visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Graplingo sezono starte planuojamas naujas dalyvių rekordas

Graplingo sezono starte planuojamas naujas dalyvių rekordas Graplingo sezono starte planuojamas naujas dalyvių rekordas

Lietuvos graplingo federacija (Lithuanian Grappling federation)

www.grappling.lt

www.grapplingfederation.com

Šį šeštadienį (2017 m. sausio 28 dieną) Lietuvos graplingo federacija atviruoju Vilniaus čempionatu pradeda naująjį sezoną. Tikimasi, kad į sostinę suplūs bent 207 dalyviai iš visos Lietuvos, o tai reikštų naują rekordą.

„Įprastai čempionatai rengiami ant trijų tatamių, tačiau tais atvejais, kai tikimės antplūdžio – ruošiamės keturis. Galutinio dalyvių skaičiaus dar nėra, tačiau planuojame, kad jis viršys praėjusių metų rekordą. Neabejotinai, tokia sezono pradžia nuteiktų viltingai“, – apie pirmąjį 2017-ųjų metų turnyrą sakė Lietuvos graplingo federacijos generalinis sekretorius Erikas Kazlauskas.

Išskirtinai būsimam turnyrui ruošiasi ir teisėjai, kuriems gali tekti aptarnauti gerokai daugiau kovų nei įprastai. Pasiruošimui arbitrai surengė specialų seminarą, kuriame buvo sudėlioti ir esminiai Vilniaus atvirojo čempionato akcentai.

Graplingo sezono starte planuojamas naujas dalyvių rekordas

„Seminaro tikslas – maksimaliai gerai pasiruošti tiek būsimam turnyrui, tiek visam ateinančiam sezonui. Išanalizavome klaidas, kurių vis dar pasitaiko, prisiminėme taisyklių niuansus, taip pat apmokėme jaunus naujus teisėjus, kurie artimiausiu metu planuoja įsitraukti į mūsų gretas“, – pasakojo vyriausiasis varžybų teisėjas Dainius Burokas.

„Graplinge klaidos nėra sistemingos ir mes galime pasidžiaugti, kad dažniausiai jos nelemia laimėtojo ar pralaimėjusiojo. Todėl mes labiau koncentruojamės į metodines klaidas. Pateiksiu pavyzdį. Pratęsimo metu teisėjai po metimo neparodo, kuris iš kovotojų uždirba tašką, jie paprasčiausiai sustabdo kovą. Mums norisi, kad visiems viskas būtų aišku – ir žiūrovams, ir patiems dalyviams.

Yra ir daugiau smulkmenų, ypač vaikų varžybose. Tarkime, teisėjas matydamas, kad dalyvis nebeišsigelbės, gali nutraukti kovą ir nelaukti, kol šis pasiduos. Aišku, kalbu ne apie didžiuosius čempionatus.

Kalbant apie Vilnių, tai turėsime ką veikti. Sieksime nepadaryti nė vienos klaidos bei norime, kad mūsų darbu visi liktų patenkinti“, – pasakojo D. Burokas.

Atvirasis Vilniaus graplingo čempionatas bus surengtas šį šeštadienį pramogų ir sporto rūmuose (Žirmūnų g. 1E).

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus