visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Garso izoliacija TECSOUND ir jos privalumai

Garso izoliacija TECSOUND ir jos privalumai Garso izoliacija TECSOUND ir jos privalumai

Moderni izoliacija, UAB

www.izoliacija.com

Nuolatiniai garsai gali ilgam sutrikdyti ramybę, kenkti darbingumui, kokybiškam poilsiui ir netgi sveikatai. Projektuojant ir statant naujus ar renovuojant senus namus, dažnai daug dėmesio skiriama pastatų konstrukciniams sprendimams, šilumos izoliacijai, inžinerinių sistemų efektyvumui, tačiau jo pritrūksta garso izoliavimo sprendimams.

Namuose esančių pertvarų, grindų ir lubų garso izoliacija tampa vis svarbesnė. Tipinių daugiabučių pastatų sienos negali visiškai apsaugoti namų nuo stipraus gatvės triukšmo ar iš kaimyninių butų sklindančių garsų.

Garso izoliacija TECSOUND

Kas yra „Tecsound“ garso izoliacinės membranos?

Statybos rinkoje galite rasti daugybę garsui atsparių gaminių, kurie gali sumažinti išorinio triukšmo lygį ir tokiu būdu pagerinti gyvenimo kokybę namuose. Tačiau apie 95 proc. įvairių gamintojų medžiagų, parduodamų kaip aukštos kokybės garso izoliacinės medžiagos, iš tikrųjų yra tik lengvi triukšmą sugeriantys produktai ir nieko daugiau.

Naujos kartos „Tecsound“ sunkiosios sintetinės viskoelastinės garso izoliacinės membranos, yra vienos efektyviausių pasaulyje. Ir tai nėra keista, nes ši medžiaga atėjo iš karinės pramonės – povandeninių laivų ir kitų karinių įrenginių garso izoliacijos.

Pagrindinis „Tecsound“ pranašumas prieš visas kitas tokio pobūdžio medžiagas yra tai, kad garso izoliaciniai sprendimai su ja nesumažina naudingos patalpos erdvės, taip laimimas papildomas naudingas plotas ir tuo pačiu papildomi pinigai.

„Tecsound“ garso izoliacinės membranos gali būti naudojamos tiek sienų, tiek grindų, tiek lubų garso izoliavimui.  

„Tecsound“ kombinuojant su šilumos izoliacinėmis medžiagomis, pvz., mineraline vata, galima ženkliai padidinti konstrukcijos garso izoliacijos parametrus.

Garso izoliacija TECSOUND

„Tecsound“ garso izoliacijos tipai

Šios medžiagos yra naudojamos daugiaaukščiuose ir privačiuose namuose, viešbučių ir SPA kompleksuose, biuruose, mokyklose ir t.t. Visur, kur pašaliniai garsai nėra pageidaujami.

Pagrindiniai medžiagos tipai

Garso izoliacija TECSOUND

  • „Tecsound FT“ – aukštos kokybės garso izoliacija sudaryta iš veltinio sluoksnio ir sintetinės viskoelastinės membranos. Skirta lubų ar sienų garso izoliavimui.
  • „Tecsound 2FT“ – garso izoliacija , kurią sudaro sintetinė viskoelastinė membrana bei du sluoksniai veltinio (po vieną iš kiekvienos pusės). Skirta tarpbuitinių pertvarų garso izoliavimui.
  • „Tecsound SY70 GEO“ – oru sklindantį garsą izoliuojanti membrana skirta vidaus pertvaroms. Vienoje pusėje dengta savaime, prie daugumos konstrukciju, limpančiu sluoksniu. Kitoje pusėje dengta poliesteriu, kuris suteikia galimybe ant jo užnešti gipso plokštėms klijuoti skirtus klijus bei iškarto klijuoti gipso apdailos plokštę. Nereikia įrenginėti jokių karkasų, o visas „sumuštinis“ gaunasi mažiau nei 30 mm. Membranos storis yra tik 3,5 mm., o masės svoris – 7 kg/kv. m.

„Tecsound SY70 GEO“  montavimo video

  • „Tecsound SY70“ – ši garso izoliacinė membrana yra puiki priemonė, užtikrinanti garso izoliaciją bet kuriame kambaryje. Tie, kurie jau panaudojo šią medžiagą, atsiliepia apie ją tik teigiamai. Net neturint žinių apie statybas, galima lengvai sumontuoti savo namuose savo rankomis. Pasak vartotojų, „Tecsound SY70“ yra viena iš geriausių, šiandieninėje pasaulinėje rinkoje esančių, garso izoliacinių medžiagų.
  • „Tecsound TUBE“ – ši garso izoliacinė membrana yra puiki priemonė nuotekų vamzdžių garso izoliavimui

Garso izoliacija TECSOUND


„Tecsound“ garso izoliacijos privalumai:

  • plonesnė ir efektyvesnė sienų, lubų ir grindų garso izoliacija beveik nedidinanti bendro visos sistemos storio todėl laimimas papildomas naudingas plotas;
  • palyginti nebrangi, tačiau labai efektyvi;
  • gerai izoliuoja garsą;
  • elastinga ir tampri;
  • universali ir tinkama įvairiems paviršiams;
  • gali būti naudojama su kitomis garsą sugeriančiomis ir šilumos izoliacinėmis medžiagomis;
  • temperatūros skirtumai neturi įtakos savybėms;
  • medžiaga yra nepalaikanti degimo – B-s2,d0 klasė;
  • nėra švino ir bitumo, todėl yra saugi sveikatai;
  • neįgeria drėgmės todėl nepūna ir nepelija.

