visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

GUARDIAN® GLASS užtikrino aukščiausios klasės šiluminę izoliaciją ir saulės kontrolę itin svarbiame mokslinių tyrimų projekte

Bertranžas, Liuksemburgas, 2016 m. liepos 19 d. Bertranžas, Liuksemburgas, 2016 m. liepos 19 d.

„Guardian Glass in Europe“, pirmaujanti aukštos kokybės architektūrinio stiklo gamintoja ir pagrindinė tiekėja, pademonstravo puikias stiklo gaminių langams savybes ambicingame Alpių bivako projekte Slovėnijoje.

Projektą inicijavo „OFIS Architects“ (Liubliana, Slovėnija), siekiant ištirti ekstremalių oro sąlygų poveikį įvairių medžiagų tipams ir konstrukcijų technikoms. Ši moderni pastogė buvo suprojektuota 2015 m. rugsėjo mėnesį „Habitation in Extreme Environments“ studijoje, Harvardo dizaino mokykloje. Peržvelgus architektūros studentų projektus, buvo atrinktas ir plėtojamas Katie McDonald, Erin Pellegrino ir Frederick Kim pateiktas pasiūlymas. Užbaigta konstrukcija stovi aukštai ant Skuta kalno Slovėnijos Alpėse, kur oro sąlygos yra itin ekstremalios ir atšiaurios. Projekto reikalavimuose buvo nurodyta, kad bivake saugiai ir patogiai turi prisiglausti iki 8 asmenų.

Projekto iniciatoriai Špela Videčnik ir Rok Oman („OFIS Architects“ įkūrėjai) jį tobulino kartu su struktūrinės inžinerijos specialistais iš „AKT II Ltd.“ (Londonas) ir „Rieder eco skin.“ Pagrindiniu partneriu statinio stiklinimui buvo pasirinkta „Guardian Glass“ įmonė – viena labiausiai patyrusių ir aukščiausios techninės kvalifikacijos stiklo tiekėjų.

Kadangi parinkta vieta yra daugiau nei 2000 metrų virš jūros lygio, bivakui naudojamas grūdintas stiklas turi atlaikyti apskaičiuotas vėjo apkrovas iki 2,3 kN/m² – daugiau nei dvigubai stipresnes nei taikomos didmiesčių dangoraižiams. Stiklas taip pat privalo užtikrinti aukštos klasės šilumos izoliaciją ir saulės kontrolės savybes, saugą ir saugumą bei atlaikyti aukščio ir ekstremalių temperatūrų sukeliamus įtempius.

GUARDIAN® GLASS užtikrino aukščiausios klasės šiluminę izoliaciją ir saulės kontrolę itin svarbiame mokslinių tyrimų projekte

„Guardian“ specialistai, dirbdami su OFIS ir AKT, sukūrė optimalias langų medžiagas ir konstrukciją. Proceso metu reikėjo atsižvelgti į esminius faktorius, tokius kaip šilumos izoliacija, saulės kontrolė, bei funkcinius aspektus, tokius kaip estetinis vaizdas ir aiškus matomumas.

Siekiant ištisus metus užtikrinti optimalų energijos balansą, statinyje įstatyti 0,5 W/m²K šiluminės varžos ir 33 % saulės faktorių turintys trigubo stiklo paketai. Išorėje pirmine danga pasirinktas „Guardian“ spektriškai selektyvus „SunGuard“® SuperNeutral® 70/37“, o vidinėje pusėje įstatytas „ClimaGuard® Premium T“ žemos emisijos stiklas. Galutinėje konfigūracijoje šis derinys užtikrina 59 % matomos šviesos pralaidumą, kuris, esant tokiam žemam saulės faktoriui, yra neįprastai didelis.

Šio stiklo pagrindiniai privalumai yra neutrali išvaizda, dėl kurios bivakas idealiai įsilieja į jį supančią aplinką, taip pat mažas atspindys iš išorės, užtikrinantis puikų matomumą žiūrint vidun, ir mažas atspindys iš vidaus, leidžiantis apsistojusiems grožėtis supančia aplinka tiek dieną, tiek naktį. „Norėjome, kad bivake apsistoję žmonės jaustųsi šio kraštovaizdžio dalimi. Su „Guardian Glass“ pagalba mums pavyko tai realizuoti“ – teigė Erin Pellegrino, vienas iš Harvardo universiteto dizaino studentų.

Domen Komac, „Guardian Glass“ integracijos vadybininkas (Europos regionui) pritarė: „Nors pats statinys nėra didelis, darbo įdėjome ne mažiau nei ruošdamiesi didelės apimties projektui. Išlaikyti patogią ir saugią patalpos aplinką, ypač tokiomis ekstremaliomis sąlygomis, buvo gan didelis iššūkis. Dėl plataus mūsų produktų asortimento ir patyrusių specialistų komandos praktinių žinių, „Guardian Glass“ pavyko išpildyti visus šio itin svarbaus projekto reikalavimus.“

Apie „Guardian Industries Corp.“

„Guardian Industries Corp.“ – privati įvairius produktus gaminanti pasaulinė kompanija, įsikūrusi Auburn Hills, Mičigane. „Guardian“ ir dukterinėse įmonės dirba 17 000 darbuotojų, o bendrovės padaliniai veikia visoje Šiaurės Amerikoje, Europoje, Pietų Amerikoje, Afrikoje, Artimuosiuose Rytuose ir Azijoje. Kompanijos vizija – kurti pridėtinę vertę klientams ir visuomenei, nuolat diegiant naujoves ir naudojant kuo mažiau išteklių. „Guardian Glass“ – tarptautinis, lyderio pozicijas užimantis float stiklo gamintojas, tiekiantis pridėtinės vertės stiklo gaminius bei sprendimus komerciniams, gyvenamiesiems pastatams, transporto priemonėms, interjerui ir techniniam stiklo panaudojimui. „SRG Global“ – vienas didžiausių pasaulyje pažangių, aukštos kokybės plastiko gaminių su dangomis tiekėjas automobilių, komercinių sunkvežimių bei plataus vartojimo prekių pramonei, siūlantis sprendimus dangų atsparumui, funkcionalumui, automobiliu efektyvumui bei dizaino lakstumui padidinti.
Daugiau informacijos: http://www.visainfo.lt/guardian-kviecia-glasstec-lankytojus-pasisemti-ikvepimo-93924

„Guardian Building Products“ – pirmaujanti specializuotų statybos produktų platintoja iš JAV.

GUARDIAN® GLASS užtikrino aukščiausios klasės šiluminę izoliaciją ir saulės kontrolę itin svarbiame mokslinių tyrimų projekte

Daugiau informacijos: http://www.visainfo.lt/guardian-kviecia-glasstec-lankytojus-pasisemti-ikvepimo-8 asmenų bivako (Alpine Shelter Skuta) dviejose šoninėse sienose įstatyti dideli langai iš „Guardian SunGuard®“ ir „ClimaGuard®“, pro kurios atsiveria kvapą gniaužiantys supančių kalnų ir slėnių vaizdai.

Fotografijos: Anže Čokl, GRDPR048


Daugiau informacijos: http://www.visainfo.lt/guardian-kviecia-glasstec-lankytojus-pasisemti-ikvepimo-93924

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus