

 STIKLO PLUOŠTAS IR CELIULIOZĖ

stiklo-pluostas-celiulioze

„ICYNENE®“ ŠILUMOS IZOLIACIJA NEPRALEIDŽIA ORO

purskiamoji-puta1

„Icynene®“ purškiamųjų putų veikimo principas panašus į nepralaidžios vėjui striukės, kuri išsaugo šilumą ir neleidžia patekti šaltam išorės orui.

 

stiklo-pluostas-celiulioze1Stiklo pluoštas ir celiuliozė veikia kaip vilnonis megztinis – nešildo vėjuotą dieną.Net jei šių medžiagų storio pakanka aukštam šiluminės varžos koeficientui (R) gauti, jos neapsaugo nuo oro nutekėjimo, todėl daugiau mokate už elektros energiją.

PURŠKIAMOJI TERMOVATA – ŠIUOLAIKINĖ MEDŽIAGA

purskiamoji-puta2

Purškiamoji termovata yra šiuolaikinė medžiaga, naudojama daugiau kaip 25 metus.

 

stiklo-pluostas-celiulioze2Stiklo pluoštas – senas problemos sprendimo būdas, o celiuliozės savybės ne itin skiriasi nuo susmulkinto laikraštinio popieriaus. Tad populiarėja šiuolaikinės šilumos izoliacijos medžiagos.

PURŠKIAMOSIOMIS PUTOMIS UŽPILDOMOS TUŠTUMOS IR TARPAI

purskiamoji-puta3

Purškiamoji termovata išsiplečia 100 kartų ir užpildo visus plyšius, todėl užtikrinama aukščiausio lygio šilumos izoliacija.

stiklo-pluostas-celiulioze3Gerai sumontuoti stiklo pluoštą ir celiuliozę labai sunku – vietų, kurios įprastame name lieka neizoliuotos, bendras plotas yra toks pat kaip krepšinio kamuolio, be to, kasdien nuteka tiek oro, kurio pakaktų dviem orlaiviams pripildyti!
„ICYNENE®“ ŠILUMOS IZOLIACIJA APSAUGO JŪSŲ NAMUS NUO VANDENS

purskiamoji-puta4

Daugelio rūšių purškiamoji termovata (pvz., „LD-C-50“) vandenį ne sugeria, bet praleidžia, o daugelio rūšių uždarų porų termovata visai nepraleidžia vandens.

stiklo-pluostas-celiulioze4Celiuliozė gaminama iš susmulkinto popieriaus, todėl vandenį sugeria. Vanduo stiklo pluoštu ir celiulioze ne nubėga, bet įsigeria, o tai gali pakenkti pastatui ir pabloginti šilumos izoliacijos kokybę. Drėgmė – viena iš pagrindinių pelėsio atsiradimo priežasčių, be to, ji mažina šiluminės varžos koeficientą (R), todėl sunaudojama daugiau energijos.

PURŠKIAMOJI TERMOVATA IŠLIEKA STABILI

purskiamoji-puta5

Purškiamoji termovata išlieka stabili – ji nesusitraukia, nenutįsta vertikaliai arba horizontaliai.

Kai baigiama montuoti, šilumos izoliacija sukietėja, nedulka ir į namo vidų nepraleidžia dulkių ir kitų teršalų.

stiklo-pluostas-celiulioze5 

Stiklo pluoštas ir celiuliozė susitraukia, atsiranda kiaurymių, todėl mažėja šilumos izoliacijos efektyvumas.

Stiklo pluoštas ir celiuliozė gali apdulkėti, be to, šios medžiagos leidžia į vidų prasiskverbti dulkėms ir kitiems teršalams.

„ICYNENE®“ PURŠKIAMOJI TERMOVATA SAUGESNĖ SVEIKATAI

Daugelio rūšių purškiamosios termovatos (pvz., „Icynene® LD-C-50“) sudėtyje nėra formaldehidų, chlordifluormetano, fluorintųjų angliavandenilių ir hidrofluoroalalkanų, o po sumontavimo iš jos neišsiskiria toksinės medžiagos.

Daugelio rūšių stiklo pluošte yra formaldehidų, kurie po montavimo jūsų name išskiria garus.

PURŠKIAMOJI TERMOVATA NEPRITRAUKIA KENKĖJŲ

Graužikai, termitai ir kiti kenkėjai daugelio rūšių purškiamąja termovata neminta. Be to, ji netinkama lizdams sukti.

Stiklo pluoštas ir celiuliozė dėl kenkėjų poveikio gali suirti, o kai kurių rūšių kenkėjai netgi gali ant tokių medžiagų formuoti gyvenamąsias vietas.

PURŠKIAMĄJĄ TERMOVATĄ SUNKU PAŽEISTI

Stingdama „Icynene®“ purškiamoji termovata tampa tvirta medžiaga, kurią sunku pažeisti. Neapsaugotą stiklo pluoštą ir celiuliozę pažeisti lengva – tokią šilumos izoliaciją rūsiuose ir palėpėse gali suardyti katės, vaikai, dėžės ir pan.

UAB "JUODASIS GINTARAS" - ŠILTINIMO EKSPERTAI

Įmonės UAB „Juodasis gintaras“ pagrindinė veikla - sandarus statomų, pastatytų ar renovuojamų pastatų šiltinimas. Bendrovės specialistai šiltina įvairių tipų namus, sienas, lubas, stogus, grindis, pertvaras, fasadus. Nuo 2007m. bendrovė tapo Kanados firmos ICYNENE Inc. išskirtiniai  atstovai. UAB „Juodasis gintaras“ importuoja žaliavas tiesiai iš Missisauga, Kanados šiltinimo putų gamybai ir diegia šią unikalią kompleksinio šiltinimo GAMO purškiamų putų technologiją Lietuvoje ir Latvijoje. Visi darbuotojai turi specialius atestatus, leidžiančius dirbti su šia technologija. Kasmet Kanados firmos Icynene specialistai, pasirinktinai tikrina atliktų objektų kokybę, vykdo mokymus, perduoda ir pritaiko pagal mūsų klimatines sąlygas kanadietišką patirtį. Įmonės paruoštų ekspertų komanda, nemokamai konsultuoja energetiškai efektyvių namų statybos klausimais.

UAB „Juodasis gintaras“ šiltinimo darbus atlieka bet kurioje Lietuvos ir Latvijos vietoje.

 

  • šrifto dydis
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Joomla SEF URLs by Artio