visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Geoterminis gręžinys - efektyviausias ir patikimiausias šilumos išgavimo inžinerinis įrenginys

Geoterminis gręžinys - efektyviausias ir patikimiausias šilumos išgavimo inžinerinis įrenginys Geoterminis gręžinys - efektyviausias ir patikimiausias šilumos išgavimo inžinerinis įrenginys

ARTVA, UAB

www.artva.lt

Geoterminio gręžinio, dar kitaip vadinamo vertikaliu šilumos gręžiniu, didžiausias privalumas yra, kad geoterminis šildymas pasižymi ekologiškumu ir eksploatavimo taupumu. Šildymui yra panaudojama gamtos energija, kuri kaupiama žemėje visus metus.

Geoterminiai gręžiniai, gali būti įrengti tiek dideliuose, tiek nedideliuose žemės sklypuose. Gręžiniui įrengti nereikalingas didelis plotas ir nereikia perkasti viso turimo sklypo ar kiemo. Geoterminiame gręžinyje į gręžskylę įleidžiami „U“ formos PE vamzdžiai, kuriais cirkuliuoja specialus neužšąlantis skystis. Vamzdžiai užpilami specialiu mišiniu. Priklausomai nuo šilumos siurblio galingumo (apšildomo pastato ploto ir jo šiluminės varžos), nustatoma kokio ilgio vamzdyną reikės sumontuoti. Pagal tai parenkami gręžinių gyliai ir jų skaičius.

Svarbu, kad įmonė įrengianti geoterminį gręžinį laikytųsi jo įrengimo technologijų. Į gręžinį iki pat dugno įleistų tinkamo diametro ar tinkamo slėgio klasės vamzdžius. Vamzdžius gręžinyje užpiltų specialiu mišiniu ir atliktų hidraulinį išbandymą atliktų darbų kokybės įvertinimui.

Geoterminis gręžinys

Geotermino šildymo sistema efektyviausiai veikia, kuomet geoterminiuose gręžiniuose vamzdžiai yra užpilti mišiniais „Termocamp“, „Termorotas“ ir pan. Šie mišiniai pasižymi labai aukštu šilumos laidumo koeficientu, užtikrina tolygų kontaktą tarp gręžinio sienelių ir jame sumontuotų vamzdžių, neleidžia gręžiniui šalti ir palengvina šilumos kaitą, gerai  izoliuoja geologinius sluoksnius,  apsaugo požeminį įrenginį nuo pažeidimų, bėgant laikui, išsaugo nekintamą apimtį, neleidžia sumažėti atskirų gręžinių šilumos kaitai.

Geoterminis gręžinys

UAB „Artva“ yra seniausia Lietuvoje – nuo 1958 metų - žemės gelmių tyrimus atliekanti įmonė. Lietuvos geologijos tarnyba mums yra išdavusi neterminuotą leidimą žemės gelmių tyrimui, suteikiantį teisę projektuoti ir įrenginėti įvairios paskirties gręžinius. Aplinkos ministerija mums yra išdavusi atestatą, suteikiantį teisę projektuoti ir statyti ypatingus statinius.

Geoterminis gręžinys

Įmonė projektuoja ir įrengia vandens, geoterminius bei giluminių įžeminimų gręžinius, vandens tiekimo ir nuotekų šalinimo sistemas. Bendrovė yra subūrusi didelę patirtį turinčių specialistų komandą, kuri gali išspręsti visas problemas, susijusias su vandens išgavimo, vandens tiekimo, geoterminio šildymo ir nuotekų šalinimo sprendimais. 

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus