Spausdinti šį puslapį

Plastikiniai langai jau viršijo 100 mm storį

Plastikiniai langai jau viršijo 100 mm storį Plastikiniai langai jau viršijo 100 mm storį

Pasak UAB "Vekstrus", langai įtakoja energijos suvartojimą pastato viduje dviem būdais: viena vertus pro juos patenka į namus saulė, kita vertus, pro langus netenkama daug šilumos. Naujų langų tikslas – saugoti šiluminės energijos pusiausvyrą.

Langus galima klasifikuoti pagal šilumos laidumo koeficientą (U). Lietuvoje langų U vertė svyruoja nuo 0.59 iki 1.6 W/m²K . Kuo mažesnis šilumos laidumo koeficientas, tuo mažesnis lango šilumos laidumas, o tai reiškia - šiltesnis Jūsų būstas. Daug ar mažai šilumos prarandama pro langus priklauso nuo stiklų ir rėmo konstrukcijos, kuri sudaro bendrą lango šilumos laidumo koeficientą. Stiklo paketas gali būti vienos, dviejų arba trijų kamerų, t.y. stiklo paketą sudaro du, trys arba keturi stiklai. Šiai dienai stiklo paketai gaminami su viena arba dvejomis selektyvinėmis dangomis, užpildomi argono arba kriptono dujomis.

Dar viena svarbi langų savybė - garso izoliacija. Langų garso izoliacijos koeficientas (R) apibrėžia langų savybę slopinti išorinius garsus. Garso izoliaciją įtakoja: stiklo storumas, stiklų skaičius, atstumas tarp stiklų, dujų buvimas stiklo paketo viduje, lango rėmo storis, išorinių ir vidinių rėmo sienelių skaičius ir storis, tarpinių sandara ir skaičius.

Šiandien plastikinių (PVC) langų pramonė atitinka aukštus vientisumo, veiksmingumo, funkcionalumo, saugumo ir estetikos reikalavimus. Tiek stiklo paketų, tiek PVC langų rėmų gamyba per pastaruosius metus smarkiai ištobulėjo. Storėjantlangų rėmams, lygiagrečiai storėjo ir stiklo paketai. Maždaug prieš penkis metus į rinką buvo įvesti 6 kamerų 88 - 90 mm langų rėmai: KBE 88, Kommerling 88, TROCAL 88 +, VEKA Alphaline 90 ir kt. Šiuo metu PVC lango rėmo storis jau viršijo 100 mm.

Langai su storais rėmais ir trijų stiklų stiklo paketais rinkoje sudaro 30 - 40% visų parduodamų langų. Taip yra, nes vartotojai pradėjo kreipti dėmesį į energijos taupymą. Plastikinių langų rinkoje, langų sistemos su storais rėmais, vis dar laikomos naujiena, todėl gamintojai, norėdami rinkoje įtvirtinti naują produktą, siūlo konkurencingą kainą. Vienas iš tokių pavyzdžių - 2013 m. PVC langų rinkoje pasirodžiusi naujiena, kuri sulaukė didelio susidomėjimo. Tai moderni, viršijanti 100 mm storį, 8 kamerų sistema LUX Passiv.

plastikiniai-langai-jau-virsijo-100mm-stori

Šio plastikinio lango šilumos laidumas, su keturių stiklų paketu ir polistirenu užpildytu rėmu, tesiekia 0,59 W/m²K. Naujoji sistema ne tik šilta – ji rinkai pateikia ir daugiau naujovių. Pagrindinė naujiena (be lango rėmo storio ir masyvumo) – elegantiškai užapvalintos vidinės ir išorinės sienelės - sukuriančios išskirtinį, anksčiau nematytą, lango dizainą. Kuriant sistemos LUX Passiv rėmą, didelis dėmesys buvo skirtas įsilaužimo prevencijai ir apsaugai nuo tarpinių užšalimo. Malonu, kad sistemos gamintojas kainą prigretino prie plonesnių 6 kamerų langų.

Nuotrauka iš UAB "Vekstrus" archyvo

  • šrifto dydis
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Joomla SEF URLs by Artio