Spausdinti šį puslapį

Apšvietimo projektavimas: apšvietimo skaičiavimo programos

Apšvietimo projektavimas: apšvietimo skaičiavimo programos Apšvietimo projektavimas: apšvietimo skaičiavimo programos

GAUDRĖ, UAB

Apšvietimo skaičiavimo programa RELUX 2004 PRO ir Optiwin 2004_Lt. Ši profesionali programa skirta vidaus patalpų, lauko teritorijų, gatvių, fasadų apšvietimui skaičiuoti, modeliuoti bei projektuoti. Programa gali skaičiuoti natūralų apšvietimą, taip pat skaičiuoja energijos suvartojimo kaštus (pvz. kiek objekte per metus bus suvartojama elektros energijos) priklausomai nuo insoliacijos ir dirbtinės šviesos.

Programoje yra ganėtinai didelė įvairių interjero ir eksterjero elementų, kurie gali būti panaudoti modeliuojamos patalpos ar fasado skaičiavimams ir vizualizacijai, biblioteka. Ši programa profesionaliai atlieka apšvietos vertikalaus, horizontalaus lygio, akinimo rodiklio, natūralios apšvietos skaičiavimus. Programa labai tiksliai ekrane pateikia vizualų 3D vaizdą su natūraliai krintančia šviesa, atspindžiais ir vaizdais iš įvairaus objekto kampo. (Fasadinio objekto pavyzdys yra pavaizduotas žemiau). Programa naudoja įvairių gamintojų šviestuvų parametrus (dauguma jau būna duomenų bazėje), taip pat galima importuoti kitų gamintojų šviestuvų parametrus. Paprastai visi žinomi ir patikimi gamintojai pateikia savo produktų duomenis.

Pav. Šviestuvų dėstymas patalpoje, įvertinant baldų išdėstymą.

gaudr2

Šia programa taip pat galima modeliuoti trimačius spalvotus vaizdus. Toks modeliavimas leidžia tiksliai suprasti, kaip pasiskirstys šviesa, kurie objektai bus išryškinti ir kaip atrodys apšviesta patalpa ar fasadas. Norvegijos kompanijos GLAMOX išleista „Optiwin 2004_Lt“ programa leidžia dirbti lietuviškoje aplinkoje. Programa labai lengvai įvaldoma, ja paprasta naudotis.

Pav. Skaičiavimo ataskaitos pavyzdys.

gaudre3

 

  • šrifto dydis
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Joomla SEF URLs by Artio