„Tecsound“ nebijo temperatūros pokyčių, nepraranda elastingumo net esant žemesnei nei -20 ° C temperatūrai. Ši medžiaga pasižymi lankstumu ir nepaprastu plastiškumu, šios savybės „Tecsound“ daro šiek tiek panašų į įprastą gumą.

Jei padidinsite medžiagų sluoksnių skaičių kombinuojant kartu su minkštais triukšmą sugeriančių medžiagų sluoksniais, galite gauti geriausią rezultatą.

„Tecsound“ naudojimo instrukcijos

„Tecsound“ tinka montuoti, ant bet kokio galimo pagrindo – betono, gipso kartono, medienos, metalo bei daugelio kitų. Svarbu, kad paviršius būtų gerai paruoštas – jį reikia išlyginti, nuvalyti nuo senos dangos, gruntuoti ir leisti išdžiūti. Jei ant sienos yra kokybiškai sumontuotas gipso sluoksnis, tada montavimas gali būti atliekamas tiesiogiai ant šio sluoksnio.

Garso izoliacija TECSOUND

Grindims

Efektyviausias būdas kovoti su triukšmu iš viršaus – susitarti su kaimynais dėl grindų izoliacijos įrengimo po jų grindimis. Po plaukiojančiomis grindimis turi būti klojamas garso izoliacijos sluoksnis. Kuo daugiau bendradarbiausite su kaimynais, tuo mažiau teks kariauti savo teritorijoje.

Galite pasiekti daug didesnį garso izoliacijos efektą, jei kartu su siūloma sistema taip pat sumontuosite „plūduriuojančią“ grindų sistemą, įdedant „Tecsound FT“ sluoksnį.

Labai dažnai profesionalūs statybininkai, tiek ir patys butų savininkai nedaro tinkamos grindų garso izoliacijos, nes nenori atlikti sudėtingesnių, ilgesnių ir „brangesnių“ remonto darbų. „Plūduriuojanti“ grindų sistema ir garso izoliacija su „Tecsound“ membrana yra vienas iš efektyviausių būdų kovoti su bet kuriuo erzinančiu triukšmu.

Garso izoliacija TECSOUND

Sienoms

Montuojant „Tecsound“ yra naudojami specialūs klijai. Norint gerai užklijuoti ant sienos, reikia iš anksto išmatuoti, išpjauti ir padengti klijais.

Jei įsigyjate savaime limpančias medžiagas, montavimas bus daug paprastesnis, nes klijai nebus reikalingi, ir tereiks tinkamai atskirti medžiagą nuo specialios apsauginės plėvelės bei švelniai pritvirtinti prie norimos vietos. Užklijavus „Tecsound“ reikės kiek įmanoma geriau pravoluoti sieną su specialiu voleliu. Tai atliekama kad būtų pasiektas kokybiškas medžiagos tvirtinimas prie sienos paviršiaus per visą plotą, be oro burbuliukų.

Montuojant „Tecsound“ lakštus turi būti daromos apie 50 mm užlaidos vieno krašto ant kito. Šis procesas atliekamas naudojant specialius klijus arba kaitinant medžiagą karštu oru ar dujiniu degikliu – šiuo atveju gretimi lakštai puikiai „suvirinami“. Jei montuojant tarp lakštų išliks net menkiausiais tarpais, garso izoliacijos efektyvumas bus žymiai sumažintas.

Jei „Tecsound“ instaliacija atliekama ant lubų, ji montuojama mažais lakštais, kadangi medžiaga yra sunki, paprasčiausiai neįmanoma vienam išlaikyti didelio svorio lakštų. Priklijuojant „Tecsound“, papildomai pritvirtinama prie lubų ir sienos specialiomis tvirtinimo detalėmis – vadinamaisiais grybais, kurie dažniausiai yra naudojami polistireno ar mineralinės vatos įrengimui. Priklausomai nuo svorio ir apkrovos, yra naudojama 4 – 6 vnt./kv. m.

Garso izoliacija TECSOUND

Montavimo video

Apžvalgos

  • Norėdami pasiekti maksimaliai komfortišką aplinką kambaryje ir apsaugoti jį nuo triukšmo ir aido, naudokite įvairias medžiagas, kurios turi puikias garso izoliacines arba garso sugerties savybes. Kurią medžiagą rinktis, patars specialistas. Medžiagos pasirinkimas priklauso nuo to, kokio efekto norėsite, su kokia problema susiduriate dėl triukšmo.
  • Klientų atsiliepimai apie „Tecsound“ garso izoliacines medžiagas yra labai geri. Jie pastebi „Tecsound“ medžiagų elastingumą įrengimo metu ir jo efektyvumą po montavimo.
  • „Tecsound“ galima naudoti savarankiškai ir specialistams padedant.

Garso izoliacija TECSOUND

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus