Spausdinti šį puslapį

Vaismedžių genėjimas: Koks turi būti teisingas vaismedžių genėjimas?

Vaismedžių genėjimas: Koks turi būti teisingas vaismedžių genėjimas? Vaismedžių genėjimas: Koks turi būti teisingas vaismedžių genėjimas?

PJOVĖJAI, UAB

Įmonės UAB "Pjovėjai" specialistai atsako į klausimą kaip teisingai genėti vaismedžius ir kitus sodo medžius, siekiant ne tik tinkamai suformuoti vaismedį, reguliuoti jo augimą, bet ir užauginti didesnį derlių bei pagerinti vaisių kokybę.

Vaismedžių genėjimas tai patikrintas būdas užauginti didesnį derlių

Vaismedžių genėjim genėjimo tikslas – tinkamai suformuoti vaismedį, palaikyti jį sveiką, reguliuoti jo augimą, derėjimą, pagerinti vaisių kokybę ir apriboti vaismedžių augumą.

 

pavasarinis-vaismedziu-genejimasJauni vaismedžiai genimi, kad, užaugtų norimos formos tvirtas vainikas  galintis išlaikyti gausų vaisių derlių ir neišlūžtų šakos, užėjus vėtroms  liūtims. Jaunų vaismedžių tinkamu formavimu galima paankstinti jų derėjimo pradžią, pagausinti pirmąjį derlių.

 

Tik sveiki – medžiai yra gražūs ir produktyvūs. Sveiki jie tada,kai pašalinamos ligų pažeistos šakos ar jų dalys, kai pakankamai išretinami vainikai, kad į juos gerai patektų šviesa ir purškiami chemikalai.

 

Per daug vešliai augantys vaismedžiai menkiau dera ir atvirkščiai – per gausiai derantys prasčiau auga. Genėjimu daug šių trūkumų galima pašalinti (sumažinti, derėjimo taškų skaičių ir sudaryti geresnes sąlygas likusiems vaisiams augti).

 

Dažniausiai tenka riboti vaismedžių augumą, nes aukštesnius kaip 3,5 – 4 m medžius sunku prižiūrėti, o tarpueiliuose reikalingas apie 2 m pločio spindis.

vaismedziu-genejimas1Vaismedžių genėjimas gerų rezultatų duoda tuomet, kai genima taisyklingai. Todėl genėtojas turi gerai išmokti svarbiausias genėjimo taisykles, žinoti pagrindines vaismedžių dalis, jų paskirtį. Neteisingai apgenėti medžiai, pirmiausia skursta, neveda tinkamo derliaus. Taip pat nepuošia sodo, o greičiau jį darko savo netvarkinga išvaizda. Geras šeimininkas vaismedžių genėjimu turi pradėti rūpintis jau rudenį. O jeigu Jūs neturite laiko ar tinkamų įrankių, patikėkite šitą darbą mums. Niekas kitas geriau nei šio amato profesionalai neatliks šio darbo geriau ir kokybiškiau.

vaismedziu-genejimas2

UAB „PJOVĖJAI“ įmonės veikla - aplinkos tvarkymas (medžių pjovimas, genėjimas; gyvatvorės karpymas; vejos pjovimas bei priežiūra) ir kitos visos paslaugos, susijusios su aplinkos tvarkymu.

  • šrifto dydis
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Joomla SEF URLs by Artio