visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Geras namo apšiltinimas – tai raktas į jaukų, šiltą ir patogų būstą

Geras namo apšiltinimas – tai raktas į jaukų, šiltą ir patogų būstą Geras namo apšiltinimas – tai raktas į jaukų, šiltą ir patogų būstą

JUODASIS GINTARAS, UAB

www.gamo.lt

Pasirūpinę geru namo apšiltinimu, ne tik sukursime jaukią ir pastovią šilumą, bet ir labai pagerinsime energinį taupumą. Tinkamai pasirinkus šiltinimo būdą bei medžiagas, šildymo kaina bus mažesnė, kadangi šiluma namuose laikysis kur kas ilgiau. Kokybiškas stogo, sienų bei lubų šiltinimas padės palaikyti stabilią, šiltą namų temperatūrą. Taigi, kokios medžiagos yra pačios tinkamiausios geram namų apšiltinimui?

Viena naujausių ir puikiu efektyvumu pasižyminti medžiaga – purškiamos šiltinimo putos „Gamo“. Ekologiškos putos yra visiškai unikali medžiaga, kiek primenanti poliuretaną, tačiau lenkianti jį savo efektyvumu. 

„Gamo“ putos – puikus sprendimas šiltinant grindis, lubas, stogą bei pertvaras. Šios šiltinimo putos dėl savo ekologiškumo neteršia aplinkos, o jomis apšiltintų namų šiluminės išlaidos sumažėja net iki 50 procentų.

Medžiagos šiluminės savybės suteikia namams nepriekaištingą šilumą bei komfortą. „Gamo“ putos yra ekologiška statybinė medžiaga, neteršianti oro patalpoje. „Gamo“ termovata pagerina ir leidžia kontroliuoti ne tik klimatą namuose, bet ir suvaldyti drėgmę bei triukšmą. Termovata apšiltintas namas pasižymi itin geru sandarumu, tad energija yra naudojama efektyviai, dėl ko namo šiltinimas „Gamo“ putomis yra vienas geriausiu pasirinkimų šiuolaikiniam pastatui.

Geras namo apšiltinimas

Putų polistirolas – plačiai naudojama šiltinimo medžiaga. Jo kaina yra nedidelė, o apšiltinimas kokybiškas. Medžiagos lankstumas leidžia ją naudoti bet kokiam namo paviršiui. Pastato apšiltinimas polsitirolu yra pigesnis nei naudojant vatą. Putų polistirolas turi geras šilumines savybes bei mažą drėgmės laidumą, kas gali tapti itin dideliu minusu blogai vėdinamame būste.

Viena pigiausių šiltinimo medžiagų yra mineralinė vata. Jos pritaikymas yra platus, tačiau drėgmė gali labai pakenkti šia medžiaga apšiltintam namui. Geriausia mineralinės vatos alternatyva – tai šiltinimas ekologiška ekovata. Ši medžiaga sulaukia didelio dėmesio ne tik dėl puikių šiluminių savybių, bet ir dėl gero atsparumo tiek drėgmei, tiek ugniai. Ko gero, didžiausias šios medžiagos minusas – jog patiems apšiltinti namus ekovata nepavyks, teks samdyti išmanačius šį darbą specialistus.

Nepamirškite, kad didelę įtaką medžiagos pasirinkimui turi šiltinamo objekto būklė. Statybos medžiagų laidumas gali stipriai skirtis, todėl prieš pasirenkant tinkamiausią šiltinimo medžiagą, pasidomėkite savo pastato konstrukciją, kad galėtumėte lengviau nustatyti, kokia apšiltinimo medžiaga jums labiausiai tiks. Pasirinkę patinkantį variantą pasidomėkite, ar jis tenkina jūsų finansines galimybes. Nors kiekvienas iš mūsų nori, kad būstas būtų apšiltintas kuo efektyviau, geriausios apšiltinimo medžiagos ne tik reikalaus daugiau lėšų, bet ir jų montavimo būdai bus sudėtingesni, kurių tikrai negalėsite atlikti patys.

Straipsnis parengtas pagal: ksrf.lt. Kokia medžiaga geriausia apšiltinti namus?

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus