visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Gipsinių sienų ir lubų šildymo sistema UPONOR RENOVIS - renovavimo sprendimas, užtikrinantis efektyvumą ir komfortą

Gipsinių sienų ir lubų šildymo sistema UPONOR RENOVIS - renovavimo sprendimas, užtikrinantis efektyvumą ir komfortą Gipsinių sienų ir lubų šildymo sistema UPONOR RENOVIS - renovavimo sprendimas, užtikrinantis efektyvumą ir komfortą

UPONOR, UAB

Gipsinių sienų ir lubų šildymo sistema UPONOR RENOVIS - renovavimo sprendimas, užtikrinantis efektyvumą ir komfortą. Šiuolaikinis gyvenimo komfortas ir efektyvus energijos vartojimas prieš istorinių pastatų apsaugą: šis tariamas interesų konfliktas buvo elegantiškai išspręstas valstybės saugomoje jugendo stiliaus viloje Leipcige.

Dėl fasado dekoratyvinių elementų, stogo linijos ir kitų specifinių savybių išorinės izoliacijos čia nebuvo galima įrengti. Panaudojus KNAUF „Rotkalk“ tinką ir KNAUF AQUAPANEL „TecTem Insulation Board Indoor“ vidinės izoliacijos produktus bei „Uponor“ paviršinio šildymo sistemas sukurtas malonus patalpų mikroklimatas. Be to, šis sprendimas apsaugo nuo medinėse lubose, kurios anksčiau buvo izoliuotos iš vidaus, gegnių galuose susidarančio kondensato.

renovavimo-sprendimas-kuris-uztikrina-efektyvuma-ir-komforta1Šis pastatas, kurio gyvenamasis plotas užima apie 235 m², yra puikus pavyzdys, kaip naudojant išradingus sprendimus galima patenkinti KfW finansavimui keliamus efektyvumo reikalavimus. Šis vertas išsaugoti, kažkada buvęs nenaudojamas pastatas, renovuotas nekeičiant jo išvaizdos, turinčios istorinę ir meninę vertę. Kokybiškas gyvenimo sąlygas tapo įmanoma sukurti daugiausia dėl novatoriškos energijos taupymo koncepcijos ir pagerintų priešgaisrinių bei garso izoliacijos priemonių.

Atliekant renovaciją, pastatų savininkų asociacija, glaudžiai bendradarbiaudama su „Preiß Energy Consultants“ ir „Uponor“ specialistais, nusprendė įrengti pastato temperatūros valdymo sistemą panaudojant įvairias paviršinio šildymo sistemas. Šis sprendimas sudarė galimybę kai kuriose vietose išsaugoti istorines plytelėmis padengtas grindis. Papildomų ventiliacijos šachtų įrengti nereikėjo.

renovavimo-sprendimas-kuris-uztikrina-efektyvuma-ir-komforta2Be to, palėpėje esantys drėgmei jautrūs gegnių galai dėl spinduliuojamos šilumos yra apsaugoti nuo kondensato susidarymo. Taip pat nebėra sąlygų susiformuoti šilumos tiltams, dėl kurių padidėja pelijimo pavojus.

Pirmame ir antrame aukštuose įrengta gipsinių sienų sistema „Uponor Siccus“, o ant pusaukščio sienų įrengta po tinku montuojama „Minitec wet“ sistema. Pirmame aukšte, laiptinėje ir vonios kambario sienose bei lubose įrengta „Uponor Renovis“ sistema. Architektė Katja Czogalla nusprendė palėpėje įrengti lubų šildymą su naująja „Uponor“ renovavimo sistema „Renovis“, tačiau pirmiausia buvo pagerinta stogo šilumos izoliacija.

Palėpės butas, kurio grindų plotas siekia 90 m2, šildomas 36 iomis „Renovis“ plokštėmis, kurių matmenys atitinka 2 000 x 625 mm, 14 plokščių, kurių matmenys yra 1 200 x 625 mm, ir 14 plokščių – 800 x 625 mm.

Sumontavus karkasą ir plokštes, montuotojai sujungė vamzdžius į žiedinį vamzdyną, kuris pagamintas iš aukštu slėgiu susiūtų 20 x 2 mm vamzdelių panaudojant „Quick & Easy“ technologiją ir prijungė jį prie „Tichelmann“ kolektoriaus.

Patikrinus, ar nėra nuotėkių, plokščių siūlės buvo užglaistytos ir nušlifuotos. Po to, iš karto buvo galima atlikti tolesnius apdailos darbus ant „Renovis“ elementų.

Gipsinių sienų paviršinio šildymo sistemos leidžia naudoti labai žemas tiekiamo vandens temperatūras, nes vamzdžiai yra padengti tik plonu sluoksniu. Į vilos palėpės šildymo elementus tiekiamo vandens temperatūra tesiekia 41,9°C, o grįžtamojo vandens temperatūra – 33,6°C. Energiją pastatui, kurio standartinė šildymo apkrova yra 17,2 kW, generuoja oro – vandens šilumos siurblys. Karštas vanduo ruošiamas naudojant terminę saulės sistemą.

renovavimo-sprendimas-kuris-uztikrina-efektyvuma-ir-komforta3

Trumpai apie sausų sienų sistemą "Uponor Renovis":

Sausoms sienoms skirtą sistemą "Uponor Renovis" sudaro 15 mm tinko plokštės, kuriose yra iš anksto įmontuoti aukštos kokybės „Uponor“ PE-Xa vamzdžiai. Elementus galima pritvirtinti kaip gipso kartono plokštes prie beveik visų tipų sienų, kaip karkasą naudojant 27/60 CD profilius. Vadinasi, nereikės atlikti sudėtingų griovimo darbų. Be to, turimas patalpas galima greitai renovuoti ir tuo pačiu jomis naudotis. Užglaisčius ir nušlifavus siūles, „Uponor Renovis“ elementus galima iš karto lengvai padengti apdailos danga.

Naudojantis „Uponor Renovis“ sistema galima šildyti atskirus kambarius, kai spindulinio šildymo sistema yra integruota į esamą radiatorinę aukštos temperatūros sistemą. Šiuo atveju nereikia pakeisti esamos šildymo sistemos – ją galima individualiai pritaikyti pagal vartotojo poreikius. Tai sumažina išlaidas ir renovuojant suteikia daugiau laisvės projektuojant atskirus kambarius. Sistema sujungiama pasitelkiant paprastą „Tichelmann“ paskirstymo mazgą, todėl montuotojams lengviau atlikti visą darbą: išdėstyti šildymo kontūrus, sureguliuoti ir įrengti visą sistemą.

„Uponor Renovis“ galima įrengti ir kaip lubų sistemą vėsinimui.

Nuotraukos: Peter Eichler, © Uponor/KNAUF

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus