Spausdinti šį puslapį

Cukrinis diabetas. Kaip žinant cukrinio diabeto požymius gyventi visavertį gyvenimą?

Cukrinis diabetas. Kaip žinant cukrinio diabeto požymius gyventi visavertį gyvenimą? Cukrinis diabetas. Kaip žinant cukrinio diabeto požymius gyventi visavertį gyvenimą?

BALTIC MEDICS, UAB

Cukrinis diabetas. Kaip žinant cukrinio diabeto požymius gyventi visavertį gyvenimą? Bet kurio amžiaus žmonės, ir vaikai, gali susirgti cukriniu diabetu, bet žinant jo požymius, galime laisvai gyventi produktyvų, visavertį bei kūrybingą gyvenimą!

KAS YRA DIABETAS?
Diabetas yra lėtinė liga, kuria susergama dėl nepakankamos insulino gamybos kasoje arba sutrikusio jo veikimo audiniuose. Insulinas yra hormonas, kurio reikia, kad kraujo gliukozė patektų į ląsteles ir būtų paversta energija. Tiek insulino stoka, tiek sutrikusi jo veikla gausina gliukozės kiekį kraujyje (hiperglikemija). Dėl to ilgainiui pažeidžiamos organizmo kraujagyslės, įvairūs audiniai ir organai.

I tipo diabetas
Pirmo tipo diabetas yra autoimuninė liga, kurios metu sunyksta kasoje esančios ir insuliną gaminančios ląstelės. Dėl to žmonių, sergančių šia liga, organizmas stokoja ar visiškai negamina insulino. Tam, kad žmogus išgyventų, insulinas leidžiamas švirkštais arba insulino pompa. Neseniai pasiekta insulino tiekimo naujovių kitais būdais. Pirmo tipo diabetas, anksčiau vadintas jaunuolių diabetu, dažniausiai yra diagnozuojamas vaikams ir jaunuoliams.

II tipo diabetas
Antro tipo diabeto pažeistas organizmas nesugeba įsisavinti insulino. Žmonės, sergantys šia liga, negali panaudoti insulino, nors ligos pradžioje organizme jo esti net per daug. Kartais susirgę žmonės pagerina savo sveikatą dieta ir mankšta. Tačiau dažniausiai prireikia antidiabetinių tablečių ar insulino. II tipo liga vargina daugiau kaip 90 procentų visų (246 mln.) pasaulyje sergančiųjų diabetu. Tiek pirmo, tiek ir antro tipo diabetas yra sunki liga, kuria gali sirgti vaikai. Svarbu žinoti diabeto požymius.

Kitos diabeto rūšys
Trečio tipo diabetu kartais suserga nėščios moterys. Pasitaiko ir dar retesnių diabeto rūšių. Kai kuriems vaikams diagnozavus šią ligą, pastebima ir pirmo, ir antro tipo diabeto požymių. Šis fenomenas dažnai vadinamas „hibridiniu“, „maišytu“, „dvigubu“ diabetu. Jis yra susijęs su dažnėjančiu vaikų ir suaugusiųjų antsvoriu ir  nutukimu.

Kraujo tyrimų laboratorijoje atliekami visi cukrinio diabeto tyrimai. Naujai įkurtoje, vienoje moderniausių kraujo tyrimų laboratorijų Lietuvoje, kraujo tyrimai atliekami moderniausios pasaulyje Roche firmos pilnai automatizuotais analizatoriais ir sertifikuotais reagentais, standartizuoti tyrimų metodai. Laboratorijose dirba kvalifikuoti specialistai, kurių kvalifikacija nuolat tobulinama dalyvaujant įvairiuose kursuose.

Kraujas - Jūsų gyvenimo kokybės atspindys!

  • šrifto dydis
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Joomla SEF URLs by Artio