visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Hidroizoliacija VOLTEX – sukurta racionalioms statyboms

Hidroizoliacija VOLTEX – sukurta racionalioms statyboms Hidroizoliacija VOLTEX – sukurta racionalioms statyboms

UAB „Mosas“ direktorius Rimantas Bernotas gali pagrįstai teigti, kad Lietuvoje jau nusistovėjo praktika aktyvią bentonitinio molio „Voltex®“ hidroizoliaciją naudoti tokiose statybose, kur yra aukštai gruntiniai vandenys, molingi nesidrenuojantys gruntai, statybos vyksta ant šlaito, taip pat kai pamatų konstrukcija montuojama iš betono blokų, blokelių ar kitos sistemos su daugybe konstrukcinių siūlių, kurioje jau per pirmuosius eksploatavimo metus atsiranda įtrūkimų.

Jo nuomone, dar prieš įrengiant pamatų plokštę ar rostverką, tiesiog labai racionalu pasinaudoti paprastu ir patikimu būdu hidroizoliuoti pamatus, t. y. įrengti bentonitinio molio paklotą „Voltex®“. Tai – kompozitinė medžiaga, sudaryta iš dviejų geotekstilės sluoksnių ir tarp jų esančio granuliuoto bentonitinio 0–3 mm frakcijos molio. Šis molis, veikiamas vandens, plečiasi ir vėliau, būdamas prispaustas grunto ar betono, tankėja ir tampa vandeniui nelaidžia membrana, neleidžiančia drėgmei skverbtis į pastato konstrukciją.

Štai, pavyzdžiui, įgyvendinant „Užupio vartų“ projektą labai pravertė dar viena unikali „Voltex®“ hidroizoliacijos savybė, itin aktuali rekonstruojant ar renovuojant senus pastatus. Dėl to, kad ši hidroizoliacija prie pamatų tvirtinama mechaniškai (ji neprilydoma ir neklijuojama), nesunku išsaugoti istorinio pastato vertę. Patogu ir tai, kad, atidengus senuosius pamatus, nebūtina šalinti buvusios hidroizoliacijos ar kitaip jų ruošti naujai hidroizoliacijai įrengti, pavyzdžiui, apibetonuoti. Kad „Voltex®“ paklotas priglustų prie pamatų visa plokštuma, pakanka nuvalyti birias medžiagas ir užtaisyti gilias įdubas ar nelygumus.

Hidroizoliacija VOLTEX

Pagrindiniai pakloto „Voltex®“ pranašumai:

  • ilgalaikiškumas – 100 metų naudojimas (!);
  • nepažeidžiamumas – bentonitiniam moliui plečiantis, užsitraukia pažaidų vietos;
  • galimybė įrengti bet kuriuo metų laiku, esant bet kokioms oro sąlygoms;
  • atsparumas dažniems užšalimo ir atšilimo ciklams – nesutrūkinėja;
  • atsparumas slėgiui – atlaiko 70 m vandens stulpo slėgį (7 bar);
  • ekologiškumas;
  • nebūtina drenažo sistema aplink pastatą.

Hidroizoliacija VOLTEX

„Voltex®“ paklotai naudojami ne tik hidroizoliuojant pamatus, bet ir balkonus bei terasas, automobilių stovėjimo aikšteles, eksploatuojamus (žaliuosius) stogus, taip pat – tunelius, geriamojo vandens šulinius, įvairius rezervuarus ir baseinus. Naudojant hidroizoliaciją „Voltex®, sėkmingai įgyvendinta daug požeminių automobilių stovėjimo aikštelių projektų, tarp kurių verta paminėti: LR užsienio reikalų ministerijos, „Pirklių namų“, „Swedbank“, „Quadrum“, „K29“, „Uniq“, „Park town“, „Verslo centro S7“ ir „Verslo centro S9“ ir kitus objektus.

Hidroizoliacija VOLTEX

Straipsnis parengtas pagal: structum.lt. „Voltex®“ – hidroizoliacija racionalioms statyboms

 

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus