visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Europos žmogaus teisių konvencija ir teismas

Europos žmogaus teisių konvencija ir teismas Europos žmogaus teisių konvencija ir teismas

Dar 1950 metais buvo nuspręsta, kad turi būti pasirašyta tam tikra sutartis, kuri saugotų ir gintų žmones. Buvo siekta, kad ta sutartis būtų visuotina ir ją turėtų pripažinti visas pasaulis arba bent jau visos Europos šalys. Tuomet, bendru šalių sutarimu buvo sukurta ir pasirašyta Europos žmogaus teisių konvencija. Buvo nutarta, kad kiekviena valstybė, kuri nori būti Europos Sąjungos dalimi, privalo pasirašyti šią konvenciją prieš įstodama. Tai iki šiol yra privaloma įstojimo į Europos Sąjungos šalių gretas sąlyga.

Papildomai, tam, kad konvencijos sąlygų būtų laikomasi, buvo įkurtas specialus Europos žmogaus teisių teismas. Jis buvo įkurtas Prancūzijos mieste Strasbūre ir veikia ten iki šių dienų. Kartais Europos žmogaus teisių teismas dar yra pavadinamas Strasbūro teismu. Šis teismas yra laikomas tarptautiniu ir jis kasdien nagrinėja įvairias bylas, gautas net iš keturiasdešimt septynių skirtingų Europos šalių. Šis teismas nagrinėja skundus ir užtikrina, kad visi žmonės gautų teisingą ir nešališką teisininkų sprendimą.

Europos žmogaus teisių konvencija saugo visas prigimtines žmogaus teises ir laisves. Tuo tarpu, Europos žmogaus teisių teismas užtikrina, kad kiekvieno žmogaus byla būtų nagrinėjama be jokių išankstinių nuostatų. Čia dirbantys teisininkai niekuomet negina vienos ar kitos valstybės ir visuomet stengiasi priimti nešališkus sprendimus.

https://exproma.lt/

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus