Spausdinti šį puslapį

Biurų apšvietimas. Koks yra tinkamas ir optimalus darbo vietos apšvietimas?

Biurų apšvietimas. Koks yra tinkamas ir optimalus darbo vietos apšvietimas? Biurų apšvietimas. Koks yra tinkamas ir optimalus darbo vietos apšvietimas?

GAUDRĖ, UAB

Biurų apšvietimas. Koks yra tinkamas ir optimalus darbo vietos apšvietimas? UAB Gaudrė jau 20 metų profesionaliai parenkanti techninius ir estetinius reikalavimus atitinkančius apšvietimo sprendimus visoms veiklos sritims, pataria koks turi būti optimalus biurų apšvietimas, užtikrinantis ne tik estetinius reikalavimus, bet darbuotojų darbo našumą.

Preliminarūs skaičiavimai rodo, kad kiekvienas iš daugelio biuruose dirbančių gyventojų per gyvenimą juose praleidžia apie 70 000 valandų. Rūpinantis darbuotojais ir siekiant didesnio jų efektyvumo, svarbu sudaryti jiems tinkamas darbo sąlygas, iš kurių viena svarbiausių yra biuro apšvietimas.

Optimalus darbo vietos apšvietimas sukuria kokybišką darbo aplinką, turi įtakos darbo našumui ir komfortui, pagerina darbuotojų koncentraciją bei mažina nuovargį. To pasiekti tiesiog sukabinus biure įprastus bendros šviesos šviestuvus nepavyks – atsižvelgdami į biuro plotą, natūralų apšvietimą ir kitus veiksnius, tinkamą sprendimą Jums pasiūlys tik apšvietimo specialistai.

biuro-apsvietimas1

Vieta, kur žmonės norėtų dirbti

Biuro apšvietimą reglamentuoja Europos EN 12464-1 apšvietimo standartas. Tai reiškia, kad darbo vietos turi būti optimaliai apšviestos visų galimų užduočių atlikimui. Atspindžiai ir šešėliai, akinimas ir apšvetos netolygumas mažina darbuotojų komfortą ir lemia mažesnį darbo našumą. Dėl šios priežasties ypač svarbu projektuoti ir teisingai pasirinkti apšvietimo sprendimą bei sistemą, kad nepageidaujamų trikdžių būtų išvengta. Jei įmanoma, biurų apšvietimo sprendimas turi būti išsamiai planuojamas nuo pat projekto pradžios, kad šviesa biure idealiai atitiktų apšvietos lygio ir kokybės keliamus reikalavimus.

biuro-apsvietimas2

Minimalus energijos suvartojimas, maksimalus rezultatas.

Gaudrės apšvietimo sprendimai ne tik sukuria gerą atmosferą biuruose, bet ir suteikia maksimalų rezultatą su minimaliu energijos suvartojimu. Modernūs šviestuvai ir tokie efektyvūs šviesos šaltiniai kaip T5 liuminescencinės lempos arba šviesos diodai (LED), bei protingas šviesos valdymo sistemos panaudojimas suteikia daugiau galimybių taupyti elektros energiją ir aktyviai prisidėti prie aplinkos tausojimo.

biuro-apsvietimas3

Vien tik pačių šviestuvų tinkamam apšvietimui nepakanka. Kokybiško apšvietimo sistema yra kompleksinis sprendimas, kur daug elementų turi būti nepriekaištingi: optimalus ir subalansuotas šviesos paskirstymas, mažas akinimas, aukšas spalvų perdavimo indeksas, mažos elektros energijos sąnaudos. Aukšta šviestuvų kokybė ir profesionalūs apšvietimo sprendimai didina efektyvumą ir vizualų komfortą, tenkina individualius vartotojų poreikius.

biuro-apsvietimas4

Gaudrės specialistai sukaupė patirtį projektuojant ir įgyvendinant inovatyvius apšvietimo sprendimus tiek mažuose, tiek dideliuose biuruose, todėl galime Jums pasiūlyti individualų sprendimą, atsižvelgdami į Jūsų verslo specifiką.

  • šrifto dydis
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Joomla SEF URLs by Artio