visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Graplingo šventė uostamiestyje – to Lietuvoje dar nebuvo

Graplingo šventė uostamiestyje – to Lietuvoje dar nebuvo Graplingo šventė uostamiestyje – to Lietuvoje dar nebuvo

Lietuvos graplingo federacija (Lithuanian Grappling federation)

www.grappling.lt

www.grapplingfederation.com

Uostamiesčio vartus praverianti Lietuvos graplingo federacija pasiruošusi nustebinti ir daug ko mačiusius Klaipėdos sporto gerbėjus. Daugiau nei tris šimtus sportininkų į vieną turnyrą sukviesiantys organizatoriai žada šventę ir dalyviams, ir žiūrovams. Pagrindinis vaidmuo organizuojant šventę atiteko Europos graplingo čempionui absoliučioje įskaitoje Mariui Rudnickui.

„Iš tikrųjų, apie turnyrą, juo labiau komandinį, net nemąstėme. Viskas prasidėjo nuo to, kad prezidentui Kęstučiui Smirnovui užsiminėme apie idėją prie jūros graplingo imtynininkams surengti stovyklą. Jo atsakymas skambėjo maždaug taip: ką jūs čia žaisit? Darykite normalų turnyrą“, - šypsojosi Europos čempionas.
Prieš keturis mėnesius nežinojęs nuo ko pradėti organizuoti tokį grandiozinį turnyrą, M.Rudnickas, likus daugiau nei savaitei, jau yra pasiruošęs priimti turnyro dalyvius ne tik iš Lietuvos, tačiau ir iš Latvijos, Rusijos bei Norvegijos.

„Pasakysiu atvirai, kad sutikęs su Kęstučio pasiūlymu, sau daviau tik 50 procentų, jog tas turnyras įvyks. Nežinojome, nuo ko pradėti, tačiau atsakingumo jausmas privertė stengtis ir keturi mėnesiai darbo padarė savo.

Į atvirąjį Vilniaus miesto čempionatą sausio mėnesį susirinko per 200 imtynininkų. Mūsų tikslas – padidinti tą skaičių. Norėdami, kad būtų įdomiau, susisiekėme su rusais, su latviais. Jie jau sutiko atvykti pas mus. Dar buvo kalba su norvegais, tačiau jie kol kas galutinio atsakymo nedavė“, - pasakojo sporto klubo „Kovos menų namai“ graplingo treneris.

Sambo ir džiudžitsu anksčiau kultivavęs M.Rudnickas graplingą pasirinko vos tik šiam atkeliavus į mūsų šalį, o prieš metus atidarė ir jau minėtą sporto klubą „Kovos menų namai“.

„Mano pašaukimas yra kova parteryje, todėl natūralu, kad graplingo imtynės mane sužavėjo iš karto. Be to, tai yra saugus sportas. Manau, kad daug kovotojų šią sporto šaką renkasi dėl mažo traumingumo“, - dėstė sportininkas, kuris namuose vyksiančiame turnyre nedalyvaus.

„Varžyboms aš esu labai išrankus. Jeigu pasirenku – tai joms ruošiuosi pusmetį. O dalyvauti vien tam, kad dalyvaučiau – manęs nedomina. Aišku, Klaipėdoje gal ir norėtųsi išbandyti save, tačiau, kai esu pagrindinis organizatorius, tai susikoncentruoti kovai man būtų per sunku. Be to, turnyre teks padirbėti ir treneriu, tad krūvis bus dar didesnis“, - savo sprendimą komentavo M.Rudnickas.

Pirmą kartą per trečius metus graplingo veiklą vykdančios federacijos istoriją, turnyras bus rengiamas ant penkių tatamių. Turnyras Klaipėdoje bus trečias iš dešimties šiemet numatytų graplingo renginių Lietuvoje.

Šįkart graplingo imtynininkai kovos ne tik dėl asmeninių titulų, tačiau ir komandinėse varžybose.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus