visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Fasadų apšiltinimo ir apdailos sistemos BOLIX

Fasadų apšiltinimo ir apdailos sistemos BOLIX Fasadų apšiltinimo ir apdailos sistemos BOLIX

UAB „Konstruktorius LT“ pristato „BOLIX“ sistemas fasado apdailai ir apšiltinimui. „BOLIX“ turi daugiau nei 20 metų patirtį šioje srityje ir siūlo profesionalias, kokybiškas ir lengvai naudojamas fasado apšiltinimo medžiagas.

„BOLIX“ ir „BOLIX S“ sistemos – tai kompleksinis ir labai šiuolaikinis medžiagų, skirtų išorinių pastatų sienų šiltinimui, taikant besiūlio šiltinimo sistemos (BŠS) technologiją, rinkinys. Taikant šį metodą, polistireninio putplasčio plokštės tvirtinamos prie sienos klijų skiediniu ir tvirtinimo elementais, sutvirtinamos stiklo plaušo tinkleliu, panardintu į klijų skiedinį, o toliau dedamas akrilinio arba mineralinio tinko apdailos sluoksnis.

Fasadų apšiltinimo sistemos BOLIX naudojant putų polistirolį

Taip pat galite naudoti ir „BOLIX M1“ ar „BOLIX M3“ išorinio šiltinimo sistemas, kuriose mineralinės vatos plokštės tvirtinamos prie sienos klijavimo skiediniu ir fiksavimo elementais, sutvirtinamos stiklo plaušo tinkleliu, panardintu į klijų skiedinį, o vėliau dedamas mineralinio (sistemai „BOLIX M1“) ar silikatinio (sist. „BOLIX M3“) tinko apdailos sluoksnis. Apšiltinimo sistemos, naudojant mineralinę vatą, papildomai atlieka ir garso izoliacijos funkciją.

Taikant „BOLIX M1“ sistemą, galima atlikti patvarų ir nedegų apšiltinimą, pasižymintį geru garų pralaidumu ir estetišku išorės paviršiumi. „BOLIX M1“ sistema dėl nedegių medžiagų konstrukcijos gali būti naudojama visuomeninės paskirties pastatuose (pavyzdžiui, mokyklose, ligoninėse, administracinėse įstaigose) ir aukštuose statiniuose (aukštesniuose kaip 25 m gyvenamuosiuose namuose arba pastatuose, pastatytuose iki 1998-04-29 su daugiau kaip 11 aukštų). Tuo tarpu, dėl gero garų pralaidumo ir patvarumo „BOLIX M3“ sistema yra labai tinkama naujai statomų ir jau esančių pastatų (taip pat ir istorijos objektų) apšiltinimui.

Fasadų apšiltinimo sistemos BOLIX naudojant putų polistirolį

Armuojančio sluoksnio darymui reikėtų pasirinkti tinkamus klijus (pvz. naudojant polistireninio putplasčio plokštes, armuojantį sluoksnį drąsiai galima formuoti naudojant „BOLIX“ klijų skiedinius („BOLIX U“ galima naudoti, jei oro temperatūra nėra žemesnė nei +5°C, na o šaltuoju metų metu, kuomet temperatūra nėra žemesnė nei +3°C patartina rinktis „BOLIX UZB“, o esant nulinei temperatūrai – „BOLIX UZ“).

„BOLIX“ klijus galima naudoti ir mineraliniams pagrindams išlyginti (jei nelygumas neviršija 5 mm) bei nudailinti juos prieš tinkavimą (plonu sluoksniu) ar dažymą.

Fasadų apšiltinimo sistemos BOLIX naudojant putų polistirolį

Statinio sienų išorinio paviršiaus apsaugą sudaro tinkas, kuris yra lyg apvalkalas ar skydas, suteikiantis apsaugą ir kuriantis estetinį vaizdą. Profesionalių fasadinių sistemų gamintojų „BOLIX“ produkcija leidžia „vienu šūviu nušauti du zuikius“ – naudojant lenkų kompanijos akrilinį, silikatinį, silikoninį, silikoninį-akrilinį ar mineralinį tinką galima ir apsergėti išorines sienas, ir suteikti joms dekoratyvumo.

Fasadų apšiltinimo sistemos BOLIX naudojant putų polistirolį

Kadangi visi anksčiau paminėti tinkai gali būti dažomi, tereikia pasirinkti jiems atitinkančią dažų rūšį. Būtina pažymėti, jog profesionalai pataria nenaudoti skirtingos produkcijos (t. y. naudoti tų pačių gamintojų gruntą, tinką, dažus, etc.). Jei pasirinkote „BOLIX“ produkciją, firmos siūlomi fasado dažai yra įvairių atspalvių ir daugeliu atveju sutampa su tinko koloritu (pagal „BOLIX“ spalvų paletę). Todėl, juos naudojant, ypač paprasta efektyviai atnaujinti fasadą. Šie dažai gerai dengia, yra skiedžiami vandeniu, bekvapiai ir nedegūs. Dažai yra dekoratyvūs, labai atsparūs nepastovioms atmosferos sąlygoms, o kartu užtikrina visišką ir ilgalaikę apšiltinimo apsaugą.

Taigi norintiems gauti optimalų estetinį rezultatą, nepaisant, kurią technologiją bei gamintoją pasirinksite, patariama atskirą visumą sudarantį paviršių dengti per vieną etapą tos pačios gamybos partijos medžiagomis, užsakytomis vienu kartu.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus