visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Hidroizoliacijos medžiagos užtikrintai pastato sienų, stogo, pamatų, rūsio, terasos ar balkono hidroizoliacijai

Hidroizoliacijos medžiagos užtikrintai pastato sienų, stogo, pamatų, rūsio, terasos ar balkono hidroizoliacijai Hidroizoliacijos medžiagos užtikrintai pastato sienų, stogo, pamatų, rūsio, terasos ar balkono hidroizoliacijai

SCHOMBURG BALTIC, UAB

www.schomburg.com/lt

Klausimas, kaip apsaugoti statinius nuo vandens, nuolat kamuoja architektus ir inžinierius. Nuo pirmos pamatų plytos reikia pradėti tinkamai įrenginėti statinio hidroizoliaciją. Taigi, kaip ir kokius produktus naudojant, galima įrengti hidroizoliaciją tose sienų ir stogų vietose, kurios tiesiogiai kontaktuoja su žeme, arba sanitariniuose mazguose po plytelėmis, arba sanuojamuose pastatuose bei inžineriniuose statiniuose.

„Schomburg“ gamykla, įkurta Vokietijoje, veikia nuo 1936 m., ir daugiau nei 75 metus gamina statinių hidroizoliacijos ir sanavimo bei plytelių klojimo sistemines statybines medžiagas. „Schomburg“ sukūrė ir rinkai patiekė įvairias statybinių medžiagų sistemas, atitinkančias reikliausių technologijų taisykles. Tokius prekių ženklus kaip „Aquafin“, „Combiflex“, „Thermopal“ ir „Asodur“ puikiai žino statybų specialistai ir vertina šių medžiagų kokybę.

Prieš daugiau nei 30 metų bendrovei „Schomburg“ pavyko sukurti hidroizoliacinę statinių medžiagą – tikrą perlą tarp tokio pobūdžio medžiagų. Cementu sutvirtintą plonu sluoksniu tepamą smulkų skiedinį pavyko padaryti tokį elastingą, kad oficialiai sertifikuotas ir pavadintas „Aquafin-2K“, jis iki šiol vis randa naujų naudojimo galimybių. Su „Aquafin-2K“ galima įrengti pamatų hidroizoliaciją, hidroizoliaciją sanuojant senus statinius ir statant įvairias talpyklas, apsaugoti betoną, naudoti kaip hidroizoliaciją po klijuojamomis plytelėmis. Jį taip pat galima naudoti inžineriniuose statiniuose, ant terasų ir balkonų.

Šis produktas sertifikuotas daugelyje šalių, taip pat ir Lietuvoje, Statybos produkcijos sertifikavimo centre.

„Aquafin-2K“ kaip hidroizoliaciją tose rūsių vietose, kur vanduo tiesiogiai spaudžia mūrą, galima naudoti ant visų įprastinių statybinių pagrindų. Jų nereikia papildomai gruntuoti. Statybų aikštelėje reikia tik sumaišyti abi hidroizoliacinės medžiagos sudedamąsias dalis ir užtepti su šluotele ar šepečiu arba užglaistyti. Be to, mišinį galima ir užpurkšti, bet būtinai reikia dengti dviem sluoksniais. Tada susidaro hidroizoliacinis sluoksnis, galintis įveikti net ir vėliau po hidroizoliacija atsiradusius įtrūkimus iki 1,5 mm. Tai yra patikima apsauga nuo vandens bei augalų šaknų. Hidroizoliaciją galima tepti ant drėgno pagrindo – ji net tada beveik iš karto sukietėja ir nepraleidžia vandens. Su šia medžiaga labai lengva apdoroti tokias sudėtingas vietas, kaip vamzdžių sandūros arba kiti sudūrimai. Atlaiko vandens spaudimą iki 7 barų (70 m vandens stulpas).

Hidroizoliaciją galima įrengti ir ten, kur nėra tiesioginio vandens spaudimo. Šiuo atveju hidroizoliacija atlaiko 1,5 barų vandens spaudimą.

Medžiaga „Aquafin-2K“ neturi jokių lakių dalelių, todėl ji ekologiška ir atitinka griežčiausius reikalavimus. Ant jos galima tinkuoti, dažyti, t. y. įrengus hidroizoliaciją rūsio patalpas galima puikiausiai panaudoti įvairiems tikslams. Tam įmonė netgi sukūrė visą paletę sanuojančių tinkų, kurie kartu su „Aquafin-2K“ hidroizoliacija, leidžia idealiai atnaujinti ir pritaikyti naudojimui drėgnas, druskingas rūsių patalpas.

Naudojant šį vokiečių gaminį galima įrengti hidroizoliaciją net ir stoguose. Vis dažniau naujuose gyvenamuosiuose rajonuose statomi požeminiai garažai, kurių stogai apželdinami – štai čia ir galima panaudoti „Aquafin-2K“ kaip hidroizoliaciją stogams.

Moderni statybinė technika su „Aquafin-2K“ suteikia galimybę hidroizoliaciją lengvai įrengti net ir dideliuose plotuose. Ši medžiaga atspari ultravioletiniams spinduliams ir neleidžia augti šaknims, todėl yra labai patvari. Net esant įvairiai temperatūrai ar didelėms apkrovoms, hidroizoliacija išlieka elastinga ir atspari vandeniui, todėl šią medžiagą galima naudoti ir inžineriniuose statiniuose, pvz., valymo įrenginiuose, tiltų konstrukcijose. „Schomburg“ gali pasiūlyti visas statybines medžiagas, reikalingas geriamojo vandens, nuotekų šalinimo ir valymo įrengimų statiniams.

Atsparumas šalčiui leidžia „Aquafin-2K“ panaudoti įrengiant balkonus ir terasas, kad kiekvieną pavasarį po žiemos šalčių ir atlydžių juose neatsirastų plyšių ir įtrūkimų. Tai ideali baseinų hidroizoliacinė medžiaga, su ja lengva įgyvendinti visas architektų idėjas.

„Aquafin-2K“ puikiai praleidžia vandens garus, t. y. net ir įrengus hidroizoliaciją, siena arba mūras gali „kvėpuoti“, todėl oras rūsio patalpoje tampa malonus.

Hidroizoliaciją galima įrengti ant vos septynių dienų senumo betono – sutrumpėja įprastiniai statybiniai laukimo terminai. Po 3 valandų hidroizoliacija jau atspari krituliams, po 16 valandų ant horizontalios hidroizoliacijos jau galima vaikščioti, ant viršaus kloti plyteles galima praėjus vos 24 valandoms nuo jos įrengimo, o po 72 valandų – statybinę duobę jau galima pripildyti kitų statybinių medžiagų ar smėlio ir žemių.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus